بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اولویت با کادر درمان و افراد مستعد بیماری است

سازوکار توزیع واکسن کرونا

همدلی| سرانجام پس از هفته‌ها کشمکش بر سر خرید واکسن کرونا در کشور، روز پنجشنبه با ورود اولین محموله واکسن روسی کرونا، موضوع توزیع و تزریق واکسن در داخل کشور وارد فاز جدیدی شد تا ایران نیز به صف کشورهایی بپیوندد که واکسیناسیون را آغاز کرده‌‌اند. اگرچه حرف و حدیث‌هایی مبنی بر خلف‌وعده روس‌ها در ارائه واکسن طبق قول وقرارهای پیشین به گوش می‌رسد، اما بدون تردید این موضوع وارد فازی شده است که امید می‌رود گروه‌های در معرض خطر زودتر واکسینه شوند و خطرات انتشار بیشتر ویروس کرونا را کمتر کند. این موضوع روز گذشته در سخنان مسئولان ارشد کشور نمود داشته است. ابتدا رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آغاز روند واکسیناسیون در جهان اظهار کرد: «اگر قرار بود روند رسیدن به واکسن سیر طبیعی را طی کند احتمالاً باید یک یا دو سال دیگر هم صبر می‌کردیم، اما به خاطر تلفات این ویروس، سازمان بهداشت مجوز اضطراری داد و الان ۶ تا ۷ واکسن معروف در دنیا ساخته شده است که مصرف می‌شوند اما ۸ میلیارد نفر را در دنیا بخواهیم واکسن بزنیم مدت‌ها طول می‌کشد.»
 

واکسیناسیون شاید 6 ماه هم طول بکشد

روحانی تاکید کرد:«حتی اگر در هر کشور ۸۰درصد مردم بخواهند واکسن بزنند نیز باز کاری بزرگ و طولانی است و مشکلات خود را دارد. ما هم در ایران جمعیت ۸۰میلیونی داریم و نیاز به عدد قابل‌ ملاحظه‌ای از واکسن داریم.» رئیس جمهور با بیان این‌که امکانات تزریق واکسن به گونه‌ای نیست که ظرف یکی دو روز کار واکسیناسیون انجام شود، تصریح کرد:«اگر بر فرض واکسن آماده باشد یکی دو روزه که نمی‌توان کار واکسیناسیون را تمام کرد. این امر نیاز به شاید شش‌، هفت ماه زمان دارد.»

 آغاز واکسیناسیون با کادر درمان افراد مستعد 

روحانی با بیان این‌که از این هفته واکسیناسیون در کشور آغاز می‌شود، گفت:«قبل از ۲۲بهمن و در همین هفته و طبق اولویت‌های وزارت بهداشت کار واکسیناسیون با کادر درمان و بعد افراد دارای بیماری زمینه‌ای و مسن آغاز می‌شود. بخشی از محموله واکسن در ماه فوریه و بخشی دیگر در ماه مارس به دست ما خواهد رسید که امیدواریم تا اوایل فروردین این واکسیناسیون انجام شود.» وی افزود:«همچنین امیدواریم که تا فصل بهار و تابستان واکسن‌های ایرانی هم آماده شوند و به دست عموم برسند.»

 نباید دچار عادی‌سازی شویم

رئیس جمهور تاکید کرد:«اما حتی اگر این واکسیناسیون انجام شود ما بازهم باید بدانیم که لازم است تا یک سال آینده پروتکل‌های بهداشتی را باید رعایت کنیم؛ چرا که تاثیرگذاری واکسن صددرصد نیست و همچنان باید مراقبت‌ها انجام شود.»
روحانی ادامه داد:«امر واکسیناسیون نباید موجب شود که ما در برابر کرونا بازهم دچار عادی‌سازی شویم و بگوییم الحمدلله واکسن رسید و یکی دو ماه دیگر نوبت ما می‌شود و دیگر لازم نیست رعایتی انجام دهیم.»  وی با بیان این‌که خوشحالیم وضعیت کشور طوری است که می‌توانیم جلوی ایجاد موج چهارم را بگیریم، اظهار کرد:«مردم باید خیلی مراقب باشند. این ویروس قبلاً سن و سال می‌شناخت و سراغ بالای ۶۰ سال می‌رفت، اما الان دیگر سن ‌و سال هم نمی‌شناسد و سراغ هر کسی می‌رود.»
روحانی با یادآوری این‌که نزدیک به یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد، گفت:«آماری که هفته پیش در این جلسه اعلام شد نشان داد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا کرده و به ۸۰ درصد رسیده و امروز نیز آمار رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ۷۵درصد رسیده است. اگر همینطور روند کاهشی ادامه پیدا کند، روند ابتلا و سپس مرگ و میر افزایش می‌یابد.»
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت درمان کرونا اظهار کرد:«تا امروز این ویروس درمان قطعی و موثری نداشته است. البته آن داروهایی که در دنیا می‌گویند موثر است را ما در ایران به دنبال ساخت و سازش رفته‌ایم و آن‌ها را در کشور داریم و به بیمارستان‌ها داده‌ایم.»

