بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هشدار صنعا به ریاض درباره حملات یمن به عربستان:

تا توقف تجاوز، ادامه می‌دهیم

همدلی|  محسن رفیق: حمله موشکی نیروهای یمنی به مناطق مهم در عربستان، در ماه اخیر افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، بامداد روز گذشته باردیگر با دو فروند پهپاد، پایگاه هوایی «ملک خالد» در عربستان سعودی را هدف قرار دادند. این در حالی است که دو روز قبل از آن نیز، ارتش یمن چندین نوبت این پایگاه هوایی در خمیس مشیط و همچنین فرودگاه بین‌المللی ابها را مورد هدف موشکی خود قرار داده بودند. در همین زمینه خبرگزاری المسیره روز گذشته به نقل از سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن، گزارش داد:«نیروی هوایی ارتش یمن موفق شدند پایگاه هوایی ملک خالد را بار دیگر با دو پهپاد نوع صماد 3 هدف قرار داده و مکان‌های مهم آن را مورد هدف قرار دهند.» او این حملات را دقیق ارزیابی کرد. سریع همچنین با اشاره به ادامه عملیات ائتلاف متجاوز تحت رهبری عربستان علیه مردم یمن اظهار کرد که هدف‌گیری اماکن حساس و حیاتی عربستان در پاسخ به ادامه محاصره و تجاوز به یمن، صورت می‌گیرد. همچنین عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز اعلام کرد، تا زمانی که ائتلاف عربی یمن را هدف قرار داده و این کشور را محاصره کند، نیروهای مسلح به حمله به عربستان ادامه خواهند داد. به گزارش سایت المیادین، محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن در توئیتی نوشت: «به جای مخاطب قرار دادن شرکای خود در تجاوز آمریکایی، سعودی، اماراتی و متحدانش، محاصره ملت یمن و حمله به این کشور را متوقف کنید تا حمله به شما را متوقف کنیم.» او اضافه کرد:«شکست‌های مکرر تاکیدی بر این امر است که ادامه حمله و محاصره بی‌معنی است و تلاش برای برقراری صلح و متوقف کردن جنایت‌های تروریستی شما بهتر از مانورهای رسانه‌ای صلح است.»
با این حال در جبهه‌ای دیگر، گزارش‌ها از تحرکات مشترک امارات و رژیم صهیونیستی برای اشغال برخی جزایر یمنی حکایت دارد. به گزارش خبرگزاری الصحافه الیمنیه، برخی تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده نشان می‌دهد که امارات و رژیم صهیونیستی در حال ساخت یک پایگاه نظامی مشترک در جزیره میون واقع در یمن هستند. جزیره مذکور به تنگه باب‌المندب مشرف است و اماراتی‌ها یک فرودگاه ویژه هواپیماهای نظامی در کنار ساختمان‌های نظامی واقع در آن ساخته‌اند.
امارات در نیمه دوم فوریه، پایگاه نظامی خود را از اریتره به جزیره میون در جنوب دریای سرخ منتقل کرد. این پایگاه که متشکل از یک بندر و فرودگاه است، در سال ۲۰۱۵ به منظور انتقال تجهیزات نظامی سنگین و نیروهای سودانی به یمن در اریتره احداث شد. بنا بر گزارش رسانه‌‌ها، برخی منابع قبیله‌ای یمن نسبت به تحرکات امارات برای استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی در جزیره سقطری واقع در اقیانوس هند و در نزدیکی سواحل جنوبی یمن هشدار داده‌اند.
از سوی دیگر انصارالله یمن به تازگی از دستیابی به اطلاعاتی خبر داده است که حاکی از حضور گسترده نیروهای القاعده در استان مارب است. به گزارش ایسنا، دستگاه امنیت و اطلاعات انصارالله در بیانیه‌ای اعلام کرد که برای نخستین بار گزارشی را درباره حضور و فعالیت گسترده القاعده در مأرب منتشر خواهد کرد. در این گزارش، اطلاعاتی درباره فعالیت‌ها، رهبران و اعضای القاعده و ساختار این گروه تروریستی و منازل و مزارع و هتل‌هایی را که القاعده از آن‌ها استفاده کرده، فاش شده است. در این بیانیه آمده است: «این گزارش اطلاعاتی همچنین انبارهای سلاح و امدادرسانی و پادگان‌های آموزشی مأرب و راه‌های قاچاق و روابط آن‌ها با مزدوران و حضورشان در جبهه‌های جنگ را فاش می‌کند.»
در همین حال روز گذشته جنبش انصارالله یمن، همچنین از انجام عملیات جدید تبادل اسرا در استان مأرب خبر داد. به گزارش المسیره، عبدالقادر المرتضی، رئیس کمیته ملی امور اسیران جنبش انصارالله در توییتی اعلام کرد که شش تن از نیروهای این جنبش آزاد شدند و این تبادل با میانجی‌گری محلی انجام شد. او اعلام نکرد که در مقابل، جنبش انصارالله برای آزادی این افراد چه کرده است. مأرب از هفته‌های گذشته صحنه درگیری‌های شدیدی میان انصارالله و نیروهای دولت مستعفی یمن شده است.
این در حالی است که واکنش‌ها نسبت به بی‌تفاوتی جامعه عربی و مقام‌های مذهبی و سیاسی جهان نسبت به وضعیت بحرانی مردم یمن، همچنان ادامه دارد. در همین زمینه سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه، روز جمعه با اشاره به بیانیه پایانی اجلاس وزرای اتحادیه عرب و بی‌اهمیتی این اتحادیه به مساله یمن، خاطرنشان کرد:«کشورهایی که تجاوز ویرانگر آنها در طول شش سال علاوه بر ویرانی زیرساخت‌های اولیه زندگی در کشور یمن، موجب گرسنگی، بیماری، آوارگی و فقر میلیون‌ها انسان شده است و دستانشان به خون مردم بیگناه آغشته است، با اتهامات بی‌اساس درصدد هستند مسئولیت جنایت‌ها را از خود سلب کنند.»
