پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پس از کشته شدن یک ‌سیاه‌پوست توسط پلیس، اعتراض مردم شدت گرفت

آتش تبعیض نژادی در خیابان‌های آمریکا

همدلی| چند روز پس از قتل جورج فلوید، ‌سیاه‌پوست ۴۶ساله آمریکایی توسط یک پلیس سفیدپوست آمریکایی، اعتراضات و ناآرامی‌ها در مینیاپولیس، مرکز ایالت مینه‌سوتا و همچنین در لس‌آنجلس مرکز ایالت کالیفرنیا و نیز در برخی دیگر از شهرهای آمریکا ادامه دارد. این در حالی است که با تداوم این اعتراضات در ایالت مینه‌سوتای آمریکا، یک پایگاه پلیس در آنجا به آتش کشیده شد و فرماندار ایالت دستور به اعزام و در آماده‌باش قرار دادن نیروهای گارد ملی را داده است. به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، معترضان در شهر مینیاپولیس به پایگاه پلیس محل خدمت چهار افسری که به دلیل مشارکت در قتل چند روز پیش این ‌سیاه‌پوست، از کارشان اخراج شدند، حمله‌ور شده و آنجا را به آتش کشیدند.
جان الدر، سخنگوی پلیس گفت: شعله‌های آتش در بخش‌های داخلی پایگاه گسترش پیدا کرده و نیروهای پلیس از آنجا تخلیه شدند. آنها این پایگاه را کمی بعد از ساعت ۱۰شب، زمانی که تظاهرکنندگان با زور وارد آنجا شده و دست به آتش‌افروزی زدند، تخلیه کردند. افسران پلیس به سمت معترضانی که با برداشتن حصارهای موقت و موانع، پایگاه را اشغال کردند، گاز اشک‌آور از روی زمین و پشت بام شلیک کردند. مقام‌های شهر مینیاپولیس از مردم خواستند تا از این منطقه به عنوان یک اقدام احتیاطی عقب‌نشینی کنند. شهردار مینیاپولیس در توئیتر نوشت:«ما گزارش‌هایی داریم مبنی بر اینکه لوله‌های گاز پایگاه سوم پلیس در شهر قطع شده و برخی مواد انفجاری در ساختمان آنجا هستند.» پلیس بعدا اعلام کرد که مورد جدی از جراحت و زخمی شدن در وقایع مربوط به این پایگاه گزارش نشده است. در عین حال چند آتش‌سوزی دیگر نیز در ساختمان‌های اطراف این محل برپا شد. گارد ملی مینه‌سوتا در توئیتر اعلام کرد:« ۵۰۰ سرباز این نیرو در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.» این نیرو اعلام کرد:‌«ماموریت ما حفاظت از جان و مال مردم و حق اعتراض صلح‌آمیز است.»
تیم والتز، فرماندار مینه‌سوتا، روز پنجشنبه با امضای فرمانی اجرایی دستور به فعال شدن نیروهای گارد ملی در این ایالت را داد. دفتر این فرماندار در بیانیه‌ای اعلام کرد: صدور این فرمان بعد از وارد شدن آسیب‌های گسترده به اموال خصوصی و کشیده شدن اعتراضات صلح‌آمیز به یک وضعیت خطرناک برای خود معترضان و پاسخگویان اولیه ضرورت پیدا کرده است. مغازه‌های سراسر حوزه توئین سیتیز اقدام به نصب تخته‌های محافظ در برابر ویترین‌ها و پنجره‌ها و درهای خود به هدف پیشگیری از غارتگری کردند. در عین حال پلیس شهر سنت‌پل نیز در توئیتر نوشت:«معترضان در این شهر به سمت افسران سنگ و بطری پرتاب کرده و به زور وارد ساختمان‌ها و مکان‌های دیگر شده و دست به غارتگری و از بین بردن اموال زدند.» در تصاویر مشخص شد که یک خودروی پلیس سنت پل نیز هدف تخریب از سوی معترضان قرار گرفته است.
ملوین کارتر، شهردار سنت پل نیز در بیانیه‌ای گفت:«لطفا در خانه‌هایتان بمانید و برای اعتراض به اینجا نیایید.» دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه شب مقام‌های محلی را از بابت وقوع این ناآرامی‌ها مقصر دانسته و تهدید به استقرار سربازان گارد ملی که در توئین سیتیز در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند کرد. ترامپ در توئیتر نوشت:«من نمی‌توانم صرفا عقب بایستم و ببینم این اتفاقات برای مینیاپولیس، یک شهر بزرگ آمریکایی رخ می‌دهد.» او صراحتا تظاهرکننندگان را سرکش و جانی توصیف کرده و با لحنی تهدیدآمیز گفت:«وقتی غارت شروع شود، تیراندازی هم شروع می‌شود.»
پلیس سنت پل نیز گفت:«در این شهر حدود ۱۷۰ فروشگاه و مکان تجاری هدف غارتگری و خرابکاری یا آتش‌سوزی قرار گرفته‌اند. چندین شرکت و فروشگاه زنجیره‌ای نیز دست به تعطیل کردن فروشگاه‌ها و خدمات‌شان در کانون‌های اعتراضات در مینه‌سوتا زدند.»
