بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پیام عربستان به آمریکا:

برجام احیا شود، خلاف میل آمریکا عمل می‌کنیم

سایت العرب، نزدیک به عربستان سعودی نوشت: «سفر وزیر خارجه روسیه به عربستان سعودی ابعادی غیر از تقویت همکاری دو جانبه دارد و بیش از هر چیز به مواضع اخیر آمریکا در قبال سعودی‌ها مرتبط است.» به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است:«این سفر اهمیت زیادی برای پرونده‌های منطقه‌‌ای نظیر جنگ یمن و سوریه دارد.»
فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی، در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای روسی‌اش گفت که صلح سوریه مستلزم یک راه حل سیاسی فراگیر است. یک روز قبل از این نشست، وزیر خارجه امارات از لزوم بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفته بود. در چنین شرایطی، کارشناسان بر این عقیده‌‌‌اند که تمرکز سعودی بر موضوع سوریه دربردارنده پیامی برای آمریکایی‌هاست، مبنی بر ‌‌‌این‌که اگر قصد نزدیکی به ایران را دارید و باب هسته‌‌ای را در برابر آن باز‌‌ می‌گذارید، ما پرونده سوریه را در خلاف جهت محاسبات واشنگتن به حرکت در‌‌ می‌آوریم. کارشناسان معتقدند که عربستان مایل است راه حلی برای سوریه یافته شود که باعث خروج ایران از آن و در ادامه، گرفتن برگ برنده ایران از دستش شود. تهران بازیگر اصلی در سوریه است که به موازات ترکیه و روسیه حرکت کرده و موفق شده است با ایجاد شبکه‌های متعدد، مدت طولانی در سوریه بماند. به گزارش این روزنامه، سعودی‌ها و اماراتی‌ها به این مسئله از زاویه عمل‌گرایانه نگاه‌‌ می‌کنند و‌‌ می‌خواهند تا ایران هم از سوریه خارج شود و هم از یمن. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا فرصتی یافتند تا سوریه  را به عمق عربی و اتحادیه عرب بازگردانند. تحلیل‌گران معتقدند نزدیکی روسیه به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس منحصر به موضوع پرونده سوریه نیست، بلکه یک هماهنگی دیگر بین عربستان، امارات و روسیه در موضوع نفت در اوپک پلاس نیز مطرح است. آنها‌‌ می‌خواهند در بازار نفت توازن ایجاد کنند؛ یعنی همان مسئله‌‌ای که شاهزاده فیصل بن فرحان در نشست مشترک با لاوروف بدان اشاره کرد.
به گفته وزیر خارجه سعودی، یکی از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری بین ریاض و مسکو زیر چتر اوپک پلاس است که در آرامش بازار انرژی در طول دوره گذشته در سال ۲۰۲۰ نقش داشته و باعث شده نتایج این همکاری در دوره شیوع کرونا و تبعات آن، به نظام اقتصاد جهانی کمک کند.