همچنین آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) روز گذشته در آغاز درس خارج فقه القضاء در واکنش به سفر سه روزه پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌ رم به کشور عراق گفت:«بهتر نیست جناب پاپ فرانسیس در این میان، به یمن هم سری بزند و از آنجا به پشتیبانان رژیم سفاک و به ظاهر مسلمان و به باطن یهود، که همگی مسیحی و غالبا کاتولیک‌اند پیام بدهد که این منطقه را به بازار کاذب فروش سلاح‌های مرگبار و آزمایشگاه تسلیحات کشتار جمعی جدید خود بدل نکنید؟ و آیا بهتر نیست ایشان به یمن به خاک و خون کشیده سفر کند و دستی به سر ده‌ها هزار یتیم گرسنه و در حال احتضار یمنی بکشد که با سلاح‌های کشتار مسیحیان والدینشان کشته و منابع و ذخایرشان نابود شده و خانه‌هایشان ویران شده، هستی‌شان از بین رفته است؟» او در این سخنان ادامه داد: «آیا آقای پاپ نمی‌داند که اگر دولت‌های غرب مسیحی دست از پشتیبانی صهیونیست‌ها و سعودی‌ها در منطقه بردارند، جنگ تمام خواهد شد و منطقه امن و آرام خواهد شد، و ملت‌های منطقه از شر آنها خلاص خواهندشد، و این دو دولت غدار و جبار نابود خواهندشد. جناب فرانسس چه اقدامی در جهت رفع و دفع جنگ و جنایت در مناطق مختلف از جمله این منطقه کرده است؟»
حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن نیز در این زمینه تاکید کرد: «ملت یمن اراده‌ای جدی برای دستیابی به صلحی عادلانه، توقف کامل جنگ و پایان دادن به محاصره دارد.» به گزارش ایسنا، ایرلو با انتشار یک اینفوگرافیک در صفحه توئیتر خود نوشت: «ملت یمن اراده‌ای جدی برای دستیابی به صلحی عادلانه، توقف کامل جنگ و پایان دادن به محاصره دارد، اما در مقابل، کشورهای متجاوز ثابت کرده‌اند که صرفاً به دنبال توافقی هستند که رضایت آل سعود را در پی داشته باشد و هیچ‌گونه اهمیتی به وضعیت فاجعه بار انسانی در یمن نمی دهند.»
با این وجود، بحران یمن تنها منحصر به تجاوز نیروهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان و امارات متحده عربی نشده و آمریکا به عنوان یک عامل مهم، همچنین بر این مناسبات، تاثیرگذار است. وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی اعلام کرده است که به همکاری خود با همه طرف‌ها، برای دستیابی به راه حل سیاسی در یمن و آتش بس دائمی ادامه خواهد داد. به گزارش المیادین، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پنجشنبه شب ضمن تاکید بر این که هیچ راه حلی نظامی برای درگیری در یمن وجود ندارد، اعلام کرد: «ما برای رسیدن به راه حل سیاسی در یمن و آتش‌بس دائمی به کار با همه طرف‌ها ادامه خواهیم داد». او اضافه کرد که ما همچنان به اعمال فشار علیه حوثی‌ها برای توقف حملات مداوم به طرف سعودی ادامه خواهیم داد.
پرایس همچنین مدعی شد: «اصلی که ایالات متحده به آن معتقد است این است که هیچ راه حل نظامی برای درگیری در یمن وجود ندارد. این موضوع در جهان مشخص شده است.» پرایس عنوان کرد: « به همین دلیل، یکی از اولین اقداماتی که بایدن پس از تصدی ریاست جمهوری انجام داد، انتصاب تیموتی لندرکینگ به عنوان نماینده ویژه ایالات متحده در یمن بود و تأکید کرد که یکی از اهداف اصلی وی حمایت از تلاش‌های نماینده سازمان ملل است. ما در حالی که فشار خود را بر رهبری حوثی‌ها ادامه خواهیم داد‌، قصد داریم که با همه طرف‌های ذیربط همکاری خود را ادامه دهیم تا از امکان دستیابی به یک آتش بس پایدار و دائمی اطمینان حاصل کنیم.» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین افزود:«این همان چیزی است که در نهایت منجر به کاهش مشکلات انسانی مردم یمن خواهد شد و همچنین منجر به ایجاد کشوری با ثبات تر می‌شود.»
در همین حال دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن اخیرا در واکنش به تحریم‌های آمریکا علیه دو تن از رهبران این جنبش تاکید کرد که آمریکا با این اقداماتش باعث محکومیت خود می‌شود. محمد عبد السلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن که ریاست هیأت مذاکره‌کننده این جنبش را بر عهده دارد، در بیانیه‌ای اظهار کرد: «آمریکا اظهارنظرهای زیادی درباره مسئله صلح داشته و در ادامه نیز اقدام به اعمال تحریم‌های مختلف می‌کند، در واقع آمریکا خودش، خودش را محکوم می‌کند چرا که در مسیر توقف جنگ و لغو محاصره یمن نبوده بلکه عامل طولانی شدن جنگ و وخامت بحران انسانی است.» به گفته سخنگوی انصارالله، واشنگتن زیاد از صلح حرف می‌زند، اما بعد در عمل به سمت اعمال تحریم‌ گام برمی‌دارد.