پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نمایندگان منتخب مجلس یازدهم در آخرین روز قبل از افتتاح هم برای ریاست رایزنی کردند

وزن‌کشی قبل از صحن علنی

همدلی| آسو محمدی- مجلس یازدهم از امروز رسما فعالیت خود را به مدت چهار سال شروع می‌کند. مجلسی نو با تغییرات اساسی که می‌تواند آغازگر تحولات باشد. ترکیب اصلی مجلس را اصول‌گرایان و طرفداران احزاب و گروههایی تشکیل میدهند که به طور کلی منتقد و مخالف دولت حسن روحانی هستند. همین باعث شده تا دولتیها با چشم نگران به این مجلس نگاه کنند هر چند برای پیش‌گیری از هر گونه تنش زودرس، دست دوستی به سوی بهارستان دراز کردهاند. در همین حال که دولتیها نگران هستند، اصول‌گرایان امیدوارند تا بتوانند این پیروزی در انتخابات مجلس را به یک پل برای رسیدن به پاستور تبدیل کنند؛ هرچند که چالش‌ها‌ی زیادی در این مسیر دارند. از جمله آن که کرسی ریاست مجلس یازدهم فعلا به یک اختلاف جدی در بین آنان تبدیل شده است. اما اولین نفری که بر کرسی ریاست مجلس یازدهم تکیه می‌زند، سیدرضا تقوی به عنوان رئیس سنی مجلس است و جلسه افتتاحیه را او اداره می‌کند. پس از آن آخرین جدال‌های اصول‌گرایان که تا این لحظه یک فراکسیون ۲۲۰ نفره تشکیل داده‌اند، برای ریاست و نواب رئیس مجلس یازدهم آغاز می‌شود، اما تا پیش از این احتمالا بازار کنایه‌ها همچنان داغ خواهد بود.
امروز چهارشنبه هفتم خرداد 99 مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم برگزار می‌شود که هیات رئیسه سنی این مراسم را اداره می‌کند. بر اساس ماده ۲ آیین‌نامه داخلی مجلس اولین جلسه مجلس با حضور حداقل دو سوم مجموع نمایندگان‌ رسمیت می‌یابد؛ در دوره یازدهم جلسه افتتاحیه با حضور ۲۷6 منتخب برگزار می‌شود، دو منتخب تهران و آستانه اشرفیه فوت کردند، مدرک تحصیلی یکی از منتخبان تایید نشد و تکلیف ۱۱ منتخب هم در دور دوم انتخابات تعیین خواهد شد.
اداره مراسم افتتاحیه بر عهده هیات ‌رئیسه سنی است که طبق ماده ۹ آیین‎نامه داخلی مسن‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به‌عنوان نایب رئیس و دو نفر از جوانترین نمایندگان حاضر به سمت‌ منشی معین می‌شوند و در جایگاه هیأت رئیسه قرار می‌گیرند؛ در دوره یازدهم حجت‌الاسلام رضا تقوی منتخب تهران ‌رئیس هیات ‌رئیسه سنی، مصطفی آقامیرسلیم منتخب تهران نایب رئیس، روح‌الله نجابت منتخب شیراز و محسن فتحی منتخب سنندج نیز دبیران هیئت رئیسه سنی هستند.
جلسه با سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار می‌کند و بعد از آن با اعلام رسمی تقوی ‌رئیس هیات ‌رئیسه سنی و قرائت دستور کاری مجلس از سوی محسن فتحی جوان‌ترین منتخب مجلس رسما مراسم افتتاحیه آغاز می‌شود. بعد از تلاوت قرآن کریم، پیام مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی ‌رئیس دفتر مقام معظم رهبری در صحن علنی مجلس قرائت میشود و بعد باقی تشریفات مراسم افتتاحیه که شامل ادای سوگند هم هست اجرا میشود. اما اولین و مهمترین دستور کار مجلس یازدهم تعیین تکلیف برای هیات رئیسه و ریاست مجلس است.
نمایندگانی که داوطلب عضویت در هیأت رئیسه هستند، باید حداکثر تا پایان وقت اداری روز افتتاحیه مجلس برای ثبت نام به هیأت رئیسه سنی مراجعه کنند و این موضوع قبلاً باید به اطلاع نمایندگان برسد. پس از تشکیل هیأت رئیسه، گزارش شعب پانزده‌گانه در مجلس قرائت و تصویب اعتبارنامه‌ها‌ اعلام می‌شود.
آغاز به کار مجلس یازدهم در حالی است که خیلی منتظرند ببینند بالاخره ریاست مجلس را چه کسی بر عهده خواهد گرفت. پیش از این تصور میشد که قالیباف نامزد بی‌رقیبی برای کرسی ریاست است، اما حالا رقیبانش که پشت سر حاجی بابایی هماهنگ شده‌‌اند چنان عرصه را برایش تنگ کرده‌‌اند که تقریبا پیش‌بینی نتیجه رقابت سخت شده است. دیروز هم یک اتفاق متفاوت افتاد و یک ‌‌وزن‌کشی قبل از صحن علنی انجام شد.
نشست هم‌اندیشی «مجلس تراز انقلاب اسلامی» صبح دیروز (سه‌شنبه) به ریاست حمیدرضا حاجی‌بابایی برگزار شد. در این جلسه که در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین برگزار شد، تعداد ۴۸ منتخب مجلس یازدهم حضور داشتند.
