بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


با فروکش کردن احساسات عمومی، برخی نمایندگان مدافع نماینده سیلی زن شدند

ورق عذرخواهی در مجلس برگشت

همدلی|  ورق برگشته و حالا مجلسی‌ها از سرباز سیلی‌خورده طلبکار هستند. اگر چه پس از سیلی زدن علی‌اصغر عنابستانی، نماینده ‌اصول‌گرای مجلس یازدهم، بر صورت یک سرباز راهنمایی رانندگی در هنگام انجام وظیفه، رئیس ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خبر از بررسی صحت و سقم این موضوع و برخورد قانونی با آن داده بود، اما به نظر‌ می‌رسد که بررسی این موضوع آنچنان هم اولویت این ‌هیأت محسوب‌ نمی‌شود، چرا که به گفته سخنگوی ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، این ‌هیأت هنوز به این موضوع ورود نکرده است. به‌علاوه این دیروز یکی از نمایندگان در صحن علنی از ناجا خواست تا از نماینده سبزوار عذرخواهی کند. اما واکنش طلبکارانه مجلس یازدهم فقط به اینجا ختم نشده است. 
موسی غضنفرآبادی، سخنگوی ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، در این رابطه گفت «هنوز به این موضوع ورود نکرده‌ایم اگر طرح شکایتی شود، بررسی‌ می‌کنیم.» او در پاسخ به این سوال که آیا این رفتار عنابستانی نیاز به شکایت دارد، گفت: «‌هیأت این موضوع را بررسی‌ می‌کند اما جزو اولویت ما نیست و موضوعات دیگری در دستور داریم.» در همان روزهایی که فعالان شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی به شدت نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند، اعضای هیأت نظارت اعلام کرده بودند که حتما به این رفتار نماینده مجلس رسیدگی‌ می‌کنند، اما حالا که هیجان آن روزها فروکش کرد، گویا نظر نمایندگان هم تغییر کرده است.  
اما دیروز حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون قضایی مجلس ضمن تحسین عذرخواهی نماینده‌‌ای که با مامور راهور پلیس درگیر شده بود، از نیروی انتظامی خواست که به خاطر ادبیات مامورش از مردم و مجلس عذرخواهی کند. این نماینده مردم میمه، برخوار و شاهین شهر در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی و در نطق میان دستور خود اظهار کرد: «این تجربه به ما نشان داد که چگونه شفافیت راه را بر سیلی‌های متعدد مدیران، کارمندان و ماموران به اقشار مختلف مردم‌ می‌بندد. از همین‌رو ضمن تحسین نماینده‌‌ای که یک سیلی به نفس اماره خودش و یکی سیلی به دشمنان نظام و مجلس زد، به نیروی انتظامی هشدار‌ می‌دهم که از عذرخواهی این نماینده عبرت بگیرد و اجازه ندهد که مامورانش در هنگام اعمال قانون از چهارچوب قانون تجاوز کنند.» حاجی دلیگانی به گونه‌‌ای سخن گفته که گویا اصل حادثه ازآن جا شروع شده که سرباز سخن خطایی به کار برده است و واقعیت ماجرا که نماینده خواسته بدون مجوز از مسیر تردد ویژه استفاده کند را نادیده گرفته و در عین حال از ناجا هم طلبکار شده است.
او با بیان این که نظام اسلامی، مردم و قانون برایش فرقی‌ نمی‌کند از نیروی انتظامی پلیس خواست تا به دلیل ادبیات مامور راهور از مجلس عذرخواهی کند، اضافه کرد:«عذرخواهی بزرگ‌تر ناجا نیز باید به خاطر حرف‌های غیرقانونی یک مسئول ناجا باشد که چندی پیش‌ می‌خواست مجرمین را دست شکسته ببیند. امیدوارم رسانه‌ها و دادگاه‌ها در آینده نزدیک جلوی همه متخلفان و مستنکفان بایستند و نگذارند قانون شکنی، امری رایج شود.» این نماینده مجلس در پایان، بحث قانون‌شکنی را به رئیس جمهور نیز نسبت داد و از این فرصت برای تاختن به دولت نیز استفاده کرد و گفت:«رئیس جمهور، ده‌ها قانون و آیین‌نامه را اجرایی نکرده است که پرونده استنکاف او هم در حال پیگیری است و جهت اعمال ماده ۲۳۴ در کمیسیون‌های مجلس قرار دارد.»
اما تندترین و عجیب‌ترین دفاع از عنابستانی را دیگر نماینده سبزوار برعهده گرفت.  بهروز محبی نجم‌آبادی، دیگر نماینده سبزوار عامل اصلی این اتفاقات را نقش رسانه‌ها دانست و با سخنانی به دور از ادب به اهالی رسانه تاخت. او گفت:«عده‌‌ای در کشور هزینه درست کاری را بالا برده‌اند و هرچه هم که شفاف باشی علیه تو گارد‌ می‌گیرند، فضای رسانه‌‌ای تبدیل شده به عده‌ای شعبان بی مخ که از کاه کوه‌ می‌سازند.» او همچنین اشاره کرد:«برخی افراد دروغ‌پردازی‌ می‌کنند و مانند خطای عنابستانی، برخی موارد را بزرگ‌نمایی‌ می‌کنند، در حالی که مثلا در مواردی مانند پرونده محمدعلی نجفی، واقعیت را وارونه نشان دادند.» مدافعان عنابستانی تلاش‌ می‌کنند که بگویند سیلی نماینده مجلس به صورت سربازی که قصد انجام وظیفه داشته موضوع کم اهمیتی بوده است. 
