بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وزیر کشور دولت اصلاحات:

معلوم نیست که یخ قهر مردم با انتخابات آب شود یا خیر

وزیر کشور دولت اصلاحات در ادامه با تاکید بر ‌این‌که از جریان اصلاحات ناامید نشده‌ام، گفت: ما ‌‌اصلاح‌طلبی را از جریان اصلاحات جدا‌ می‌دانیم. ممکن است مردم از من ‌‌اصلاح‌طلب گله کنند، حتی ممکن است بگویند دفعه دیگر به فلانی که دو میلیون در مجلس رای دادیم، دیگر رای‌‌ نمی‌دهیم.
به گزارش ايسنا نائب رئیس سابق شورای سیاستگذاری ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان به نقد و دفاع این شورا در زمان حیاتش پرداخت.
  سید عبدالواحد موسوی لاری، عضو مجمع روحانیون مبارز، وزیر اسبق کشور در دوران اصلاحات و نایب رئیس سابق شورای سیاستگذاری ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان در گفت و گو با ایسنا، به بازخوانی علت‌های موفقیت و شکست شورای سیاستگذاری ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان، واکاوی رفتار جریان اصلاحات در انتخابات ۱۳۹۸ و بیان پیش بینی اش از انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا پرداخت.
وی در آغاز این گفت و گو با اشاره به تعریف ماهوی جریان اصلاحات در عرصه سیاست داخلی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: در ابتدا من تلقی خودم را از اصلاحات‌ می‌گویم؛ اصلاحات یعنی جریانی که خود را در متن نظام تعریف‌ می‌کند، خود را وابسته به نظام‌ می‌داند و معتقد است که کمی‌ها و کاستی‌هایی که به مرور زمان به هر دلیلی در مشی عمومی کشور ایجاد شده را‌ می‌شود با اهتمام درونی حل کرد. جریان اصلاحات یعنی گروهی که‌ می‌خواهند همواره در نظام و با مردم در صحنه حضور داشته باشند. این منش و ویژگی ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان است.
وی ادامه داد: ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان معتقد هستند قانون اساسی ما هنوز قدرت حل مشکلات کشور را دارد؛ حتما همین قانون اساسی نیاز به تجدید نظر، بازنگری و شفاف تر شدن هم دارد. مثلا اصل ۹۹ قانون اساسی که شورای نگهبان این طور تفسیرش کرده نیاز دارد بار دیگر شفاف تر نوشته شود.
موسوی لاری خاطرنشان کرد: ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان‌ می‌خواهند در صحنه حضور داشته باشند؛ موجودیت‌شان یعنی حضور در عرصه سیاسی.
وی سپس گفت: چه برای انتخابات ۱۴۰۰ و چه برای انتخابات ۱۳۹۲ تصمیم‌ ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان همواره بر حضور بوده است. حتی اگر راهی برایشان بسته شد، اما هر زمان که تنها روزنه‌‌ای به رویشان باز شد، باز آمدند و حضور خود را ثبت کردند. سال ۱۳۹۲ همین طور شد. کاندیداهایی که فکر‌ می‌کردند باید در صحنه‌ می‌آمدند، نبودند، از کاندیداهایی که‌ می‌شد حمایت کرد دو نفر باقی ماندند؛ آقای دکتر عارف که ‌‌اصلاح‌طلب بود و آقای روحانی که معتدل بود. ‌‌‌‌اصلاح‌طلبان با یک محاسبه واقعا دقیق و با ارزیابی صحیح از آقای دکتر عارف خواهش کردند تا صحنه را به آقای روحانی واگذار کند. ایشان هم پذیرفتند و به نظر من یکی از زیبا ترین سیاست ورزیهای ‌‌‌‌اصلاح‌طلبانه رقم خورد.
این فعال سیاسی در تشریح شرایط انتخابات پیش‌ رو گفت: شرایط هزار و چهارصد با هزار و سیصد نود و هشت متفاوت است. اگر از حالا دستگاه‌های مسئول به مردم نشان ندهند که این دو انتخابات با یکدیگر متفاوت هستند؛ معلوم نیست که یخ قهر مردم با انتخابات آب شود یا خیر. اگر آب نشود فاصله مردم از حاکمیت زیاد‌ می‌شود و این موضوعی خطرناک است.