پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نظر «محمد صدر» درباره پیامدهای عدم تصویب لوایح اف.ای.تی.اف

به دنیا می‌گوییم که می‌خواهیم پول‌شویی کنیم

همدلی| فرمان بررسی مجدد لوایح موسوم به اف‌ای‌تی‌اف چند وقتی هست صادر شده اما با وجود تعریف ضرورت‌های تصویب این لوایح گویا اراده‌‌ای جدی وجود دارد که نمی‌خواهد این لوایح تصویب شود.
طی این مدت بارها کارشناسان و مسئولان مختلف دولتی و غیر دولتی بارها اعلام کرده‌‌‌اند که تصویب این لوایح نه تنها محدودیتی برای ایران ایجاد نمی‌کند بلکه محدودیت‌های نظام بانکی ایران را رفع می‌کند. دیروز در همین راستا سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بار چندم در گفت‌وگو با برنا به تشریح ضرورت تصویب این لوایح پرداخت و گفت:«واقعیت این است که اف‌‌ای‌تی‌اف و یا دو لایحه‌‌ای که باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شود؛ یعنی لایحه پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرایم فراملی و مبارزه با تامین مالی تروریسم جزو لوایحی است که اف‌‌ای تی اف توصیه کرده تا همه کشورها باید به عضویت آن در بیایند و قواعد آن را اجرا کنند و۱۹۰ کشور در دنیا، این کنوانسیون را تصویب کرده و به عضویت آن در آمده‌‌‌اند.»
 او افرود:«خلاصه قضیه این است که اگر ما به عضویت این دو تا درنیاییم معنا این خواهد بود که ما به کل دنیا اعلام کرده‌ایم که هم می‌خواهیم، پولشویی کنیم و هم می‌خواهیم قاچاق ارز داشته باشیم و هم قاچاق انسان و... خواهیم داشت و نهایتا می‌خواهیم برای تروریسم، تامین مالی کنیم.»
 صدر تاکید کرد:«تروریسمی که در اینجا منظور است و در سازمان ملل به تصویب رسیده، داعش، طالبان و القاعده است و به هیچ وجه به موضوعاتی که گروه‌هایی از دوستان اشاره می‌کنند، اشاره ندارد.»
 او اضافه کرد:«دوستان می‌گویند ما بعد از عضویت نمی‌توانیم از جنبش فلسطین و لبنان حمایت کنیم این به هیچ وجه درست نیست. هر کشوری خود گروه‌های تروریستی را تعریف می‌کند و در ارتباط با قوانین ما شورای عالی امنیت ملی تعیین کننده است.» او افزود:«برخی می‌گویند استقلال ما از بین می‌رود درحالی که ۱۹۰ کشور این موارد را تصویب کرده‌‌‌اند آیا ۱۹۰ کشور نسبت به استقلال خود بی تفاوت هستند؟!»  این عضو مجمع تشخیص مصلحت یادآور شد:«جالب توجه این است که این ایرادات را کسانی می‌گیرند که دستی در کار ندارند، رئیس بانک مرکزی می‌گوید ما باید بپیوندیم و این علیرغم همه ایراداتی است که آقایان می‌گیرند. رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید ما اگر نپیوندیم به هیچ وجه نمی‌توانیم، تبادلات بانکی، مالی و تجاری با دنیا داشته باشیم و به خصوص شعب بانکی ما در خارج از کشور با مشکلات جدی روبه‌رو می‌شوند.»
 او ادامه داد:«یعنی کسانی که اجرا در دست آنها است و مسئولیت اجرایی را بر عهده دارند می‌گویند برای ما مشکلی ایجاد نمی‌کند و در حمایت از جنبش‌های فلسطینی و لبنانی هم مشکلی نداریم. در همین حال برخی از رسانه‌های وابسته به نهادهای خاص به طور مداوم از برخی اعضای مخالف اف‌‌ای‌تی‌اف مجمع مصاحبه می‌گیرند و اعلام می‌کنند که اکثریت اعضای مجمع با این لوایح مخالف هستند. ولی تاکنون نظر رسمی اعلام نشده است.
دیروز آیت‌الله محسن مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص بحث‌های مطرح شده پیرامون بررسی دوباره FATF در مجمع به فارس اعلام کرد:اکنون این موضوع در کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت مطرح است و وقتی کمیسیون‌ها تمام شد به صحن علنی خواهد آمد.» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص امکان تایید یا رد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نیز تصریح کرد:نظر من مخالف هست و صریحا با ادله اعلام کرده‌ام که معایبش از محاسنش بیشتر است و نظر اکثریت هم به نظرم همین هست، ولی الان دقیقا نمی‌شود پیش بینی کرد و قاطعانه گفت که رد خواهد شد، ولی من امیدوارم که این طور باشد و دوباره سرمان کلاه نرود. با این شرایط به نظر می‌رسد که این لوایح در میان یک دعوتی سیاسی گیر کرده‌‌‌اند و معلوم نیست سرنوشت آن‌ها چه می‌شود.