بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تقابل داخلی جوانان جویای نام با پیران سابقه‌دار ‌

اصول‌گرایان منتظر تصمیم رئیسی

همدلی|  فضای سیاسی بین ‌اصول‌گرایان هر روز تندتر‌ می‌شود. حالا که رقیبی پیش روی خود متصور نیستند با یکدگیر سرشاخ شده‌‌اند. از اظهارات چهره‌های مختلف این جریان سیاسی این گونه پیداست که قرار نیست هیچ کدام از چهره‌های مطرح که برای کاندیداتوری پیش گام شده‌‌اند، به نفع دیگری عقب‌نشینی کنند و حالا دسته‌های مختلف این جریان سیاسی به جای گفت و گو برای اقناع به تخریب و ادبیات تند علیه یکدیگر متوسل شده‌‌اند. هر روز هم تعداد افرادی که برای کاندیداتوری خیز بر‌ می‌دارند بیشترمی‌شود. از یک سو چهره‌های جدیدی مانند سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در صحنه حضور دارند، از سوی دیگر افرادی مانند محمدباقر قالیباف خیلی جدی با تشکیلات خود در حال فعالیت هستند.  سعید محمد از جمله چهره‌های جوان و البته نظامی جریان ‌اصول‌گرایی محسوب‌ می‌شود که طی ماه‌های اخیر زمزمه‌های مختلفی درباره احتمال کاندیداتوری او مطرح بوده است. برخی منابع اعلام کرده‌‌اند که او به طور جدی در حال رایزنی با احزاب و گروه‌های مختلف ‌اصول‌گرایی است تا به این ترتیب بتواند حمایت آنان را برای خود جلب کند. برخی‌ می‌گویند با توجه به این که او با معیارهای ‌اصول‌گرایی جوان محسوب‌ می‌شود ظرفیت این را دارد که به عنوان یک چهره جدید وارد عرصه سیاست شود و بتواند حمایت عامه را به خود جلب کند. به تازگی نیز عکسی از او منتشر شده که نشان‌ می‌دهد او پوشه‌‌ای در دست دارد که روی آن عبارت برنامه هشت ساله درباره وزارتخانه‌ها نوشته شده است. این بیانگر آن است که سعید محمد در این راه خیلی جدی است. هرچند پیشتر نقوی حسینی گفته بود سعید محمد احتمالا کاندیدا‌ نمی‌شود و بعد از انتخابات به عنوان شهردار تهران برگزیده خواهد شد. اما گویا این خواست یک عده‌‌ای است ولی مطلوب سعید محمد نیست. چنان که دیروز حمید رسایی از فعالان ‌اصول‌گرا، سعید محمد را به تندی مورد خطاب قرار داد. او نوشت: «ازجمله راه‌های به ابتذال کشیدن موضوع دولت جوان حزب‌اللهی این است که یک ستاد عملیات روانی انتخابات، برخی نورسیده‌های فضای سیاسی مجازی کشور را باد کنند و بودجه‌ای هم برایشان هزینه و به کانال‌های تلگرامی، اسم این جوانان جویای نام را بدهند تا در لیست نظرسنجی‌های سفارشی قرار گیرند.» کنایه او به تلاش‌ها برای مطرح کردن نام سعید محمد است. برخی‌ می‌گویند قالیباف که نتوانسته حمایت حداکثری همه ‌اصول‌گرایان را به دست بیاورد بیش از همه به تبلیغ علیه دیگر کاندیداهای ‌اصول‌گرا تلاش‌ می‌کند. 
این نشان‌ می‌دهد که اختلافات بین ‌اصول‌گرایان وارد مراحل جدی و البته چالش برانگیزی شده است. دیروز امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی ‌اصول‌گرا درباره این موضوع به نامه نیوز گفت: «متأسفانه چه در جبهه اصلاحات و چه در میان ‌اصول‌گرایان خلأ نامزد انتخابات حس می‌شود. بدون تعارف‌های سیاسی باید گفت که تشکل‌ها و احزاب نیم‌بند سیاسی به سمت کادرسازی نرفته‌اند و همین عدم کادرسازی خلأ بزرگی ایجاد کرده است. ممکن است افرادی در میان ‌اصول‌گرایان وجود داشته باشند که واقعا هم اهل خدمت باشند اما باید دید که آنها چه‌قدر اقبال عمومی دارند. وضعیت در میان اصلاح‌طلبان هم مشابه است و آنها هم در انتخاب نامزد مستأصل هستند و متوسل به نام‌هایی می‌شوند که فقط نام‌ هستند و هیچ سابقه اجرایی ندارند و حتی بعید است شرایط رجل سیاسی برای آنها احراز شود». او ادامه داد: «‌اصول‌گرایان هم نباید تصور کنند پیروز مطلق‌اند و تحت هر شرایطی رأی می‌آورند. باید ببینند که با چه ظرفیتی می‌توانند رأی بیاورند».
در همین حال برخی از ‌اصول‌گرایان‌ می‌گویند که در این شرایط بهتر است که سیدابراهیم رئیسی وارد میدان شود. آنان‌ می‌گویند با آمدن رئیسی اختلافات حل‌ می‌شود. به گزارش اعتمادآنلاین جبار کوچکی‌نژاد از فعالان ‌اصول‌گرا درباره احتمال درخواست رسمی ‌اصول‌گرایان از سیدابراهیم رئیسی برای کاندیداتوری، یادآور شد: «شرایط نظام  ایجاب‌ می‌کند که این وحدت و اجماع برقرار شود و نگرانی‌های سیاسی را به حداقل برساند. ضمن آنکه مردم نیز انتظار دارند شرایط برای اجماع میان ‌اصول‌گرایان به وجود آید و اوضاع ختم به خیر شدن فراهم شود.»وی افزود: «تقریبا الان این مطالبه‌گری به صورت حضوری و غیرحضوری برای کاندیداتوری آقای رئیسی وجود دارد و این ندای واحد در حال اعلام است که ایشان پا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری بگذارد.» عضو شورای مرکزی فراکسیون ‌اصول‌گرایان مجلس درباره شانس سایر گزینه‌های مطرح در جریان اصلاحات اظهار کرد:«الان تمرکز روی یک گزینه است و اگر او نیاید، دیگر وضعیت قابل پیش بینی نیست که چه اتفاقی در صحنه سیاسی کشور رخ دهد.» وی توضیح داد:«بعد از آقای رئیسی پراکندگی آرا را شاهد خواهیم بود چون همه مدعی هستند و روی هیچ کدام آنها در جریانات سیاسی ‌اصول‌گرا و عموم مردم وحدت نظری وجود ندارد. باید ببینیم وقتی تکلیف کاندیداتوری رئیسی روشن شد چه اتفاقی‌ می‌افتد. در مجموع معتقدم آقای رئیسی بالای ۷۰ درصد‌ می‌آید و نامزد انتخابات ریاست جمهوری‌ می‌شود.»