بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


خودكشی‌‌«هاينْريشْ هيمْلِرْ‌‌» رئيس سازمان اطلاعات و امنيت آلمان نازی

هاينريش هيملر از سران جنايت‏كار آلمان نازی در 7 نوامبر 1900م در شهر مونيخ آلمان به دنيا آمد.
 وی از خانواده‏ای اشرافی بود اما براي امرار معاش به مشاغل گوناگون دست زد و در جريان تأسيس حزب نازی از نخستين اعضای آن شد. 
هيملر در سال 1929م به رياست گروه پليس سياسی نظامی آلمان موسوم به اس‏اس رسيد. ايدئولوژي ناسيونال سوسياليسم مبتني بر تفوق و برتری نژاد آريايى و سركوب دشمنان داخلي و خارجی آلمان به رهبری يك پيشوا بود و هيملر نيز در پست‏‌های گوناگون خود، اين تفكر و ايدئولوژي را دنبال مي‏ كرد. 
هيملر در سال 1936 به رياست شهرباني آلمان رسيد و در سال‏‌های ميانی جنگ جهانی دوم به وزارت كشور منصوب شد. 
وی در تمامي دوران مسئوليت‏‌هاي مختلف و گوناگوني كه برعهده داشت با بي‏رحمی و شدت عمل هرچه بيشتر رفتار مي‏ كرد و دامنه اين برخورد آن‌چنان گسترده بود كه حزب نازی نيز تابع نظرات آن شده بود.‌
هاينريش هيملر در اين زمان از سفاك‏ ترين افراد حزب نازی به شمار مي‏ رفت و عامل شكنجه و قتل عده بسياری از انسان‏‌ها در اردوگاه‏‌هاي مرگ بود. 
در واقع در چند سال آخر حكومت نازيی‌ها بر آلمان، هيمْلِر به سانِ يك ديكتاتور واقعی رفتار می‌كرد و حتي رؤسا و كارگردانان حزبي را هم دچار وحشت و اضطراب كرده بود.
 با اين همه، وی در آستانه شكست آلمان در جنگ جهاني دوم، در آوريل 1945م به متفقين پيشنهاد داد كه آلمان بين انگلستان و فرانسه تقسيم شود ولی متفقين اين پيشنهاد را نپذيرفتند. 
وی يك ماه پس از آن توسط نيروهاي انگليسي بازداشت شد، اما قبل از رسيدگي به جرائمش به وسيله سيانور خودكشی كرد و در 25 ماه مه 1945م در 45 سالگی به عمرش خاتمه داد.