پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


با هدف بررسی میزان مقاومت‌پذیری در برابر بحران‌ها؛

بررسی تاب‌آوری در بحران‌ها با طراحی چندمنظوره فضای شهری

نشست تاب‌آوری در بحران‌ها با طراحی چند منظوره فضای شهری با هدف بررسی میزان مقاومت‌پذیری در برابر بحران‌ها و تاثیر مبلمان شهری در کاهش آسیب‌پذیری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دکتر علی نصیری رئیس سازمان در این نشست به بررسی چندمنظوره‌سازی فضاهای درمانی برای شرایط بحران پرداخت و با اشاره این نکته که بازیگران عرصه درمان نقش‌آفرینان خط مقدم عرصه بحران هستند، یادآور شد : حوزه بهداشت و درمان در زمان بحران نیازمند توسعه ظرفیت است.
وی افزود: بیمارستان‌ها در زمان بحران باید نماد خدمات‌رسانی به مردم باشند، در نتیجه شرایط این مراکز باید به گونه‌ای باشد که چه به لحاظ عملکردی وچه به لحاظ سازه‌ای دچار مشکل نشوند. به همین منظور باید برای چند منظوره‌سازی بیمارستان‌ها اقدام شود.
وی در ادامه با بیان این نکته که در شرایط فوریت باید بهترین کار برای هر فرد صورت گیرد، اصول اولویت‌بندی بیماران در تریاژ را توضیح داد.
دکتر نصیری در ادامه از هماهنگی با سیستم‌های پشتیبان، به کارگیری داوطلبان، برنامه اعزام و انتقال، تهیه تفاهم‌نامه، فرایند فراخوان، افزایش تخت بستری، لغو پذیرش الکتیو و ترخیص بیماران به عنوان اهداف فراظرفیتی بیمارستانی نام برد و به تشریح این موارد پرداخت.
وی سپس ابعاد طراحی فضاهای درمانی با رویکرد مبتنی بر بلایا را توضیح داد و  از انتخاب مکان احداث با توجه به مخاطرات منطقه، ساخت مبتنی بر قوانین و استانداردهای ساختمان، ایجاد عناصر پیشگیرانه و کاهش اثر حوادث در طراحی، استفاده از مواد و مصالح متناسب با مخاطرات محتمل و تمهید امکانات زیرساختی برای خوداتکایی بیمارستان‌ها به عنوان اولویت‌های مهم در این طراحی نام برد.
وی با اشاره به این نکته که تداوم و افزایش ظرفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شرایط اضطراری مهم است،از تهویه، نور مناسب، بهداشت محیط، دسترسی به گازهای طبی، دسترسی آسان و کوتاه، شستشوی مطبوع، دمای مناسب  به عنوان ویژگی‌های مهم این فضاهای درمانی یاد کرد.
به گفته دکتر نصیری بخش‌های تریاژ و آلودگی‌زدایی، تصویربرداری، نقاهتگاه، مراقبت از بیماران، بخش‌های پشتیبانی، اتاق مراقبت ویژه، اتاق‌های عمل، اورژانس و  بخش‌های خاص آلودگی‌زدایی،بستری بیماران شیمیایی و تنفسی و ... اهم فضاهای  مورد نیاز در شرایط اضطراری هستند.
وی از رستوران، راهروها، کلینیک‌ها، فضاهای باز پارکینگ، سالن‌های ورزشی، لابی فضاهای درمانی، پاویون استراحت پزشکان و سالن‌های کنفرانس به عنوان فضاهای غیردرمانی دومنظوره نام برد که در شرایط اضطرار می‌توان از این بخش‌ها استفاده کرد.
در ادامه این نشست مهندس علی زمانی دبير شوراي مديران حوزه بازسازي و مسكن روستايي بنياد مسكن انقلاب اسلامي به بررسی دو منظوره‌سازي فضاهاي باز شهري براي استفاده بهينه در شرايط اضطراري با رويكرد تاب‌آوري پرداخت و نمونه موردي بوستان لاله شهر تهران را تشریح کرد.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص مولفه‌های فضای شهری از منظر معنا، عملکرد و فرم به تشریح جایگاه بوستان در قلمرو عمومی شهر، طبقه‌بندی بوستان‌های شهری، نقش بوستان‌ها در شرایط اضطراری، نقش فضاهای باز شهری در اسکان اضطراری، اولویت‌های نیازهای شرایط اضطراری برای جانمایی در بوستان‌ها پرداخت.
در ادامه این نشست دکتر فرشته اصلانی استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دپارتمان معماری منظر و بازسازی دانشگاه شهید بهشتی به بررسی مبلمان شهری چند منظوره  به عنوان ظرفیتی برای شرايط اضطراري و بحران پرداخت.
همچنین در ادامه دکتر هاشم مُسَدّد استادیار و مدیر گروه طراحی صنعتی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران ضرورت باز طراحی تجهیزات شهری با هدف بهره برداری در زمان وقوع بحران را تشریح کرد.
در ادامه این نشست دکتر آزاده لک عضو هیئت علمی و مدیر گروه برنامه ریزی و طراحی شهری و منطقه ای دانشگاه شهید بهشتی به بررسی چندمنظوره‌سازي فضاهاي باز شهري به منظور افزايش تاب‌آوري شهري در شرايط اضطراري و بحران پرداخت.
دكتر مجيد عبدالهي معاون فني و نظارت سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور نیز درباره چندمنظوره‌سازي و بهره‌برداري از ظرفيت مدارس در شرايط اضطراري سخن گفت.