پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مجلس یازدهمی‌ها همچنان حاشیه‌ساز هستند

سیلی مسافر دناپلاس بر صورت مامور قانون

همدلی| نماینده مجلس به صورت یک سرباز وظیفه سیلی زد. این خلاصه خبری بود که دیروز به سرعت در فضای مجازی پخش شد و بعد ویدئویی منتشر شد که نشان‌ می‌داد سرباز وظیفه راهور ماجرا را شرح‌ می‌دهد. اتفاقی که هم واکنش تند برخی از رهگذران را باعث شد و هم انعکاس زیادی در فضای مجازی داشت و بسیاری را واداشت تا در نقد انتخابات مجلس و عملکرد نمایندگان مجلس یازدهم مطلب بنویسند.
آن گونه که «حامد اکبری» سرباز وظیفه راهور روایت‌ می‌کند، علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار با خودروی دناپلاس (احتمالا همان خودروی اهدایی به نمایندگان مجلس است) قصد داشته بدون مجوز عبور، از مسیر خط ویژه رد شود که سرباز مانع این اقدام‌ می‌شود. اما راننده نماینده به سرباز وظیفه توهین‌ می‌کند و نماینده هم به او سیلی‌ می‌زند. ویدئویی از این اتفاق در فضای مجازی منتشر شده که در آن مردم در واکنش به این رفتار نماینده مجلس گرد ماشین حلقه‌ می‌زنند و او را مورد خطاب قرار‌ می‌دهند.
این سرباز در ویدئوی منتشر شده‌ می‌گوید: «من مامور به شیفت بر تقاطع دروازه دولت هستم که راننده یک نماینده مجلس که بدون مجوز تردد در مسیر ویژه قصد ورود به این مسیر را داشت به من اهانت کرد و خود نماینده هم از خودرو پیاده شد و یک سیلی به صورت من نواخت. من از این اقدام نماینده مجلس چندین شاهد دارم و دوربین شهری هم از این صحنه فیلم‌برداری کرده است.»
عنابستانی پیش از این نیز با ادبیات تند و خارج از عرف خود حاشیه‌ساز شده بود. او در توئیتی نوشته بود:‌«جناب رئیس جمهور! دهان دریدگی شما را در انواع فحش‌ها که نثار منتقدین کرده‌اید دیده‌ایم؛ و فرومایگی‌تان را در نسبت ناروا به ائمه اطهار برای نیل به مطامع سیاسی تجربه کرده‌ایم!» او همچنین گفته بود که 528میلیون ودیعه یا 11میلیون ماهانه مبلغی که مجلس به نمایندگان‌ می‌دهد تا در تهران مسکن تهیه کنند، کافی نیست و او نمی‌تواند با این مبلغ مسکنی مناسب تهیه کند.
علی مجتهدزاده، وکیل پایه‌یک دادگستری، درباره چگونگی پیگیری روند حقوقی این ماجرا به اعتمادآنلاین گفت:«برای ‌این‌که این ماجرا وارد فضای حقوقی شود ابتدا خود سرباز باید شکایت قضایی را ثبت کند. همچنین نیروی انتظامی باید برای حفظ شأن خودش هم وارد پرونده شود و اداره حقوقی نیروی انتظامی نیز باید شکایتش را مطرح کند. این دور از شأن نیروی رسمی انتظامی کشور است که یک نماینده تازه از راه رسیده به خودش اجازه چنین رفتاری بدهد و این رفتار، پیام بدی به جامعه منتقل می‌کند.»
مجتهدزاده، مجلس را هم مخاطب خود قرار داد:«هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس هم لازم است به این ‌مسئله ورود کند و عقلای منصفی که در بهارستان حاضر هستند هم باید این رفتار را محکوم کنند. باید تاسف خورد به حال مجلس انقلابی که یک نماینده‌اش چنین رفتاری نسبت به مامور قانون داشته باشد. آن هم نماینده‌ای که خودش در مجلس یعنی جای قانون‌گذاری کشور می‌نشیند و باید بیش از همه ملتزم به اجرای قانون باشد نه ‌این‌که در مقابل آن قرار گیرد.»
مجتهدزاده معتقد است دادستان هم باید به پرونده ورود کند:«از سوی دیگر لازم است که مدعی‌العموم هم ساکت نماند. ویدئوی این ماجرا در فضای رسانه پخش شده و مردم جامعه تحت تاثیر آن قرار گرفته‌اند. چنین چیزی مشخصاً تشویش اذهان عمومی را به دنبال دارد و به همین دلیل، دادستانی برای حفظ نظم و آرامش در کشور نیز باید به این ماجرا ورود کند.»
