پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد ختم قرآن در خانه ملت را داد

هزینه‌های غیر مرتبط درخانه ملت

همدلی| ستاره لطفی- مجلس یازدهم هنوز از راه نرسیده حاشیه‌هایش شروع شده است، صرف نظر از سخنان یکی از نمایندگان زن مجلس که گفته بود کودک همسری مسله مهمی در کشور نیست، اکنون نماینده رفسنجان و انار از ختم روزانه قرآن در مجلس سخن می‌گوید. گویی وی محل و زمان کار و عبادت را اشتباه تصور کرده است.
سخنان و اظهار نظرهای برخی از منتخب‌های مجلس یازدهم به حدی دور از ذهن‌ و خارج از وظیفه نمایندگی است که این ذهنیت را ایجاد می‌کند که گویی برخی از آنان این اظهار نظرهای عجیب و جنجالی را صرفا برای دیده و مطرح شدن بیان می‌کنند. حتی به قیمت این که، این سرزبان افتادن خوشنامی را برای آنان به همراه نیاورد. هنوز سوت آغاز به کار مجلس یازدهم به صدا درنیامده بود، که اظهار نظر یکی از نمایندگان منتخب زن مجلس در مورد کودک همسری- که یکی از دغدغه‌های دیرینه زنان و فعالان حقوق زن است-جنجال درست کرد. زهره سادات لاجوردی با بی‌اهمیت خواندن کودک همسری آن را موضوعی حاشیه‌ای دانسته و گفته بود «کودک همسری به هیچ عنوان مسئله اساسی و مهم در کشور ما نبوده است.» این اظهار نظر در حالی صورت گرفت که نمایندگان زن دوره دهم مجلس شورای اسلامی تمام سعی خود را کردند تا قوانینی حمایتی برای زنان تصویب و اجرایی کنند و موضوع کودک همسری آسیب‌های زیادی را نیز به همراه دارد، نیز یکی از مطالبات جدی چندین و چند ساله فعالان مدنی است.
علاوه بر اظهار نظر جنجالی زهره سادات لاجوردی، در دو سه روز اخیر سخنان حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین جلالی درباره پیشنهاد خود مبنی بر ختم روزانه قرآن کریم از سوی نمایندگان مجلس حاشیه ساز شده است.
این نماینده در مورد پیشنهادش به رسانه‌ها گفته: «بر اساس این پیشنهاد به هر نماینده روزی دو صفحه از این کتاب الهی اختصاص می‌‌یابد، اکنون در حال تقسیم صفحات قرآن بین نمایندگان براساس حروف الفبا هستم و به ترتیب صفحات ابتدایی هر نماینده را برای وی ارسال می‌کنم تا از یکشنبه، ۱۱ خرداد‌ ماه، این برنامه آغاز شود.»
وی با بیان اینکه روال کار بدین شکل است که هر نماینده روز یکشنبه دو صفحه مربوط به خود را می‌خواند و در روزهای بعد دو صفحه بعدی قرآن را تا اینکه یک ختم کامل داشته باشد، به ایکنا گفته: «در شروع، صفحه اول و دوم برای آقای قالیباف، رئیس مجلس، در نظر گرفته‌ شده است. و ثواب اولین ختم هم به روح امام خمینی(ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، هدیه می‌شود و ختم‌های بعدی به روح شهدای دیگر هدیه می‌شود.»
در حالی منتخب رفسنجان و انار در مجلس، در روزهای آغازین شروع به کار مجلس از ختم قرآن در خانه ملت سخن می‌گوید که کشور با بحران‌های متعددی از مسائل بهداشتی و زیست محیطی گرفته تا تحریم و مشکلات معیشتی و... روبه‌رو است. علاوه بر لیست بلند بالای مشکلات کشور که لزوم مداخله و توجه جدی مجلس را یادآور می‌شود، هر دقیقه نشستن بر روی صندلی سبز رنگ بهارستان هزینه گزافی دارد که از جیب ملت و بیت المال با هدف قانونگذاری و تعدیل و تسهیل امور زندگی مردم پرداخت می‌شود نه به با اهداف دیگر!
در مورد هزینه‌های مجلس، پیش از این خبرگزاری تسنیم اعلام کرده بود، هزینه هر یک دقیقه از جلسات علنی مجلس، ۱۷.۸میلیون تومان و هر یک ساعت، ۱.۶میلیارد تومان است. البته این آمار که مربوط به سال ۹۳ است، با احتساب برگزاری ۲۸ هزار و ۵۰۱ دقیقه جلسه علنی محاسبه شده است.
اگر بخواهیم این آمار را براساس تورم حال حاضر به روز کنیم، هزینه هر یک دقیقه نشستن بر روی صندلی‌های مجلس صدها میلیون تومان است، اگر فرض کنیم خواندن دو صفحه از قرآن ده دقیقه زمان می‌برد، هزینه این ختم از میلیاردها تومان عبور می‌کند. لازم به یادآوری است کارشناسان اقتصادی هزینه هر یک ساعت جلسه علنی مجلس در هشت ماهه سال ۹۷ را رقمی در حدود ۱/۳میلیارد تومان برآورده کرده بودند. اکنون با احتساب تورم اگر هزینه هر ساعت مجلس را دو میلیارد تومان در نظر بگیریم و اگر این ختم 10دقیقه زمان ببرد، اداره 10دقیقه ۳۳۳ میلیون تومان هزینه‌بر است. حتی اگر هفته‌ای یک جلسه در مجلس تشکیل شود در طول سال ۲۰۳ جلسه برگزار می‌شود. پس هزینه مجلس برای قرائت دو صفحه از قرآن سالانه بیش از ۶۷ میلیارد تومان است. بر همگان روشن است که عبادت و قرائت قرآن عملی پسندیده و ارزشمند است و توسل جستن به قرآن عامل کنترل و بازدارنده مهمی است که لازم است همه به ویژه افراد دارای سمت و مسئولیت از آن غافل نشوند، اما زمان، مکان و چگونگی برگزاری این امر مهم است، چرا که عدول از توصیه‌های دینی در امر خدمت می‌تواند شامل حق الناس شود که در دین اسلام خیلی به رعایت حق الناس توصیه شده است .
بدون تردید مردم حوزه انتخابیه نماینده‌ای که پیشنهاد قرائت قرآن در مجلس را ارائه داده است، وی را با هدف تلاوت قرآن در مجلس انتخاب نکرده‌اند، بلکه برای رسیدگی به مشکلات و حل آن، اسم او را در برگه‌های رای نوشته‌اند و از وی انتظار دارند به جای پیشنهادهای جنجالی به حل یا مشکلات حوزه انتخابیه‌اش بپردازد. البته نماینده رفسنجان و سایر نماینده‌های مجلس که علاقه‌مند به تلاوت قرآن در خانه ملت هستند، اگر اصرار به این ‌امر دارند می‌توانند هزینه اداره مجلس را در زمان صرف شده از جیب خود پرداخت کنند، علاوه بر هزینه ریالی ملاحظات زمانی را نیز لحاظ کنند و زودتر از ساعت برگزاری جلسه علنی در مجلس حضور یابند و به قرائت قرآن بپردازند تا حق‌الناس نیز شامل حالشان نشود.