پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وزیر کشور باز هم از صراحت در اعلام آمار طفره رفت

فرمول محاسبه جانباختگان آبان

همدلی| پس گذشت حدود هشت ماه از حوادث آبان ماه سال گذشته، برای اولین بار آماری تقریبی از تعداد ‌کشته‌شدگان این حوادث به صورت رسمی و توسط یک مقام مسئول دولتی، اعلام شد. عبدالرضا رحمانی فضلی، شب گذشته و در یک برنامه زنده تلویزیونی با تشریح عملکرد وزارت کشور، 20درصد از ‌کشته‌شدگان در این حوادث را حدود 40 یا 45 نفر اعلام کرد. او اظهار کرد که این افراد با سلاح‌های غیرسازمانی، شهید شده‌اند. فضلی البته تاکید کرد که همین روزها تعداد کامل کشته‌های آبان اعلام خواهد شد. اعلام تعداد بخشی از ‌کشته‌شدگان این حوادث به صورت درصدی از کل، باعث ایجاد گمانه زنی‌های متفاوتی در مورد تعداد کل ‌کشته‌شدگان این حوادث، شده است.
عباس عبدی در واکنش به اظهارات وزیر کشور درباره آمار کشته‌شدگان اعتراضات آبان ماه نوشت:«اگر ۴۰ تا ۴۵ نفر از آنان حدود ۲۰درصد شوند، یعنی ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر، تعدادی است که می‌خواهید اعلام کنید. حالا اگر رقم را گرد هم کنیم می‌شود ۲۵۰ نفر.» او ادامه داده است:«فقط این نکته باقی می‌ماند که چرا این آمار، همان آبان‌ماه اعلام نشد که این همه تبعات نداشته باشد؟ حالا که اعلام‌ می‌شود و البته کار خوبی هم هست، حداقل جبران مافات شود و با اسم و رسم و تاریخ و محل واقعه و علت مرگ نیز اعلام شوند تا دیگر هیچ شائبه‌ای باقی نماند. این‌طوری کسی نمی‌تواند ادعای دیگری داشته باشد.»
رحمانی فضلی در ادامه گفت‌وگوی خود با بیان اینکه برخی بیگانگان در حادثه آبان ماه طرح سوری‌سازی ایران را داشتند، تصریح کرد:«در آبان ۹۸، تمام رسانه‌های آمریکا و مخالف ایران از جمله سلطنت‌طلبان، مناققین و داعش، آموزش مسلحانه می‌دادند.» او دلیل قطع اینترنت را آموزش نظامی از این طریق دانست و ادامه داد:«آنها می‌خواستند در ایران جنگ داخلی راه بیندازند.» فضلی همچنین اشاره کرد:«آنها از چند ماه قبل از آبان، آموزش نظامی را آغاز کرده بودند و حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها بیشتر شده بود ولی ما این اقدامات را رصد کرده بودیم. گران شدن بنزین بهانه برای ایجاد آشوب در ایران شد. اگر بنزین دلیل ناآرامی‌ها بود، سطح ناآرامی‌ها خیلی گسترده‌تر می‌شد.»
وزیر کشور ادامه داد:«در اعتراضات آبان، هیچ مقابله مسلحانه‌ای با مردم نشد و به خویشتن‌داری و مراعات توصیه می‌شد و اسناد آن هم موجود است. ولی وقتی به پاسگاه حمله می‌کنند، باید با آنها مقابله شود، زیرا اگر نیروی انتظامی دفاع نکند، مردم قربانی می‌شوند. امنیت کشور برای ما ارزش دارد و در چارچوب قانون باید از امنیت کشور دفاع شود. اگر تخلفی هم در این زمینه شده، رسیدگی شده است.»
اعلام حدودی این آمار در حالی از سوی وزیر کشور صورت می‌گیرد که تا پیش از این بارها خبر اعلام آن در آینده‌ای نزدیک توسط مسئولان مختلف، عنوان شده بود.
علی ربیعی، سخنگوی دولت و همچنین جمال عرف سخنگوی قوه قضائیه بارها اعلام کرده بودند که به زودی دادستانی براساس آمار دریافتی از پزشکی قانونی‌، آمار دقیق را اعلام خواهد کرد. امری که البته تحقق پیدا نکرد و باعث شد تا رسانه‌های خارجی گمانه‌زنی‌های خود را در این زمینه منتشر کنند. به طوری‌که حتی در گزارشی از سوی رویترز آمار این ‌کشته‌شدگان بیش از 1500 نفر اعلام شد. آماری که البته صحت آن از سوی مسئولین تائید نشد و مورد تکذیب قرار گرفت. جمال عرف درباره اعتبار آمار اعلام شده از سوی نهادهای بین المللی گفته بود: این آمار معتبر نیست و این مراجع در اعلام آمار کشته‌شدگان در ناآرامی‌های اخیر کشور غلو می‌کنند. حتی رئیس جمهور روحانی نیز در این باره گفته بود: رسانه‌های خارجی اغراق و مبالغه کردند. یک عددی را اعلام کردند و روزانه صد نفر صد نفر بالا بردند. اینها کاملا نادرست است. او همچنین در مورد آمار صحیح گفته بود: اینکه چند نفر کشته شده‌اند آمارش در اختیار پزشکی قانونی کشور است و می‌توانند اعلام کنند و مشکلی نیست، اما آمار واقعی آنچه اعلام شده با آنچه در رسانه‌ها اعلام می‌شود فاصله زیادی دارد. البته پس از این اظهارات عباس مسجدی آرانی، رئیس پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: دولت باید این آمار را اعلام کند. ما نکته‌ای در این رابطه نداریم. او همچنین گفته بود که ما آمار را به مراجع ذیصلاح اعلام کرده‌ایم و هیچ وظیفه‌ای مبنی بر اعلام عمومی آن نداریم. در آبان ماه سال گذشته و پس از افزایش ناگهانی قیمت بنزین، اعتراضات و ناآرامی‌هایی در برخی شهرهای کشور به وقوع پیوست که نهایتا به کشته شدن جمعی از معترضان توسط نیروی نظامی کشور منجر شد. از آن زمان تاکنون اعلام آمار ‌کشته‌شدگان این حوادث با حاشیه‌های زیادی روبه‌رو بوده است و تاخیر در اعلام آمار رسمی آن با اعتراضاتی دیگر روبه‌رو بوده است.