پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

نخست وزیر هلند علیه مسلمانان شمشیر را از رو بسته است
ویلدرز، نخست وزیر راستگرای هلند در سخنان شدیدالحن و جنجال‌برانگیز خود درباره‌ی دنیای اسلام مدعی شد: باید بپذیریم که اسلام یک ایدئولوژی خشونت‌گراست و به سرعت مرزهای‌مان را به روی مسلمانان ببندیم و شنگن را لغو کنیم. باید در مرزها کنترل شدیدی برای بازرسی‌ها داشته باشیم. تمام موسسات اسلامی از جمله مساجد باید به سرعت منحل شوند و بودجه‌های آنان که خارج می‌آیند (برای مثال ترکیه) لغو شود. باید طرفداران جنبش جهادی را از کشور اخراج کنیم و هرگاه لازم باشد به آنها دستبند بزنیم و بازداشت‌شان کنیم. به تمام مسلمانان هلند می‌گویم اگر احکام قرآن را از قوانین آزادانه‌ی حاکم بر هلند برتر می‌دانید از هلند خارج شوید و در یک کشور مسلمان به زندگی خود ادامه دهید و تحت قوانین دین خود زندگی کنید. قوانین ما اسلامی نیستند. وی خطاب به مسلمانان گفت: اینجا کشور شما نیست، کشور ماست. ما باید نشان دهیم که از تهدید هیچ‌کسی نمی‌ترسیم و از پیامبر اسلام کاریکاتور بکشیم، اما نه برای افزایش تنش بلکه به این خاطر که نشان دهیم در کشوری آزاد زندگی می‌کنیم.

======

بودجه تکمیلی ۸ میلیارد دلاری اسرائیل برای ادامه جنگ در غزه
بر اساس گزارش‌های قبلی، اسرائیل به دلیل جنگ با غزه متحمل خسارات اقتصادی هنگفتی شد و شرکت مشاوره مالی «لیدر کاپیتال مارکز» در اسرائیل پنجشنبه گذشته انتظار داشت که این جنگ در سال‌های جاری و آینده 48 میلیارد دلار برای اقتصاد دولت هزینه داشته باشد.دوشنبه ۲۷ نوامبر، دولت اسرائیل در حال بررسی تصویب بودجه تکمیلی «بی سابقه» به ارزش ۸ میلیارد دلار برای پاسخ‌گویی به نیازهای جنگ ویرانگری شد که از ۷ اکتبر گذشته در نوار غزه به راه انداخته است.بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، پیش از این طرح های وزارت دارایی برای اصلاح بودجه دولتی را تایید کرده بود که با افزایش کسری بودجه و هدایت بودجه از وزارتخانه ها و کاهش بودجه های بحث برانگیز توافق شده در معاملات ائتلافی با احزاب مذهبی و ملی گرای افراطی تامین می‌شود.

======

سیاست دلار زدایی مسکو با مشکل روبرو شد
یکی از پرسودترین مسیرهای تجارت نفت روسیه از زمان اعمال تحریم‌های غرب بر سر جنگ اوکراین، با چالش مواجه شده است. چرا که پرداخت‌ها به ارزی غیر از دلار صورت می‌گیرد و به نظر می‌رسد راه‌حلی برای آن پیدا نخواهد شد. رویترز به نقل از سه منبع آگاه نوشته است که مشکلات روسیه زمانی بیشتر شده که هند در ماه ژوئیه بر پرداخت‌ها با روپیه اصرار داشته است. این در حالی است که  از زمان عقب‌نشینی اروپایی‌ها برای خرید نفت روسیه، هند بزرگترین خریدار نفت دریایی روسیه شده است . این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند عرضه کنندگان نفت روسیه نمی‌توانند با روپیه هند معامله کنند، چرا که  بانک مرکزی روسیه، این ارز را قبول نمی‌کند.یکی از این منابع نزدیک به بانک مرکزی روسیه گفت که کسب درآمد از ارزی غیرقابل تبدیل و با ارزش کم در خارج از هند «بیهوده» است.  یک منبع دیگر هم گفت که روسیه فرصت‌های محدودی برای خرج روپیه دارد چرا که وارداتش از هند ناچیز است.به گفته دو منبع آگاه، اواسط ماه اوت، حداقل دو شرکت بزرگ نفتی روسیه تهدید کردند که حدود ۱۲ نفتکش حامل تا یک میلیون تن نفت را که عازم هند بوده به مقصد‌های دیگر خواهند فرستاد.  همچنین ۱۰ تاجر و مقام تجاری به رویترز گفتند که به عنوان یک راه حل موقت برای درگیری با معاملات هند، هزینه محموله‌ها با ترکیبی از یوان چین و دلار هنگ کنگ به عنوان ارز قابل تبدیل به یوان و درهم امارات که به دلار آمریکا متصل هستند، پرداخت شد.به گفته آنها اما مشکل یافتن جایگزین مناسب برای دلار باقی مانده و این موضوع بر خریداران آفریقایی، چینی و ترکیه‌ای که به خریداران اصلی نفت روسیه تبدیل شده‌اند، تاثیر می‌گذارد.به گزارش بورس اوراق بهادار لندن و بر پایه محاسبات رویترز، بزرگترین مساله مربوط به هند است که بیش از ۶۰ درصد از نفت دریایی روسیه را خریداری کرده است. این کشور پس از چین، بزرگترین خریدار نفت روسیه از طریق دریا است.با افزایش نظارت بر تجارت، مشکلات احتمالا بدتر هم خواهد شد. در هفته‌های اخیر، واشنگتن نخستین تحریم‌ها را علیه مالکان نفتکش‌هایی که نفت روسیه را با قیمت بالاتر از سقف قیمتی غرب حمل می‌کردند، اعمال کرده است.

========

تظلم‌خواهی پس از 10 سال
10 سال پس از ناپدید شدن هواپیمای مالزی بستگان قربانیان در چین خواستار جستجوی دوباره شدند.بستگان ده‌ها مسافر چینی که حدود ۱۰ سال پیش در پی ناپدید شدن هواپیمای خطوط هوایی مالزی جان خود را از دست دادند، روز دوشنبه خواستار آغاز تحقیقات جدید شدند.

====

کسب و کار‌های مناطق آزاد در «آی سی یو»
 اورژانس کسب و کار مناطق آزاد در حالی به دست «حجت الله عبدالملکی»دبیر شورایعالی مناطق آزاد افتتاح شد که این کار پیش از اینکه کار عملی و واقعی باشد، جنبه شعارگونه دارد. البته شاید او می‌خواهد این اورژانس را با همان میلیارد‌ها دلارِ نیامده سرمایه گذاران اماراتی و چینی راه‌اندازی کند! به گزارش اعتبار، یک سرمایه‌گذار فعال در جزیره کیش گفت: خاک مرده بر سر مراکز صنعتی و تولیدی کیش ریخته‌اند! فاز‌های صنعتی تولیدی، مسکونی و تجاری کیش را نظاره‌ کنید به عمق فاجعه دست می‌یابید. صد‌ها کارگر و پروژه راکد و تعطیل در شهر اظهر من الشمس است. جای ایجاد اورژانس کسب و کار از راه دور، به فکر ایجاد اتاق آی سی یو یا سی سی یو باشید، شاید مناطق آزاد احیا شد.