پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کرونا؛ جنگ جهانی با سربازان سپیدپوش

دکتر سیف‌الرضا شهابی (عضو هیأت مدیره نظام پزشکی)
هنگامی که اسم جنگ را می‌شنویم، یا در نوشته‌ای می‌خوانیم، بلافاصله درگیری بین دو شخص یا دو ایل و طایفه یا بین دو کشور و در جغرافیای گسترده‌‌تر‌‌، بین چند کشور که تعدادی در یک جبهه و تعدادی دیگر در جبهه مقابل قرار می‌گیرند و با تمام قوا و استفاده از اسلحه سرد و گرم و به کارگیری پیشرفته‌‌ترین تجهیزات و جنگ‌افزارهای نظامی به مقابله با هم بر می‌خیزند در اذهان تداعی می‌کند، نظیر جنگ‌‌‌های رخ داده در طول تاریخ و از جمله: جنگ‌‌‌های اول و دوم جهانی.
ولی اکنون‌‌، جامعه بشری در یک جبهه واحد به مقابله با ویروسی برخاسته است و با تمام امکانات پزشکی و بهداشتی و درمانی و دارویی به جنگ ویروس نوظهور رفته و کوتاه زمانی است که این ویروس خواب و آسایش را از چشمان مردم جهان ربوده و هر روز گسترده‌‌تر و خطراتش بیشتر می‌شود و بیشتر از دویست کشور را گرفتار کرده است. علاوه بر این، این ویروس بیش از 4 میلیون تن را در جهان مبتلا کرده و نزدیک به 300 هزار تن را به کام مرگ کشانده است و همچنان به پیش می‌تازد .
اگر چه برخی را نظر بر این است که: این ویروس‌‌، آزمایشگاهی است و مولود جنگ تجاری بین دو ابرقدرت اقتصادی یعنی چین و آمریکاست؛ ولی بعضی معتقدند ویروس کرونا محصول آزمایشگاه‌‌‌های آمریکاست که در اطراف چین تاسیس کرده تا جلوی رشد فزاینده اقتصادی چین را بگیرد، زیرا‌‌، ترامپ که دنبال پیشرفت آمریکا در عرصه اقتصادی است، از مدت‌‌‌ها قبل اعلام کرده بود:«دشمن اقتصاد آمریکا‌‌، اقتصاد چین است.» و به این خاطر‌‌، واشنگتن این ویروس را تولید و در چین پخش کرد تا بزرگترین ضربه را به رشد اقتصادی چین وارد سازد.
در مقابل‌‌، عده‌ای دیگر اعتقاد دارند: چینی‌‌‌ها این ویروس آزمایشگاهی را تولید و وارد جامعه کردند تا به ارزش سهام شرکت‌‌‌های بزرگ آمریکایی که در چین شعبه یا کارخانه دارند ضربه وارد کنند و افت قیمت پیدا کنند و مجبور به فروش سهام به ثمن‎بخس بشوند و در پی آن‌‌، چین اقدام به خرید بکند و به این ترتیب استراتژی اقتصادی ترامپ را که‌‌، به دنبال انتقال شرکت‌‌‌های بزرگ و سودآور آمریکایی از خارج به داخل این کشور است تا سبب اشتغال بیکاران آمریکایی بشود را با شکست روبه‌رو سازند .
به هر حال‌‌، هر چه است و به دور از رد یا تایید نظرات فوق‌‌، باید اعتراف کرد جنگی بزرگ در حال رخ دادن است و تقریبا همه کشورها را درگیر کرد. این ویروس کشور بی‌طرف نمی‌شناسد و اگر کنترل و مهار نشود، امکان دارد تلفات و آسیب‌دیدگان ناشی از آن‌‌، ارقام قابل توجهی بشود .در آغاز دهه سوم قرن بیست و یکم (۲۰۲۰)‌‌، در سایه توسعه و پیشرفت تکنولوژی‌‌، ظاهرا شکل و محتوای جنگ‌‌‌های جهانی تغییر کرده است و این بار به جای جنگ‌‌‌هایی که در طول تاریخ‌‌، بشر با آن روبه‌رو بوده و جنگ انسان با انسان بود‌‌، جنگ انسان با موجوداتی ریز به نام «ویروس» است. در این جنگ دیپلمات‌‌‌ها و نظامیان نمی‌توانند کاری انجام بدهند، بلکه فقط پزشکان و داروسازان در دانشگاه‌‌‌ها و مراکز تحقیقاتی پزشکی و دارویی قادرند با کشف واکسن و دارو جنگ را به پایان برسانند. اینجا نوعی نبرد بین کشورهایی که از امکانات علمی بیشتری برخوردارند، آغاز شده است. هر یک سعی دارند هر روز با اعلام نسخه‌ای تازه راه مبارزه با کرونا را پیدا کنند و آن کشوری که بتواند در این جنگ بهترین سلاح را، که همان داروی ضد کرونا یا واکسنی برای جلوگیری از آن باشد، کشف و به جهانیان عرضه کند، خودبه‌خود می‌تواند پیروز جنگ لقب بگیرد. جنگ جهانی سوم، جنگ کشف داروست، نه کشف یا ساخت سلاحی جنگی که جان انسان‌ها را بستاند. به امید پیروزی هر چه سریعتر انسان در این جنگ.