پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دست خالی نیروهای مردمی نتوانست اتش را مهار کند

مویه برخاکستر خائیز

همدلی| زاگرس همچنان می‌سوزد و آتش همچنان کار می‌کند تا حیات وحش و درختان بلوط را یکی پس از دیگری به خاکستر تبدیل کند. چند روزی است که آتش به جان زاگرس افتاده و همچنان در دل کوهستان پیشروی می‌کند. دود آتش که از گچساران بلند شد اکنون به جنگل‌های مناطق دیگر کهگیلویه نیز سرایت کرده است. محلی‌ها می‌گویند وضعیت حائیز بسیار بغرنج است و این پهنه جنگلی از دو طرف دهدشت و بهبهان در حال خاکستر شدن است. این در حالی است که رئیس محیط زیست شهرستان کهگیلویه از شعله‌ور شدن مجدد آتش در منطقه حفاظت شده خائیز خبر داد. وی تصریح کرد: ملتمسانه از مردم تقاضا داریم برای جلوگیری از تخریب زیستگاه حیات وحش کمک کنند و برای مهار آتش پای کار بیایند. روح الله عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شعله‌ور شدن مجدد آتش در کوه خائیز گفت: آتش‌سوزی روز گذشته از سمت جغرافیای بهبهان آغاز شده است. وی تصریح کرد: ملتمسانه از مردم تقاضا داریم برای جلوگیری از تخریب زیستگاه حیات وحش کمک کنند و برای مهار آتش پای کار بیایند. وی، محل تجمع نیروها را روستای آبکاسه حاشیه کوه خائیز عنوان کرد و افزود: افرادی که می‌خواهند حضور پیدا کنند از ساعت ۶ صبح در محل حضور داشته باشند. در همین حال، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع منطقه دیل این شهرستان پس از ۲ روز کوشش طاقت فرسا همچنان ادامه دارد و تاکنون ۵۰ هکتار از مراتع و جنگل‌های این منطقه طعمه آتش شده است.
غلامحسین حکمتیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۴۰ نفر امدادرسان روز یکشنبه برای مهار کامل آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع به منطقه دیل گچساران اعزام شدند. وی اظهار داشت: این آتش‌سوزی ساعت ۲ بامداد روز جمعه نهم خرداد به دلیل نامعلومی شروع شده و تاکنون بیش از ۵۰ هکتار از مراتع و جنگل‌های این مناطق طعمه حریق شده است. حکمتیان وزش باد و سخت گذر بودن را باعث کندی مهار آتش در جنگل‌ها و مراتع منطقه دیل در این شهرستان اعلام کرد و گفت: به دلیل سخت گذر بودن و شیب تند منطقه، اعزام نیرو برای مهار آتش به این مناطق امکان پذیر نیست و در صدد هستیم از ۱۰ نفر نیروی بومی این مناطق استفاده کنیم.
وی بیان کرد: بیش از ۶ سورتی پرواز برای جابه جایی امدادگران به ارتفاعات محل آتش‌سوزی در این شهرستان روز گذشته انجام شده است. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: از روز گذشته تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر نیروی عملیاتی و پشتیبانی در کار اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع گچساران مشارکت کرده‌اند. وی عنوان کرد: ۶ دستگاه دمنده کنترل آتش در اختیار امدادگران برای خاموشی آتش در جنگل‌ها و مراتع این شهرستان است.

اعزام بالگردهای ارتش و سپاه برای اطفای حریق جنگل‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد

از سوی دیگر مدیر بحران وزارت دفاع هم گفت: با دستور اکید رئیس جمهوری و با هماهنگی مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بالگردهای هوانیروز ارتش و سپاه جهت اطفای حریق جنگل‌های استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد به این مناطق اعزام شدند. جواد مصطفایی مدیر بحران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام این خبر اظهار کرد: طی هفته گذشته نیز ۷ فروند بالگرد از ظرفیت یگان‌های بالگردی ارتش و سپاه جهت اطفای حریف جنگل‌های گچساران، بهبهان و دهدشت به این مناطق اعزام شده بودند.
وی در تشریح موضوع اطفای حریق هوایی در کشور اظهار کرد: ارائه خدمات اطفای حریق هوایی در عرصه منابع طبیعی کشور برابر ابلاغیه معاون اول ریاست جمهوری از سال ۹۴ با تشکیل مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با به‌کارگیری کلیه یگان‌های بالگردی لشکری و کشوری شکل گرفت که ثمره این همکاری‌ها کاهش وسعت آتش‌سوزی‌ها به میزان قابل توجه در سال‌های گذشته بود. مدیر بحران وزارت دفاع با اشاره به دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر پرداخت ۱۵۰ میلیارد ریال به سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: یگان‌های بالگردی کشوری، لشکری و خصوصی در اختیار وزارت دفاع نیستند و تامین هزینه‌های سنگین خدمات پروازی شامل سوخت، بیمه سرنشینان، بروزرسانی تجهیزات پروازری، سبد‌های ویژه و... نیازمند حمایت‌های مالی و تأمین اعتبار است.

آتش به گندمزارها رسید

از سوی دیگر فرماندار کهگیلویه از آتش‌سوزی گندمزارهای منطقه گلزار خبر داد و گفت: یکهزارو ۵۰۰ هکتار از گندمزارهای شهرستان کهگیلویه در منطقه گلزار دچار آتش‌سوزی شد. علیرضا اتابک اظهارداشت: این آتش‌سوزی از ساعت ۹ شنبه شب از کاه و کلش باقی مانده در منطقه گلزار آغاز شد. وی بیان کرد: با توجه به وزش باد این آتش‌سوزی تا روستای ده مهد پیش روی کرد.اتابک تصریح کرد: سطح زیادی از این آتش‌سوزی گندمزارهای بود که تاکنون برداشت نشده بود. وی اضافه کرد: این آتش‌سوزی در کمتر از ۲ ساعت با همکاری نیروهای مردمی و امدادی مهار شد. اتابک تصریح کرد: این سومین آتش‌سوزی مزارع از زمان برداشت گندم در اراضی کشاورزی است. وی گفت: نیاز است مردم و بخصوص کشاورزان بعد از برداشت از آتش زدن کاه و کلش مزارع خوداری کنند. فرماندار کهگیلویه گفت: بر اساس قانون باید با افراد متخلف و کسانی که به صورت عمدی کاه و کلش مزارع را به اتش می‌کشند برخورد شود.
براساس آخرین گزارش‌ها در این آتش‌سوزی‌ها تاکنون ۴۵۰هکتار از جنگل‌ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شده است. منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بیش از ۳۳ هزار هکتار در سال ۱۳۷۷ به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد. این منطقه در فاصله ۱۵ کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد. بر اساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزارو ۵۰۰ راس کل و بز دارد که وجود دریاچه سد مارون و چشمه‌ها، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه‌هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهیخوار به اهمیت این منطقه افزوده است.