مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مردم فلسطین چشم انتظارند

علی موسوی خلخالی( تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل)

 نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی بعد از ظهر سه شنبه ۵ مارس/۱۵ اسفند در مقر اصلی این سازمان در جده برگزار شد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی از جده، این سومین نشست سازمان کنفرانس اسلامی در سطح عالی است که درباره فلسطین و مصائب مردم غزه برگزار می‌شود که البته یک نشست آن در سطح سران کشورهای اسلامی بوده است.
در نشست امروز کنفرانس اسلامیِ، اکثر وزرای امور خارجه کشورهای عضو از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز حضور داشت. نشستی که قرار است درباره فلسطین و مصائب آن و جنایت‌‌های انسانی که در حق مردم فلسطین در غزه می‌گذرد، بحث و تبادل نظر شود.
متاسفانه تا کنون کشورهای اسلامی هیچ اقدام عملی برای اعمال فشار بر اسرائیل و متحدان غربی اش برای کاهش آلام و دردهای مردم فلسطین و توقف جنگ و کاستن از تنش جاری در سرزمین‌‌های اشغالی انجام نداده اند. مساله‌‌‌‌ای که سبب شده است تا نشست کنفرانس اسلامی صرفا نشستی برای نشست باشد و اقدامی عملی انجام نشود.
البته جمهوری اسلامی ایران که به نوعی با حمایت از جریان مقاومت در فلسطین، لبنان، یمن و عراق به نوعی میدان دار مبارزه با اسرائیل است تا حد امکان تلاش کرده است تا فشارها را بر اسرائیل و متحدان غربی اش افزایش دهد اما در سایه بی عملی اکثر کشورهای عربی و اسلامی که حتی به قطع روابط اقتصادی خود با تل آویو حاضر نشده اند و حتی فراتر از آن با صادرات انرژی و تسهیل در حمل و نقل سلاح و انرژی به تداوم ماشین کشتار جنگی این رژیم کمک کرده اند، نتوانسته آن فشار لازم را بر اسرائیل وارد کند تا این رژیم مجبور شود ماشین جنگی خود را خاموش کند. به گفته یک مقام عالی رتبه وزارت امور خارجه کشورمان، کشورهای اسلامی خود اذعان دارند که در قبال مردم فلسطین شرمنده اند و از این که نتوانسته اند کاری به سود آنها انجام دهند احساس شرمندگی می‌کنند اما ملاحظات سیاسی سبب شده است تا عرق این شرمندگی را بر پیشانی خود بپذیرند، با وجود اینکه از مواضع ایران در قبال فلسطین حمایت می‌کنند.
بی شک دستگاه دیپلماسی ایران از ابتدای آغاز بحران غزه و حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به مردم بی دفاع غزه فعالیت‌‌های دیپلماتیک خود را در تمامی سطوح تشدید کرد و از نیویورک تا ژنو، از دوحه تا جده به طور جدی پیگیر مساله فلسطین بوده و تلاش کرده است تا جنگ را متوقف کند و نه تنها مانع گسترش آن شود بلکه حتی رژیم صهیونیستی را به قبول آتش بس دائمی وادار کند.
در نشست پیشین وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد داد که کمیته‌‌‌‌ای برای بررسی جنایت‌‌های رژیم صهیونیستی در غزه در دبیرخانه سازمان کنفرانس اسلامی ایجاد شود که مورد حمایت برخی کشورهای عضو این سازمان قرار گرفت و قرار است در نشست امروز نیز این موضوع با جدیت پیگیری شود و به نتیجه برسد. این اتفاق دست کم می‌تواند یک ابزار فشاری را به وجود آورد تا شاید اسرائیل در مجامع بین المللی تحت فشار بیشتری قرار بگیرد و مجبور شود از جنایت هایش علیه مردم فلسطین دست بردارد.
با این که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که توقف همکاری‌‌های اقتصادی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی حداقل کاری است که کشورهای اسلامی می‌توانند نسبت به اسرائیل در جهت حمایت از مردم فلسطین انجام دهند اما متاسفانه کشورهای اسلامی طرف همکاری با اسرائیل، حتی کشورهای عربی که باید برحسب مشترکات عربی خود بیشتر از دیگران به انجام این کار مبادرت ورزند، با ملاحظات اقتصادی – سیاسی خود تا کنون چنین اقدامی را انجام نداده اند و این مساله سبب شده است تا رژیم صهیونیستی احساس کند در قبال جنایاتی که در حق فلسطینیان انجام می‌دهد با مابه ازایی مواجه نخواهد شد و در نتیجه با تعصب، اطمینان و قدرت که از پشتیبانی جامعه غربی از جمله ایالات متحده امریکا برخوردار است، به جنایات خود ادامه دهد.
امید است سومین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو کنفرانس اسلامی بتواند گام‌‌های لازم عملی را در جهت کاهش آلام مردم فلسطین بردارد و رژیم صهیونیستی برای یک بار هم که شده از جانب کشورهای اسلامی احساس فشار کند. این هدف محقق نخواهد شد مگر زمانی که کشورهای اسلامی به طور جدی احساس کنند نسبت به ملت فلسطین مسئول هستند و این مسئولیت را با اتحاد و هم صدایی در برابر رژیم اسرائیل نشان دهند.