از سوی دیگر در سایر شهرهای آمریکا نیز اعتراضاتی رخ دادند. از جمله در شهر نیویورک معترضان به خیابان‌های اطراف میدان یونیون در جنوب منهتن ریختند و دست کم ۴۰ نفر از سوی نیروهای پلیس دستگیر شدند. طبق اعلام پلیس نیویورک یکی از افسران این نیرو در اثر اصابت شیء پرتاب شده از سوی معترضان مجروح شده و یک افسر دیگر نیز با مشت به صورتش مضروب شد و عاملان این جراحت‌ها جزو دستگیرشدگان هستند. در شهر لوئیسویل ایالت کنتاکی نیز تظاهراتی رخ داده است. در این شهر افسران پلیس با باتوم و تجهیزات ضد شورش مشغول به گشت‌زنی شدند و همزمان معترضان نیز علیه آنها شعار می‌دادند. در تصاویر پخش شده از اعتراضات این شهر یک افسر پلیس با تفنگ پینت بال در حال شلیک کردن به سمت معترضان است و برخی معترضان نیز ظاهرا به دلیل استنشاق گازی در هوا حالشان بد شده است.
در لس آنجلس نیز تظاهرکنندگان در برابر مقر پلیس در مرکز شهر تجمع کردند. در شهر دنور هم صدای شلیک گلوله در نزدیکی ساختمان کنگره ایالتی که محل وقوع تظاهرات بود شنیده شد، اما سخنگوی پلیس این شهر گفت:«مشخص نیست که صدای این شلیک‌ها مربوط به اعتراضات بوده یا خیر و موردی از جراحت و دستگیری در آنجا رخ نداده است.» جارد پولیس فرماندار کلرادو هم از بابت برخی خشونت‌های رخ داده در تظاهرات از جمله تلاش یک خودرو برای زیرگرفتن یک معترض اظهار تاسف کرد. در اوکلند کالیفرنیا نیز ده‌ها معترض برای مدت کوتاهی یک تقاطع را در این شهر اشغال کردند. این در حالی است که ناآرامی‌ها در شهر فرگوسن امریکا هم گسترش داشته است و به همین دلیل در ایالت میسوری وضعیت فوق‌العاده اعلام شده است. در منطقه سن لوئیس هم تظاهراتی برگزار شد. با تشدید ناآرامی‌ها در این منطقه، فرماندار ایالت میسوری اعلام کرد که در فرگوسن وضع فوق‌العاده اعلام می‌کند و درنتیجه نیروهای گارد ملی با تجهیزات نظامی در این منطقه مستقر می‌شوند. قرار است به زودی حکم دادگاه درباره افسر ضارب در این پرونده صادر شود. با اعلام وضع فوق‌العاده در منطقه فرگوسن، بسیاری از مردم محلی نگران هستند. بنابرگزارش‌های رسیده، افزایش شدید تدابیر امنیتی در فرگوسن باعث خشم و نارضایتی در میان معترضان شده است. آنان از اقدامات پلیس در تشدید وضع امنیتی ناراضی و خشمگین هستند.
این ناآرامی‌ها پس از آن انجام گرفت که یک عابر ‌سیاه‌پوست توسط یک افسر سفید پوست آمریکایی کشته شد. تصاویر ویدئویی این ‌سیاه‌پوست غیر مسلح را که یک افسر پلیس زانوی خود بر روی گردن او قرار داده است، با واکنش‌های زیادی در جامعه آمریکا روبه‌رو شد.
در همین زمینه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه خشونت پلیس آمریکا علیه ‌سیاه‌پوستان در این کشور و از جمله قتل اخیر یک مرد ‌سیاه‌پوست در مینیاپولیس را محکوم کرده و گفت، آنکارا به مبارزه خود بر سر حمایت از حقوق تمام بشریت بدون قائل شدن هیچگونه تبعیض و تفاوتی ادامه می‌دهد.
اردوغان همچنین با انتشار پست‌هایی در توئیتر به خانواده جورج فلوید، مرد ‌سیاه‌پوستی که اخیرا توسط پلیس شهر مینیاپولیس آمریکا به قتل رسید، این ضایعه را تسلیت گفت. او در پست خود در توئیتر نوشت: «من معتقدم مسببان این اقدام غیرانسانی باید به مجازاتی که مستحقش هستند برسند. ما این مساله را رصد خواهیم کرد.» رئیس جمهور ترکیه همچنین با حمله به مساله نژادپرستی در آمریکا گفت:«رویکرد نژادپرستانه و فاشیستی که منجر به مرگ جورج فلوید در شهر مینیاپولیس زیر شکنجه شد، نه فقط عمیقا مایه تاسف ما شد، بلکه تبدیل به یکی از دردناکترین تجلی‌های نظم ناعادلانه‌ در جهان شده است که ما در مقابلش می‌ایستیم.»
همچنین میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز ضمن محکوم کردن قتل یک شهروند ‌سیاه‌پوست توسط پلیس آمریکا تاکید کرد، مقام‌های این کشور باید اقداماتی جدی برای پایان دادن به حوادث مشابهی از این دست و کشتار آمریکایی‌های ‌سیاه‌پوست اتخاذ کنند.