او درباره حکم توهین و ضرب و جرح یک نماینده قانون حین انجام وظیفه توضیح داد:«به گفته این سرباز و اظهارات مردم و فضای ویدئو، اتهام و ضرب و جرح ۲ موردی است که در این ماجرا رخ داده که البته باید در دادگاه و در فضای حقوقی بررسی و اثبات شود. علت حکم هم به این خاطر است که رفتار نسبت به یک مجری قانون و در حین انجام وظیفه صورت گرفته و همین جرم را سنگین‌تر می‌کند. در صورت اثبات، سه تا ۶ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق برای این جرم تعیین شده است. از منظر بنده، چون این فرد نماینده مجلس نیز هست باید حداکثر حکم داده شود تا درس عبرتی برای سایرین باشد.» نائب رئیس مجلس هم دیروز به این ماجرا واکنش نشان داد. سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «درگیری نماینده مجلس با سرباز راهور را در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی می‌کنیم و با مقصر قطعاً برخورد قانونی خواهیم کرد. ‏پس از بررسی‌ها، سخنگوی هیأت نظارت نتایج را اعلام خواهد کرد. حفظ حقوق مردم برای ما مسئله اساسی است و همه حتی نمایندگان مجلس در برابر قانون مساوی هستند»
این در حالی است که دیروز بسیاری در توئیتر در نقد مجلس یازدهم نوشتند و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان را یک نمایش خواندند. برخی تأکید دارند تاکنون این هیأت به تخلفات هیچ نماینده‌ای رسیدگی جدی نداشته است. این البته اولین بارنیست که یک نماینده به پلیس سیلی می‌زند. پیش از این نیز حمدالله کریمی نماینده بیجار در مجلس دهم به پلیس راهور در فرودگاه سیلی زده بود. دیروز پلیس هم ساکت ننشست و به این اتفاق واکنش نشان داد. سردار مهدی حاجیان، سخنگو و معاون اجتماعی ناجا در واکنش به انتشار این ویدئو گفت: «سردار حسین اشتری؛ فرمانده نیروی انتظامی بلافاصله دستور ویژه‌ای برای حمایت از حقوق سرباز وظیفه راهور و پیگیری موضوع از طریق معاونت حقوقی و بازرسی ناجا صادر کرد.»
او با اشاره به ‌این‌که صیانت از حقوق پرسنل ناجا از دستورات اکید فرمانده ناجا است، افزود: «اعتقاد و باور سردار«اشتری» همواره بر این است که سربازان را چون فرزندان خود بدانیم و در صیانت از شخصیت، کرامت و حق و حقوقشان لحظه ای درنگ نکنیم، ایشان بارها تاکید کرده‌‌اند که این جوانان، امانتی در دستان ما هستند بنابر این اجازه نمی دهیم به ساحت مقدس سبزپوشان خدوم ناجا در هر جایگاه و مقامی توهین و تعدی شود.»
سخنگوی ناجا تأکید کرد: «در صورت احراز تقصیر نماینده مجلس، ناجا از حق کارکنان خود به جدیت دفاع خواهد کرد.»
اما واکنش‌ها به این ختم نشد و یک عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به نقل از عنابستانی گفت که او درگیری فیزیکی با سرباز وظیفه راهور را تکذیب کرده است. عضو ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان گفت:«بنده با آقای عنابستانی صحبت کرده‌ام و ایشان درگیری فیزیکی خود با مامور پلیس را به طور کلی تکذیب کرده است.»
محمدرضا دشتی اردکانی، عضو ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این باره به باشگاه خبرنگاران گفت: «اگر گزارشی به دسته ‌هیأت نظارت برسد قطعا آن را بررسی خواهند کرد، بنده تاکنون استعلام گرفته‌ام هنوز شکایتی به ما واصل نشده است.»وی افزود: «بنده با آقای عنابستانی صحبت کرده‌ام و ایشان درگیری فیزیکی خود با مامور پلیس را به طور کلی تکذیب کردند.» دشتی اردکانی ادامه داد:«آقای عنابستانی گفتند که سرباز به من توهین کرد، ولی بنده به صورت فیزیکی با وی درگیر نشده‌ام.»وی در پایان خاطرنشان کرد: «باید این پرونده را در ‌هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی کنیم و نتیجه آن را به اطلاع مردم خواهیم رساند.»
علی‌اصغر عنابستانی مدیرکل امور اجتماعی استانداری خراسان رضوی در دولت نهم و پس از آن معاون استانداری این استان و فرماندار شهرستان سبزوار و استاندار استان چهارمحال و بختیاری در دولت دهم بود. او که در سال ۱۳۸۴ مسئول ستاد محمود احمدی‌نژاد بود، در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ از فرمانداری سبزوار استعفا کرد و مسئولیت ستاد مردمی محمود احمدی‌نژاد در خراسان رضوی را به عهده گرفت. وی پس از انتخابات دهم ریاست‌جمهوری به عنوان معاون امور اجتماعی دستیار ارشد رئیس‌جمهور در نهاد ریاست‌جمهوری مشغول فعالیت شد. او در انتخابات مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه سبزوار در غرب خراسان رضوی به نمایندگی مجلس انتخاب شد.br>دیروز در واکنش به این ماجرا، پروانه سلحشوری نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توئیتر خود نوشت:«در یکی از نطق‌های سالیانه گفتم اگر نظارت استصوابی نبود، شاید حق افراد شایسته دیگری بود که نمایندده مردم باشند. سیلی امروز هم فقط یک سیلی بر روی گونه سرباز نبود.»