 برای خرید واکسن محدودیت مالی نداریم

رابطه مالی ایران با جهان متاثر از تحریم‌ها، دسترسی ایران به واکسن را با موانعی روبه رو کرده است،با این حال اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور گفته است که با وجود فشار‌های مالی برای خرید واکسن کرونا، چون با سلامت مردم مرتبط است، هیچ محدودیت مالی وجود ندارد.
به گزارش تسنیم، اسحاق جهانگیری صبح دیروز در مراسم افتتاح بیمارستان ۱۲۶ تختخوابی امام خمینی(ره) اسلام آبادغرب با اشاره به این‌که لازمه شکست کرونا این است که مردم همکاری خود را ادامه دهند، بیان کرد:«اطمینان دارم در روز‌های آینده با رسیدن واکسن‌های خریداری شده که به نوبت وارد می‌شوند کار واکسیناسیون نیز آغاز می‌شود». جهانگیری با اشاره به این‌که دولت در هیچ مقطعی به دلیل گران بودن واکسن خارجی تأخیر در خرید واکسن انجام نداده است، گفت: به ما گفتند هر دوز واکسن کشوری ۲۰ تا ۲۵ دلار است و بانک مرکزی برای تأمین منابع اعلام آمادگی کرد و جلساتی با حضور رئیس جمهور برگزار شد و با وجود تمام فشار‌های مالی برای تأمین واکسن به دلیل اهمیت سلامت مردم هیچ محدودیت مالی وجود ندارد.»
 

امیدواریم واکسن‌های معتبر زودتر وارد شود

وی با اشاره به این‌که در مقطعی طولانی آمریکایی‌ها مزاحمت ایجاد می‌کردند و اجازه جابه‌جایی پول را نمی‌دادند و به محض بی‌اثر کردن این مزاحمت‌ها پول منتقل شد، افزود:«به همین دلیل توافق ما با خریداران عقب افتاد و امید داریم واکسن‌های معتبر مورد تأیید وزارت بهداشت به سرعت وارد و واکسیناسیون انجام شود.»
معاون اول رئیس جمهور با بیان این‌که با تکیه بر توانمندی دانشمندان ایرانی در چند گروه مختلف کار ساخت واکسن داخلی به نقاط بسیار قابل قبولی رسیده که در آینده نه چندان دور واکسن داخلی آماده می‌شود، عنوان کرد:«واکسیناسیون هیچ کشوری که جمعیت قابل قبول و قدرت تولید واکسن را داشته‌اند، تاکنون به یک درصد نرسیده است.»  جهانگیری گفت:«بعد از رسیدن واکسن و برنامه‌ریزی برای دسته‌بندی، شفافیت و عدالت در تزریق در نقاط مختلف کشور، وزارت بهداشت مکلف است در این زمینه دستورالعمل‌های شفافی تهیه و در اختیار مردم قرار دهد.»

 سازوکار توزیع واکسن کرونا

یکی از نگرانی‌هایی که مردم دارند، نحوه توزیع واکسن کرونا و اولویت‌بندی افراد مشمول دربافت واکسن است.موضوعی که روز گذشته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به آن واکنش نشان داد و گفت:«بر اساس اولویت‌بندی سند ملی واکسیناسیون کشور، تزریقات شروع می‌شود و ابتدا افرادی که در بخش‌‌های مراقبت ویژه کار می‌کنند و ارتباط مستقیم با بیمار دارند در اولویت تزریق خواهند بود.»
علیرضا رئیسی روز شنبه درباره ادامه ورود واکسن کرونا به کشور گفت:«محموله‌های بعدی واکسن کرونا در هفته‌های آینده به دست ما می‌رسد. واکسنی که وارد کشور شده کاملا مورد تایید است و خیلی از کشورهای دیگر نیز خواهان دریافت این واکسن هستند. مقاله‌ای که در مجله معتبر «لنست» چاپ شد نیز تایید کرد که این واکسن ۹۱.۶درصد اثربخشی دارد و یکی از بالاترین اثربخشی‌ها در میان واکسن‌های موجود است. همچنین برای گروه‌های سنی اولویت‌بندی شده قابل مصرف است. این واکسن بسیار ایمن و خوب است.»

 در ماه‌های آینده واکسن داخلی نیز تولید می‌شود

وی ادامه داد:«البته از کشورهای دیگر و همچنین از سبد کوواکس که سبدی از واکسن‌های مختلف است و کشورهای مختلف نیز عضو آن هستند نیز در حال پیگیری هستیم. همچنین واکسن تولید داخل نیز با موفقیت در حال طی مراحل است. امیدواریم بتوانیم در ماه‌های آینده واکسن داخلی را نیز در اختیار داشته باشیم. یکی از واکسن‌های دیگر که مربوط به موسسه سرم‌سازی رازی است هم در روزهای آینده فاز انسانی را آغاز خواهد کرد.»

 رعایت کنیم عید آرامی خواهیم داشت

معاون وزیر بهداشت بیان کرد:«هدف ما این است که تا ایجاد ایمنی مناسب از طریق واکسیناسیون در شرایط و وضعیت خوبی که داریم، این وضعیت را ادامه بدهیم و از شیوع و بروز بیماری و خیز چهارم جلوگیری کنیم. هدف این است که شب عید آرامی داشته باشیم. همه می‌دانیم که عید گذشته درگیر کرونا بودیم و قبل از آن هم درگیر سیل بودیم. بنابراین این سومین عیدی است که در تعطیلات عید نوروز با پدیده‌ای مواجه هستیم. اگر این ۵ تا ۶ هفته را به خوبی رعایت کرده و مراقبت کنیم، شب عید آرامی خواهیم داشت.»