مردم به‌مثابه ریشه‌ها
محمدعلی نویدی (استاددانشگاه)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2467
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


درگذشت استاد سیدعبدالله فاطمی‌نیا

استاد سیدعبدالله فاطمی‌نیا صبح دیروز بعد از یک دوره بیماری طولانی درگذشت.به گزارش ایمنا، استاد سیدعبدالله فاطمی‌نیا از اساتید برجسته عرفان نظری بود که محضر بزرگانی همچون علامه طباطبایی، آیت‌الله بهجت، آیت‌الله بهاءالدینی، آیت‌الله محمدتقی آملی را درک کرد.در تاریخ ولادت وی چند نقل آمده است: نقل اول سال ۱۳۱۷، نقل دوم در کتاب سه‌جلدی نکته‌ها از گفته‌ها سال ۱۳۲۴ و در نقل سوم سال ۱۳۲۵ ذکرشده است. آن بزرگوار در تبریز به دنیا آمد.استاد فاطمی‌نیا خطیب، استاد اخلاق، مورخ اسلامی و کتاب‌شناسی است که در زمینه اخلاق و عرفان، حدیث و شعر عربی تحقیقاتی انجام داده است.
پدر بزرگوار وی (میر اسماعیل) از علما و عارفان بزرگ در عصر خویش به شمار می‌رفت که سیدعبدالله از همان کودکی تحت تربیت این ولی الهی قرار می‌گیرد. اندکی بعد وی را نزد حضرت آیت‌الله مصطفوی تبریزی (عارف کبیر و از شاگردان حضرت آیت‌الله سید علی قاضی) برای تربیت و علم‌آموزی می‌فرستند که نزدیک به ۳۰ سال تحت تربیت ظاهری و باطنی این مرد عظیم قرار داشت.
وی در همین زمان، تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال می‌کرد. پس از آیت‌الله مصطفوی از محضر اساتیدی همچون حضرت علامه محمدحسین طباطبایی، حضرت آیت‌الله الهی تبریزی (برادر علامه طباطبایی)، حضرت آیت‌الله محمدتقی آملی، حضرت آیت‌الله سید رضا بهاءالدینی، حضرت آیت‌الله بهجت و دیگر بزرگان را درک کرد تا جایی که از اصحاب سرّ ایشان می‌شود. از طرفی می‌توان گفت که وی با یک واسطه، از شاگردان حضرت آیت‌الله قاضی است؛ چرا که تقریباً تمام اساتید وی از شاگردان سرّ حضرت آیت‌الله قاضی بودند.استاد فاطمی‌نیا از کارشناسان علوم اسلامی بود که به تحقیق و پژوهش در این زمینه نیز اشتغال داشت از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به تدریس در حوزه‌های علمیه، حضور در برنامه‌های مذهبی صداوسیما به‌عنوان کارشناس و سخنرانی در مراکز حوزوی و دانشگاهی اشاره کرد.وی در مورد علم رجال و عرفان نظری دارای آگاهی گسترده بود و درعین‌حال بیشتر به خطابه در منابر عمومی اشتغال داشت و با این کار خود را مکتوم کرد تا جایی که بسیاری او را به‌عنوان یک خطیب توانا و استاد برجسته سخن می‌شناسند و از زوایای علمی او بی‌خبر هستند. استاد از مفسران معروف و زبردست صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه به شمار می‌رفت و در جلسات متعددی در این موارد به سخنرانی پرداخته است.تألیفات ایشان به شرح زیر است:شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، پیاده شده سخنرانی‌های ایشان در این زمینه است. دوره سه‌جلدی «کتاب نکته‌ها از گفته‌ها» (گزیده‌ای از سخنرانی‌های استاد فاطمی‌نیا، گردآورنده و ناشر: بخش فرهنگی مسجد و حسینیه الزهرا مشهد) روضه‌های استاد فاطمی‌نیا و فرهنگ انتظار.همچنین از او مقالاتی در نشریات مختلف به چاپ رسیده است.