بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





کره‌شمالی به تماس‌های پشت پرده دولت بایدن پاسخی نمی‌دهد

یک مقام ارشد دولت بایدن شنبه تاکید کرد، کره شمالی به تماس دیپلماتیک پشت پرده‌ای که از اواسط فوریه از سوی دولت جدید واشنگتن به ویژه با هیات پیونگ‌یانگ در سازمان ملل آغاز شده، پاسخی نمی‌دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، افشای تماس‌های آمریکا که تاکنون ناموفق مانده و قبلا هم گزارش نشده بود، سوالاتی را درباره نحوه برخورد دولت بایدن با تنش‌های روزافزون با پیونگ‌یانگ بر سر تسلیحات هسته‌ای و برنامه‌ موشک‌های بالستیک آن ایجاد می‌کند.
این تحولات همچنین ابعاد جدیدی به سفر وزیر دفاع و وزیر خارجه آمریکا به کره جنوبی و ژاپن در روزهای آتی می‌دهند؛ جایی که نگرانی‌ها بر سر زرادخانه هسته‌ای کره شمالی احتمالا در صدر دستورکار باشد.
این مقام ارشد دولت بایدن که خواست نامش فاش نشود، جزئیات جدیدی در رابطه با این فشار دیپلماتیک ارائه کرد. اما او گفت که «تلاش‌هایی برای دسترسی به دولت کره شمالی از طریق چندین کانال از اواسط فوریه از جمله در نیویورک بوده است.»
او افزود: تا به امروز، ما هیچ پاسخی از جانب پیونگ یانگ دریافت نکرده‌ایم. هیات کره شمالی در سازمان ملل به درخواست برای اظهارنظر پاسخی نداد.
دولت بایدن فعلا در توصیف علنی رویکرد اصلی خودش در قبال کره شمالی احتیاط به خرج داده و تاکید دارد که یک بررسی سیاستگذاری جامع در دستورکار است، به ویژه بعد از تعامل بی‌سابقه دونالد ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی که حاصلی نداشت. تلاش‌های ترامپ نتوانست کره شمالی را برای تسلیم تسلیحات هسته‌ای خود متقاعد کند.
این مقام دولت بایدن به رویترز گفت، به نظر می‌رسد بیش از یک سال است که هیچ گفت‌وگوی فعالی میان ایالات متحده و کره شمالی وجود نداشته است، به ویژه در خاتمه دولت ترامپ و آن هم با وجود چندین بار تلاش در آن دوره از سوی ایالات متحده.
این مقام آمریکایی درباره این‌که سکوت پیونگ‌یانگ چگونه می‌تواند بر سیاستگذاری دولت بایدن در قبال کره شمالی تاثیر بگذارد، اظهارنظری نکرد. انتظار می‌رود سیاست آمریکا ظرف هفته‌های آتی مشخص شود.

سرنوشت حزب مرکل در سال انتخابات آلمان

کارزار انتخابات سراسری آلمان در حالی با رای‌گیری دو ایالت این کشور کلید خورده که تحولات یک‌سال اخیر به ویژه انتقادها به مدیریت دولت «آنگلا مرکل» در بحران کرونا، تحولات بزرگی را در آینده سیاسی این کشور نوید می‌دهد.
به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۱ را سال فوق‌العاده انتخابات در آلمان می‌نامند. این کارزار از دیروز (یکشنبه) در دو ایالت بادن-وورتمبرگ و راینلند-فالتس، پارلمان‌‌های ایالتی آغاز شده است. به نوشته خبرگزاری د. پ.آ. هر چند نخست وزیران فعلی این دو ایالت بخت زیادی برای انتخاب مجدد دارند، اما شرکای حزبی آنها ممکن است تغییر کنند.
همزمان با آغاز انتخابات، مراکز اخذ رأی در هر دو ایالت از ساعت ۸ صبح باز و در ساعت ۶ عصر بسته خواهد شد. در این میان پروتکل‌‌های بهداشتی و رعایت مسافت اعمال می‌شود. بسیاری از افراد قبلاً از گزینه رای‌گیری پستی استفاده کرده‌اند. در هر دو ایالت پیروزی‌‌های برای احزاب حاکم در حال رقم خوردن است. اما گفته می‌شود حزب دموکرات مسیحی مرکل، می‌تواند از نظر تاریخی نتایج انتخاباتی ضعیفی کسب کند. ماجرای سودجویی دو نماینده این حزب در پارلمان از فروش ماسک‌‌های محافظ کرونا در مرحله نهایی مبارزات انتخاباتی ضربه سنگینی به این حزب زده است.
در راینلند-فالتس ۳.۱ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند. «مالو درایر» نخست وزیر این ایالت از حزب سوسیال مسیحی هنگام رأی دادن در زادگاه خود در تریر صبح روز یکشنبه در مورد نتیجه انتخابات ابراز بی اطلاعی کرد. اما حال و هوای تغییر در این ایالت دیده نمی شو.
آخرین نظرسنجی‌‌ها این حزب را در رقابت با حزب دموکرات مسیحی پیشتاز نشان می‌دهد. درایر از سال ۲۰۱۳ رئیس دولت محلی است و از پنج سال پیش رهبری ائتلاف با سبزها و حزب دموکرات آزاد را به دست داشته و مایل است به این همکاری ادامه دهد.
در بادن-وورتمبرگ نیز بسیاری از شهروندان قبلاً رای خود را با رای پستی داده‌اند. در مجموع ۷.۷ میلیون شهروند در بادن-وورتمبرگ فراخوانده شده‌اند تا به نمایندگان پارلمان ایالتی جدید رأی دهند. «وینفرد کرشمان» نخست‌وزیر این ایالت از حزب سبزها در ساعات اولیه صبح در لایتز واقع در منطقه سیگمارینگن پای صندوق رای‌گیری حاضر شد. 
طبق نظرسنجی‌‌ها، سبزها مانند سال ۲۰۱۶ قوی‌ترین حزب در این ایالت هستند. اما پیش بینی می‌شود که شریک ائتلافی آنها (دموکرات مسیحی) متحمل ضرر شود و مشخص نیست که اتحاد دولت محلی متشکل از این دو حزب ادامه یابد. سبزها احتمالاً می‌توانند با سوسیال دموکرات‌‌ها و یا حزب دموکرات آزاد تشکیل دهند.