پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کابوس‌های ناتمام خوزستان

آسو محمدی (روزنامه‌نگار)
چهار سال پیش؛ یعنی30خرداد 95 غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان شد. شریعتی از چهره‌های حامی دولت در انتخابات سال۹۲ بود و در دولت دوم اصلاحات از سال ۸۰ تا ۸۴ به عنوان مدیرکل سیاسی و انتظامی و معاون سیاسی امنیتی استاندار خوزستان فعالیت می‌کرد. او متولد ۱۳۵۱ در شهرستان بهبهان و یک استاندار بومی است. انتصاب او به این سمت این امید را زنده می‌کرد که با شناختی که از مشکلات این استان دارد، بتواند از پس حل مشکلات و مسائل آن بربیاید. اما ظاهراً این اتفاق نیفتاده است. البته حجم انبوه مشکلات خوزستان صرفا نمی‌تواند دلیلی بر ناکارآمدی یک مدیر باشد، اما حداقل حل یک مشکل یا به نتیجه رساندن یک مسئله اساسی این استان در طول این چهار سال شاید بتواند معیار درستی برای قضاوت در این زمینه باشد. بحران‌های خوزستان یکی دو تا نیست! بعضی جدید، مثل بحران کرونا و بعضی سابقه‌دار، مثل کم‌آبی! حالا در شرایطی که به نظر می‌رسد وضعیت این استان نفت‌خیز، از نظر شیوع کرونا، بحرانی است، مشکل آب هم، بیشتر شده و کار به اعتراض خیابانی ساکنان بخش‌هایی از استان، کشیده است. به دنبال توالی یک سری بحران در خوزستان و ماجرای تیراندازی در غیزانیه و اتفاقات آبان 98 در نیزارهای ماهشهر، این روزها بحث بر سر عملکرد استاندار خوزستان و کفایت یا بی‌کفایتی او در فضای مجازی بالا گرفته است. به‌ویژه از زمانی که پای همسر او به پرونده هفت‌تپه‌ باز شده است، موضوع بیشتر در کانون توجه قرار گرفته است.
اگرچه هنوز چیزی اثبات نشده است و نمی‌توان در این باره قضاوت کرد. خوزستان به عنوان یکی از استان‌های استراتژیک کشور، در حال حاضر با مشکلات عدیده‌‌ای مواجه است که رفع آنها همت مردم و مسئولان استان و کشور را می‌طلبد. گردوغبار، بالا آمدن فاضلاب‌‌ها، آتش‌سوزی، بحران‌های محیط‌زیستی مانند کم‌آبی و به دنبال آن خشک شدن تالاب‌ها، آلودگی هوا، خشکسالی و عدم مدیریت صحیح در سیل و بعضا هجوم ملخ‌ها، از بحران‌هایی است که در چند سال اخیر در استان خوزستان رخ داده است. آنچه که مشخص است اینکه همه این بحران مربوط به شرایط کنونی نیستند و صدالبته بخشی محصول دوره‌های مدیریتی گذشته هستند. اما آنچه که جای سوال است اینکه اگر مسائلی مانند بحران‌های زیستی را نادیده بگیریم، معضلی مانند بالا آمدن فاضلاب‌ در شهرستان‌های این استان به‌ویژه منطقه کوت عبدالله هر سال اتفاق می‌افتد؛ چرا در این زمینه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است؟
این استان با داشتن ۶۴ هزار و ۵۷ کیلومتر وسعت و ۴ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۵۰۶ نفر جمعیت بر اساس سرشماری سال ۹۵، به عنوان پنجمین استان پرجمعیت ایران با مرکزیت شهر اهواز محسوب می‌شود. خوزستان که در طول سال‌های انقلاب با افزایش جمعیت، تغییرات آب و هوایی، خشکسالی مستمر چندساله و از بین رفتن زیرساخت‌های آن در طول ۸ سال جنگ، در حال حاضر به استانی نیازمند توجه ویژه تبدیل شده است. فرسوده بودن تجهیزات برق و آب این استان که بعضا عمری بالای ۵۰سال دارد، هرازگاهی خوزستان را دچار قطع طولانی آب و برق می‌کند.
همچنین ورود ریزگرد از کشورهای همجوار به استان که در چندسال اخیر نیز شدت گرفته، زندگی کردن در خوزستان را به کابوسی وحشتناک تبدیل کرده که با وجود تلاش‌های دولتمردان همچنان مردم گرفتار این میهمان ناخوانده هستند. اخیرا نیز افزایش شوری آب و قطع مکرر آن در بیشتر شهرهای خوزستان چون، آبادان، خرمشهر و شادگان به بحرانی تبدیل شد که با مدیریت موقت تاکنون بخشی از این مشکلات رفع شده است.این وضعیت خوزستان در حالی است که استانداری این استان این روزها حال و روز خوشی ندارد و اخبار ضدونقیضی از آن منتشر می‌شود. دو روز پیش یک منبع آگاه در وزارت کشور گفت: شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر برکناری «غلامرضا شریعتی» استاندار خوزستان واقعیت ندارد. این منبع آگاه به ایرنا گفت: «آنچه تاکنون در فضای مجازی در این زمینه و انتصاب سرپرست برای استانداری خوزستان مطرح شده، خلاف واقع و صرفا یک شایعه است و آقای شریعتی همچنان به عنوان استاندار خوزستان فعالیت می‌کند.» در این میان غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در پاسخ به سوالات و مطالب مطرح شده در فضای مجازی علیه وی در خصوص دادگاه مدیر عامل پیشین نیشکر هفت تپه گفت:«به زودی همه چیز درباره این حواشی روشن خواهد شد. ماه هیچ وقت پشت ابر نخواهد ماند و این موضوع نیز به زودی روشن و شفاف خواهد شد.» او با اشاره به ضرب‌المثل «الباطل یموت بترک ذکره» گفت:«انشاءالله به زودی این موضوع روشن خواهد شد.»
در هر حال همه این بحران‌ها و این محرومیت‌ها در حالی اتفاق افتاده و می‌افتد که خوزستان از زرخیزترین استان‌های کشور است.