مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هنگامی که درک درست از نظام بانکداری نیست

سراب سوئیفت و FATF خودمانی!

همدلی| اواخر بهمن ماه «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این نکته که ایران در حال حاضر از سوئیفت استفاده نمی‌کند، تاکید کرد که ایران به کشورهای گروه بریکس پیشنهاد داده که یک نظام پیامرسان بانکی مشابه سوئیفت و نهادی مشابه FATF مختص به خود را داشته باشند تا مراودات مالی و پولی بین این کشورها، بهبود پیدا کند.
به گزارش تجارت نیوز، پیمان مولوی مولوی در این باره گفت: FATF همه جامعه جهانی را دربرگرفته و همه کشورهای جهان با آن کار می‌کنند. حالا در این بین برخی کشورها مثل ایران در لیست سیاه قرار دارند، بخشی از در لیست خاکستری و باقی وضعیتی عادی دارند.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد یک پیمان مثل FATF بین کشورهای بریکس ایجاد شود، سوالات متعددی پیش می‌آید مثل اینکه مگر قرار است که این کشورها فقط با یکدیگر کار کنند؟ مگر سیستم مالی جهان فقط مختص به این کشورهاست؟ مجموع اقتصاد کشورهای بریکس، چند درصد اقتصاد جهان است و آیا بقیه کشورهای جهان اهمیتی ندارند؟
مولوی گفت: نزدیک 30 سال است که زمزمه‌هایی از ایجاد تشکل‌های گوناگون به گوش می‌رسد اما تنها نتیجه آنها از دست دادن فرصت‌ها بوده. دل بستن به این موضوعات نشان‌دهنده آن است که طراحان این تشکل‌ها، درک درستی از نظام بانکی جهانی ندارند و از آن مهم‌تر، هیچ اهمیتی به هزینه فرصت نمی‌دهند.
وی افزود: برای نمونه بعضا تاجران می‌گویند که این نقل‌وانتقالات پول با هزینه‌ای 10درصد بیشتر از حالت عادی انجام می‌شود اما این موضوع را در نظر نمی‌گیرند که 10درصد عدد کوچکی نیست و برابر حاشیه سود یک شرکت بزرگ در سطح جهانی است.
وی اضافه کرد: بریکس تجمع کشورهای درجه دو از لحاظ اقتصادی است و ایران به‌جای اینکه با کشورهای قدرتمند و ثروتمند کار کند، قصد دارد که با کشورهایی کار کند که نه از نظر اقتصادی و نه از نظر تکنولوژی در سطوح چندان بالایی قرار ندارند.
این کارشناس به اصرار دولتمردان بر نپذیرفتن شرایط FATF پرداخت و این رفتار را به فردی تشبیه کرد که قسمتی از یک مسیر را سینه‌خیز رفته و بخواهد تا آخر مسیر را نیز سینه‌خیز برود. وی توضیح داد: اگر قرار بود که با نپذیرفتن FATF وضعیت اقتصادی ما بهتر شود، این اتفاق باید تا الان رخ می‌داد اما متوسط رشد اقتصادی ایران در 12 سال اخیر کمتر از یک درصد بوده است.