پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

خیالمان از خودروهای برقی راحت شد
وزیر صمت ضمن تاکید بر اینکه تولید خودروهای برقی روی غلطک افتاده و خیالمان از این بابت راحت شده، گفت: حال باید به فکر نوآوری و انقلاب صنعتی چهارم بوده و از امروز از خودروهای هوشمند صحبت کنیم.
به گزارش همدلی، عباس علی‌آبادی اظهار کرد: دنیا به این نتیجه رسیده که بهترین روش حمل‌ونقل، خودروهای برقی است و بخش عمده حمل‌ونقل کشوری همچون نروژ همین خودروها با تخصیص ۸۵درصدی است.
وی افزود: پروژه خودروهای برقی در ایران از سال ١٣٧٨ مورد توجه قرار گرفت و تمرکز بر خودروهای برقی آغاز شد اما تا چندی پیش پشت درهای سازمان استاندارد متوقف مانده بود تا اینکه با حمایت رئیس جمهوری، بلافاصله فرآیند حل مشکلات در دستور کار قرار گرفت و به سرعت حل شد و موضوع خط تولید خودروهای برقی پیش افتاد.علی‌آبادی با بیان اینکه دو اتوبوس‌ساز مهم در کشور داریم که هر دو اتوبوس برقی می‌سازند، ابراز امیدواری کرد تا سال آینده خودروهای برقی با تیراژ بالا و اقتصادی عرضه شوند. خودروسازان ما هم نگرانی نداشته باشند چراکه همه زیرساخت‌ها را فراهیم خواهیم کرد.

افزایش 4 برابری هزینه‌های انبارداری و بندری
رئیس اتاق ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، با اشاره به مغایرت برخی تصمیمات با رویکرد تسهیل تولید و تجارت، صدور دستور بازنگری افزایش هزینه‌های انبارداری و بندری را خواستار شد.به گزارش همدلی، در نامه حسین سلاح‌ورزی به ابراهیم رئیسی از او خواسته شده با توجه به آثار زیان بار افزایش هزینه‌های انبارداری و بندری و ایجاد فشار مضاعف بر فعالان اقتصادی بخش خصوصی در شرایط ویژه اقتصادی کشور، دستور بازنگری و حداقل معافیت کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید از مصوبه افزایش قیمت‌های انبارداری و خدمات بندری را صادر کند.در این نامه آمده است: دشمنان کشور در جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، با تمرکز بر افزایش هزینه و زمان برای تجارت خارجی ایران نسبت به ناکارآمدسازی و غیررقابتی ساختن تولید و تجارت کشورمان اقدام کردند اما حاکمیت و دولت، در مسیر کم اثر کردن این موانع به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی و مواد اولیه اقدام کردند. در این میان، برخی تصمیمات که با رویکردهای بخشی اتخاذ شده‌اند با رویکرد کلی مقابله با تحریم در تعارض بوده و آسیب جدی به این جریان وارد می‌کند. ازجمله این تصمیمات، افزایش تا ۴ برابری هزینه‌های انبارداری و بندری برای دومین بار در سال جاری بوده که بدون توجه به دلایل و بررسی کارشناسی، اتخاذ شده و مشکلات بزرگی برای حوزه واردات به‌خصوص واردات کالاهای اساسی ایجاد کرده است.

نمره قبولی خاندوزی به سیاست‌های اقتصادی
احسان خاندوزی در جلسه اشتغال و سرمایه‌گذاری مازندران اظهار کرد: در یک سال و نیم گذشته در برخی از شاخص‌ها وضعیت نسبت به قبل بهتر شده ولی مردم بیش از این از مسئولان انتظار دارند.به گزارش ایسنا، وزیر اقتصاد با اعلام اینکه اخباری مبنی بر واردات برنج در گمرکات کشور مطرح نیست و شایعه است، اظهار کرد: برای حمایت از کشاورزان، استمهال وام از بانک کشاورزی تا هفته آینده عملیاتی می‌شود.وی به بررسی مشکلات کشاورزان و باغداران مازندران پرداخت و ضمن تایید گلایه و انتظارات نمایندگان مازندران در مجلس افزود: در بررسی‌های صورت گرفته و مشکلات فروش قیمت محصولات کشاورزی، بدهی کشاورزان برنج کار و باغداران مازندران به بانک کشاورزی تا ۸۰درصد استمهال خواهد شد.

قیمت پسته در جهان، پایین‌تر از ایران است
در حالی‌که به گفته مسئولان، ایران دومین صادرکننده عمده پسته در جهان است و قیمت محصول مرغوب آن در بازارهای جهانی 7 دلار معادل 350هزار تومان به دلار آزاد است، قیمت هر کیلو نوع کم‌مرغوبتر آن در بازار داخلی بالای 450هزار تومان و قیمت مرغوبترین نوع آن حدود هر کیلو 990هزار تومان است.به گزارش همدلی، نگاهی به قیمت پسته در بازار ایران نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو نوع مرغوب آن یعنی پسته خام اکبری دیروز 990هزار تومان بوده است. قیمت پسته احمد آقایی هم در این روز 499 هزار تومان اعلام شده و هر کیلو پسته فندقی معادل 490هزار تومان قیمت خورده است.این در حالی‌ست که به گفته «علیرضا ارزانی‌ممقانی» رئیس اتحادیه صنف آجیل و خشکبار مشهد چون در ابتدای فصل عرضه خشکبار در بازار ایران هستیم، خشکبار هنوز وارد مجاری صادراتی نشده لذا وفور در بازار عرضه می‌شود.وی با اشاره یه اینکه قیمت پسته نسبت به سال گذشته 20درصد کاهش یافته، اظهار کرد:  ایران تا چند سال پیش عرضه‌کنده انحصاری پسته در بازار جهانی بود اما از چند سال گذشته رقبایی نوظهوری در این بازار در برابر ایران قدعلم کردند. این رقبا امریکا و ترکیه هستند که امسال هر دو پرقدرت‌تر از همیشه در بازار جهانی ظاهر شده‌اند.