بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


روحانی به سوخت‌بری و کولبری اشاره کرد؛

حوادث سراوان نمایندگان را به سیستان کشاند

همدلی|  چند روز بعد از اعتراض مردم و واکنش منفی افکار عمومی به درگیری‌های سراوان و کشته شدن تعدادی از شهروندان، نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند برای بررسی موضوع به سروان در استان سیستان و بلوچستان بروند. در همین حال حسن روحانی رئیس جمهوری نیز روز گذشته در باره موضوع سوخت بری و کولبری صحبت کرد. هفته گذشته بعد از حادثه سراوان برخی در شبکه‌های اجتماعی سوختبران و کولبران را که در اثر بیکاری و فقر به این کار رو آروده اند قاچاقچی خطاب کردند که این موضوع باعث خشم افکار عمومی شد.
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که برای بررسی حوادث سراوان به این شهرستان سفر کرده‌‌اند، دیروز (سه‌شنبه، ۱۲ اسفندماه) با اقشار مختلف مردم سراوان دیدار و گفت‌وگو کردند. بر اساس این گزارش، تعدادی از مردم سراوان در این دیدار خواستار پیگیری کامل تمامی جوانب حادثه مرز شمسر توسط نمایندگان مجلس شدند.
گفتنی است که نمایندگان مجلس در این نشست قول بررسی تمامی ابعاد حوادث سراوان را داده و بر پیگیری آن تأکید کردند. در این خصوص نمایندگان اعزامی مجلس به استان سیستان و بلوچستان، بازدیدهای مختلفی خواهند داشت و نشست‌هایی را با مسئولان اجرایی برگزار خواهند کرد. لازم به ذکر است که در این هیات، حسن همتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، حسین حاتمی از کمیسیون اجتماعی، مصطفی نخعی از کمیسیون انرژی و فراکسیون مرزنشینان، اسماعیل حسین زهی از کمیسیون عمران و ملک فاضلی نماینده سراوان در مجلس حضور دارند.
در همین حال در جلسه روز سه‌شنبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که به ریاست حسن روحانی رئیس‌جمهور برگزار شد، وزیر کشور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گزارشی از اقدامات انجام شده برای ساماندهی مبادلات مرزی ارائه کردند و طرح ساماندهی و نظارت بر مبادلات تجاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. رئیس‌جمهور با اشاره به ‌این‌که تجارت مرزی با هدف ارتقای زندگی و معیشت مرزنشینان و در عین حال کمک به حوزه مبادلات تجاری با همسایگان شکل گرفت، تأکید کرد: پدیده‌هایی نظیر کولبری و سوخت‌بری، آسیب‌های جدی اقتصادی و اجتماعی دارد و به هیچ‌وجه در شان و منزلت مردم و کشور نیست و باید همه تلاش کنند این وضعیت ناهنجار سریعا سامان یابد.
روحانی در این جلسه بر ایجاد اشتغال پایدار و ارتقای معیشت مرزنشینان و جایگزینی قطعی و فوری اشتغال مفید و مولد به جای رویه غیرقابل قبول کولبری به عنوان هدف عملیاتی این طرح تاکید کرد.
وی با اشاره به تصمیمات و مصوبات گذشته دولت برای ساماندهی پدیده دردآور کولبری اظهار داشت: بر اساس این تصمیمات باید بخشی از درآمدهای دولت از محل درآمدهای کالاهایی که از مرزهای رسمی وارد می‌شوند، به مرزنشینان اختصاص یابد تا مشکلات آنان حل شود.
رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم اجرای دقیق و سریع این مصوبات تصریح کرد: تلاش دولت‌ این بوده که با انضباط در تبادلات مرزی و ایجاد فرصت بهره مندی مرزنشینان از امتیازات این طرح، زمینه رانت‌خواری از میان برداشته شود. از جمله مزایای این طرح، تعیین تکلیف وضعیت ساماندهی بنادر و گمرکات کوچک استان‌های ساحلی جنوبی کشور، استفاده از ظرفیت‌های مبادلات مرزی برای تامین کالاهای اساسی، جلوگیری از درهم تنیدگی معیشت مرزنشینان با درآمدهای قاچاق کالا و ایجاد شفافیت در واردات و گردش کالا در سطح استان‌های مرزی مشمول است.