بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان در گفت‌و‌گو با همدلی:

توسعه، گفتمان دولت در کردستان است

سنندج- خبرنگار همدلی: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان واژه توسعه را گفتمان غالب دولت در استان می‌داند و برای نهادینه شدن این گفتمان در جامعه نقش رسانه‌ها را با رویکرد روزنامه‌نگاری توسعه مهم خواند.
دکتر بهرام نصراللهی‌زاده با تاکید بر ‌این‌که هنوز تلقی ما از توسعه در کردستان آسفالت راه‌های اصلی و روستایی است؛ افزود: واژه توسعه یک مفهوم فراگیر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و ‌این‌که توسعه را تک‌بعدی تعریف و بازنمایی کلیشه‌‌ای رسانه‌‌ای بکنیم، جفا در حق مردم است.
 او با اشاره به ‌این‌که هنوز استنباط از مفهوم توسعه در کردستان به مفهوم واقعی درک و تحلیل نمی‌شود؛ افزود: نگرش در توسعه مشارکت همه ذی‌نفعان جامعه در فرایند توسعه است و این واژه با مفهوم رشد و پیشرفت متمایز است.  نصراللهی‌زاده با تاکید بر ‌این‌که توسعه با اعمال قدرت از بالا به پایین انجام نمی‌شود، افزود: شهروندان به دلیل فشاراقتصادی، توسعه‌یافتگی در کردستان را زیاد موثر و ملموس در زندگی نمی‌دانند و این یک تلقی طبیعی مردم از فرایند توسعه در شرایط جدال با فشار اقتصادی است.
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به مصداق‌های عینی توسعه در کردستان پرداخت و گفت: پروژه راه‌آهن، سامانه انتقال آب، تغییر ساختاری و بافتاری شهر سنندج، منطقه ویژه اقتصادی بانه، رشد فیزیکی شتابان عملیات احداث تالارفرهنگ سنندج و صدها پروژه خَرد و کلان دیگر در کردستان نماد عینی از اثبات وقوع توسعه در استان است. او با تشریح موضوعی و موضعی تعریف پروژه‌های توسعه محوردر استان عنوان کرد: توسعه باید متناسب با نیازسنجی و امکان‌سنجی پتانسیل شهرستان‌ها تدوین و اجرایی شود و ‌این‌که در شهرستانی بدون مطالعه پروژه تعریف کرد، آب در‌ هاون کوبیدن است. 
 بر اساس تحلیل دکتر نصراللهی‌زاده، شهرستان بانه مستعد توسعه در بخش تجارت و بازرگانی، کامیاران کشاورزی،قروه و بیجار صنعت و معدن، سروآباد مستعد توسعه طبیعت‌گردی، شیلات و باغات است و این مصداق در مورد هریک شهرستان‌های کردستان بارز و عینی است که باید در فرایند تعریف توسعه به آن مولفه‌ها توجه علمی و عملی داشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان افزود: ادبیات توسعه در کردستان از منظر منتقدان و شمار زیادی از شهروندان انجام پروژه‌های بزرگ‌محور با حجم درآمدزایی و اشتغال بالاست در حالی که این نگرش و دیدگاه غالب بر تفکر جامعه، با مولفه‌ها و پارادایم‌های توسعه در تضاد است.
 او نهادینگی این دیدگاه را ریشه در تاریخ تحمیل نگاه‌های از بالا به پایین در گذشته‌های دور، عنوان کرد و افزود: رسانه‌ها با تولید و انتشار گزارش‌ها و مصاحبه‌های تحلیلی و عمقی نقش مهم و بی‌بدیلی می‌توانند در تغییر این نگاه و نگرش داشته باشند. او به رسانه‌ها به ویژه هیات مدیره خانه مطبوعات پیشنهاد داد که فضای ایجابی غالب در کردستان را به سمت فضای سلبی با تحلیل رسانه‌‌ای تغییر دهند و ‌این‌که شهروندان مشتاق دریافت و خوانش خبرهای منفی هستند در هیچ کشوری چنین دیدگاهی وجود ندارد.