این در حالی است که محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت که پرونده عنابستانی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع شده و در این هیات مورد بررسی قرار می‌گیرد. او اشاره کرد که بر همین اساس، این هیات بررسی‌های لازم درباره این موضوع را انجام خواهد داد و نتیجه را اعلام خواهد کرد.
اما به نظر‌ می‌رسد این موضوع آن‌چنان هم برای هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در اولویت بررسی قرار نداشته است، چرا که موسی غضنفرآبادی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از ارجاع این پرونده به هیات نظارت ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت که بعضا اعضای این هیات بعد از طرح پرونده‌ها در جلسه هیات در جریان آن قرار می‌گیرند. 
در همین حال سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، رئیس ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس در گفت و گویی با صدا و سیما درباره نتیجه بررسی این پرونده گفت:«با فرمانده نیروی انتظامی پیرامون اتفاق افتاده بین آقای عنابستانی و سرباز راهور صحبت کردم و سردار اشتری گفت که ما گزارش را تهیه و برای دادستانی ارسال کرده‌ایم.» او تصریح کرد که راهور ناجا مستقیم به مجلس شکایت نکرده است و در دادستانی طرح شکایت کرده‌اند. او همچنین اظهار امیدواری کرد که نظریه دادرسی و گزارش ناجا برای بررسی در مجلس سریع‌تر به ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ارسال شود.
در همین حال محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در یک گفت و گوی ویدئویی با صدا و سیما درباره بررسی این پرونده گفت:«‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی این موضوع را آغاز کرده و نتیجه آن ظرف مدت یک هفته تا ۱۰ روز آینده اعلام می‌شود.»
او همچنین اشاره کرد: «حواشی رخ داده برای نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی دو بعد داشت؛ بعد اول رفتار نماینده سبزوار بود که هیات نظارت به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی آن است و بعد دوم این ماجرا توهینی است که به مجلس شده است. چرا که توهین‌های انجام شده فقط مربوط به آن سرباز نیست. بلکه مامور دیگری که چهره او در فضای مجازی منتشر نشد، توهین‌های زیادی به نماینده مجلس انجام داده و یکی از مسببان راه‌بندان مسیر نیز او بوده است.»
این نماینده مردم تبریز در مجلس همچنین عنوان کرد: «این دو موضوع باید به صورت موازی بررسی شود. یعنی هم حواشی مربوط به نماینده مجلس و هم توهین‌هایی که مامور نیروی انتظامی انجام داده است، باید در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس بررسی شود.» او همچنین خاطرنشان کرد که ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی این موضوع را آغاز کرده و نتیجه آن ظرف مدت یک هفته تا ۱۰ روز آینده اعلام می‌شود.
در همین مورد محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس در مورد اهمیت بررسی این موضوع به خبرنگار نواندیش گفت:«آقای قالیباف یا هر کس دیگری که باید این اتفاق را مورد بررسی قرار دهد ضروری است رفتار این نماینده را در ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مورد رسیدگی قرار دهد چراکه فلسفه وجودی این ‌هیأت، رسیدگی به این گونه اتفاقات است.» صادقی همچنین اشاره کرد:«جدا از این که این نماینده در ‌هیأت نظارت مجازات شود یا نه، در حال حاضر در افکار عمومی مجازات‌ می‌شود که این بهترین مجازات است.»
این نماینده پیشین مردم تهران در مجلس همچنین اشاره کرد:«مجلس عصاره فضائل شورای نگهبان است. در واقع این موارد نشان‌ می‌دهد که آن فیلترهای نظارتی چه بسا اشخاص صالحی را که حاضر بودند برای اجرای قانون فداکاری کنند از حضور در عرصه انتخابات منع کرد و بعد فضا را برای حضور چه اشخاصی باز کرد. این مسئله به منزله زنگ خطر و هشدار به مسئولان است که به جای اعمال تنگ نظری‌های سیاسی، فضا را بیشتر برای اشخاص ذی‌صلاح باز کنند.»
هفته گذشته ویدئویی در فضای مجازی دست به دست شد که در آن یک سرباز با صدایی لرزان ماجرای سیلی خوردنش از یک نماینده به علت اجرای قانون را بیان‌ می‌کرد. پس از واکنش‌های فراوان به این ماجرا، علی اصغرعنابستانی نماینده سبزوار در ابتدا این اقدام را تکذیب کرد، اما موج انتقادات و واکنش‌ها به این رفتار ناپسند عنابستانی آنچنان داغ بود که پس از گذشت ۳ روز این نماینده ‌اصول‌گرا تصمیم گرفت در یک ویدئوی ۳ دقیقه‌ای از مردم عذرخواهی کند، هر چند که در این ویدئو خود را مظلوم ماجرا نشان داد.