پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


غلامرضا مرحبا منتخب مجلس یازدهم در گفت‌وگو با «همدلی»:

اختلافات اصول‌گرایان یکی از چالش‌های مجلس یازدهم است

همدلی| همدلی| مجلس یازدهم امروز در حالی کار خود را آغاز می‌کند که کشور با مشکل جدی تحریم‌های آمریکا از یک طرف و بحران‌های دیگری مانند کرونا روبه‌رو است. انتظار عمومی از تشکیل این مجلس رسیدگی به این مشکلات و حل بحرانهاست. اما این مجلس یک دست اصول‌گرا گویا قبل از رسیدگی به هرگونه دغدغه عمومی چالشهای دیگری هم برای خود تصور کرده است.
غلامرضا مرحبا منتخب مجلس یازدهم درباره چالش‌های مجلس یازدهم به همدلی می‌گوید:«آحاد جامعه با توجه به رکود بیش از پیش اقتصاد و افزایش بیکاری و تورم از نمایندگان مجلس انتظار دارند که از دامن زدن به منازعات سیاسی اجتناب کنند و با همکاری بیشتر با دولت و حفظ آرامش جامعه و پرهیز از تدوین طرح‌ها و قوانینی که ممکن است به تنش‌های اجتماعی دامن بزند با همدلی و هماهنگی فزاینده‌ای به ویژه در سطح حاکمیت و میان قوای سه‌گانه به حل مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی کمک کنند.»
او ادامه می‌دهد:«بنابراین همه نمایندگان مجلس یازدهم باید تلاش کنند تا ساختار مجلس قوی، کارآمد و هوشمند شود و نمایندگان هم باید در عرصه‌هایی که اولویت جدی مردم است، فعال باشند.
بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی موضوع و اهمیت آغاز به کار مجلس یازدهم را از زوایای مختلفی مورد ارزیابی قرار داده‌‌اند.»
مرحبا می‌افزاید:«یکی دیگر از چالش‌های پیشِ‌روی مجلس جدید آشنا نبودن اکثریت منتخبان با سازوکار مجلس است. 174 نفر از منتخبان مجلس یازدهم هیچ سابقه‌ای در مجلس ندارند و اصطلاحاً مجلس‌اولی شناخته می‌شوند که رقم بالایی است.
البته مجلس‌اولی بودن به‌معنای نابلدی در سیاست نیست و نیروی جوانی و تغییر نمایندگان حسن بزرگی به‌شمار می‌رود و می‌تواند ‌‌اندیشه و انگیزه‌های جدید را حاکم کند، اما برای این وظیفه مهم، منتخبان تازه‌وارد باید در فرصت باقی‌مانده تا زمان بازگشایی مجلس، جایگاه نهاد قانونگذاری را بشناسند و از آیین‌نامه داخلی و شرح وظایف مطلع شوند.»
منتخب مجلس یازدهم اضافه می‌کند:«اگر این آشنایی تا قبل از شروع‌به‌کار مجلس صورت نگیرد یک سال ابتدایی کار مجلس صرفاً برای همین امور مقدماتی تلف می‌شود و در شرایط حساس کنونی، مجلس را از اخذ تصمیمات بزرگ و به‌تحرک واداشتن دولت بازمی‌دارد.»
او می‌گوید:«باید به این نکته هم توجه کرد که مجلس یازدهم بر‌خلاف دوره دهم میزان کمتری از اصلاح‌طلبان شناخته‌شده را دارد. از بین 279 منتخب فعلی مجلس یازدهم (11 نفر به دوره دوم رفت و دو منتخب نیز فوت کردند) تنها 20 اصلاح‌طلب شناخته‌شده و 37 مستقل وجود دارد. این یکدست شدن نمایندگان معایب و مزایای مختلفی دارد.
یکی از معایب آن بالاگرفتن اختلافات داخلی میان بدنه اصول‌گرای مجلس است، چراکه این جناح از سلایق و گروه‌های مختلف هستند. از بین قریب 220 نماینده اصول‌گرای مجلس بخشی از آنها را کاندیداهای اصلی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و افراد نزدیک به قالیباف، بخشی اعضای جبهه پایداری و گروهی نیز کارگزاران دولت احمدی‌نژاد هستند که تقریباً این سه گروه هرکدام کاندیدای اختصاصی خود را برای ریاست مجلس دارند که اگرچه این امر تا قبل از آغازبه‌کار مجلس طبیعی است ولی نباید چنین اختلافاتی در مجلس نیز ادامه پیدا کند، چرا که وقت بسیاری را از منتخبان مجلس و همچنین جناح انقلاب صرف مسائل بیهوده سیاسی و دعواهای جناحی می‌شود و مجلس را به‌جای مشغول شدن به حل مشکلات بزرگ کشور درگیر اختلافات داخلی می‌کند.»
مرحبا می‌گوید:«مهم‌تر اینکه مجلس باید استدلال‌های عمومی و معطوف به تمام جامعه، برای تصمیم خود داشته باشد و جامعه تصور نکند که دغدغه‌های مجلس صرفاً با دغدغه‌های یک بخش از جامعه مواجه می‌شود. اگر مجلس دغدغه‌های همه جامعه را دربرنگیرد و به‌نحوی در موضوعات ورود نکند که تصمیمات و مهم‌تر از آن استدلال‌هایش برای عموم جامعه قابل موجه کردن باشد، تصویر مجلس اقلیت خواهد داشت.»