بنابر گزارش فارس، طی این نشست برخی از منتخبان مجلس یازدهم از جمله حمیدرضا حاجی‌بابایی، فریدون عباسی، علی نیکزاد، محمدمهدی زاهدی، به ایراد سخن پرداختند و همچنین علی‌رضا زاکانی نیز دقایقی به عنوان سخنران مدعو در جلسه حاضر و سخنرانی کرد.
فریدون عباسی در هنگام سخنرانی خود نامزدیش را برای ریاست مجلس یازدهم اعلام کرد و در ادامه گفت: بنده به عنوان کاندیدای مستقل در انتخابات ریاست مجلس حاضر خواهم شد.
همچنین نشست «هم‌افزایی برای مجلس قوی، کارآمد و انقلابی» با حضور جمعی از منتخبان مجلس شورای اسلامی صبح دیروز (سه‌شنبه) در مجموعه شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست که به ریاست محمدباقر قالیباف تشکیل شد، ۱۸۷ نفر از منتخبان مجلس یازدهم حضور داشتند.
محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی و حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی ازجمله سخنرانان این نشست بودند. بر اساس این خبر، تعدادی از منتخبین از جمله محمدباقر قالیباف به تشریح اهداف مورد نظر در مجلس یازدهم پرداختند و بر وحدت و هم‌افزایی منتخبان در مجلس یازدهم تاکید کردند.
عباس مقتدایی خوراسگانی منتخب مردم اصفهان و ورزنه در مجلس یازدهم در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جلسه حاجی بابایی و قالیباف با تعدادی از منتخبان مجلس یازدهم برای انتخاب رئیس مجلس گفت: برگزاری دو جلسه صبح دیروز به صورت تقریبا همزمان توسط دو نامزدِ مطرح برای ریاست مجلس نشان داد که فراکسیون نیرو‌های انقلاب در صدد هستند تا با ایجاد بالاترین سطح از هماهنگی بتوانند فرآیند انتقال مجلس دهم به مجلس یازدهم را به خوبی انجام دهند. مقتدایی در ادامه با اشاره به اینکه آقایان قالیباف و حاجی بابایی در دو جلسه اختصاصی با منتخبان مجلس یازدهم به عنوان مخاطب صحبت کردند، اظهار کرد: هر دو نامزد ریاست مجلس با مخاطبان خود صحبت کردند و برنامه‌های کاری و اهداف اصلی و همچنین سرخط‌های اساسی که در صورت دستیابی به کرسی ریاست انجام خواهند داد، تشریح کردند.
منتخب مردم اصفهان و ورزنه در مجلس یازدهم افزود: چون دو جلسه به صورت جداگانه برگزار شد، تعداد افراد شرکت کننده در جلسات می‌توانست نوعی ‌‌وزن‌کشی سیاسی برای هر یک از نامزد‌های ریاست مجلس محسوب شود که این روند می‌تواند در تصمیمات آینده جهت انتخاب سایر اعضای هیئت رئیسه اثرگذار باشد.
این جلسه در حالی برگزار شده است که انتقاد میرسلیم از قالیباف و حاجی‌بابایی را در پی داشت. میرسلیم در توئیتی نوشت:«همکاران گرامی و نمایندگان محترم. حضور درجمع شما عزیزان برای اینجانب افتخاری است ولی به دلیل اعتقاد به تقویت وحدت نمایندگان و پرهیز از افتراق، مناسب می‌دانم که همه بزرگواران درجلسه فراکسیون اکثریت شرکت نمایند و سخنان عزیزان به بحث و گفت‌وگو گذارده و از برگزاری جلسات جداگانه پرهیز شود.»
همه این نشست‌ها و صحبت‌ها در حالی است که به نظر می‌رسد ائتلاف پایداری‌های مجلس دهم با حاجی‌بابایی و پیوستن طیف اصول‌گرایان سنتی؛ یعنی حامیان میرسلیم می‌تواند او را به نزدیکی کرسی ریاست مجلس یازدهم برساند.
البته این احتمال نیز وجود دارد که میرسلیم تا آخر از گود رقابت کنار نکشد و رأسا در این رقابت باقی بماند؛ کاری که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ نیز انجام داد و برخلاف موضع حزب به نفع حجت‌الاسلام رئیسی کنار نکشید. در چنین شرایطی باید دید شهردار اسبق تهران که عزمش را برای ریاست مجلس از چند ماه قبل جزم کرده بود، تا چه ‌‌اندازه سبد رأیش را بزرگ کرده است. اما هنوز هم برای رسیدن به پاسخ قطعی باید منتظر تصمیم همه نمایندگان در صحن علنی ماند. «شمس‌‌الدین حسینی» منتخب مردم تنکابن در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با ایلنا، تحلیل خودش از هیئت رئیسه مجلس را اینگونه مطرح کرد: تا زمانی که صحن تشکیل نشود و رقابت‌ها در آنجا انجام نگیرد، ارزیابی‌ها غیر دقیق خواهد بود. وی افزود: برگزاری جلسه فراکسیون و به دنبال آن جلسه صحن مجلس است که هیئت رئیسه را مشخص می‌کند لذا اکنون هیچ پیش قضاوت و ارزیابی نمی‌کنم. منتخب مجلس یازدهم درباره کناره‌گیری احتمالی حاجی‌بابایی به نفع دیگر کاندیداهای ریاست مجلس تصریح کرد: در صحبتی که من با آقای حاجی‌بابایی داشتم و با روحیه‌ای که از ایشان سراغ دارم،‌ بعید می‌دانم چنین چیزی درست باشد.