• ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
Facebook Twitter Youtube Eaparat Whatsapp Eeitaa
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بین الملل
    • اقتصادی
    • پزشکی
  • پیشخوان روزنامه
  • عکس
  • فیلم
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بین الملل
    • اقتصادی
    • پزشکی
  • پیشخوان روزنامه
  • عکس
  • فیلم
  • درباره ما
  • تماس با ما
Search

خانه » چالش‌ها و فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

چالش‌ها و فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

  • شناسه خبر: 14330
  • بازدید : 56
  • نویسنده: فاطمه فاضلی

دکتر مهدی آزادواری

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران

 

در جهانی که رقابت برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی هر روز شدیدتر می‌شود، کشورها تلاش می‌کنند با ایجاد ثبات اقتصادی، شفافیت حقوقی و تسهیل فضای کسب‌وکار، سهم بیشتری از سرمایه‌های بین‌المللی را به خود اختصاص دهند. ایران نیز با برخورداری از منابع گسترده انرژی، بازار بزرگ داخلی، موقعیت ژئوپلیتیکی ممتاز و نیروی انسانی تحصیل‌کرده، ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد؛ اما در کنار این مزیت‌ها، با چالش‌هایی جدی نیز روبه‌روست.
نخستین چالش، مسئله تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی بین‌المللی است. سرمایه‌گذار خارجی پیش از هر چیز به امنیت انتقال پول، امکان تعامل با نظام بانکی جهانی و پیش‌بینی‌پذیری روابط اقتصادی توجه می‌کند. تا زمانی که مبادلات مالی ایران با دشواری همراه باشد، بسیاری از شرکت‌های خارجی با احتیاط عمل خواهند کرد.
چالش دوم، بی‌ثباتی مقررات و تغییرات مکرر سیاست‌های اقتصادی است. سرمایه‌گذار نیازمند افق روشن و قابل پیش‌بینی است. تغییر ناگهانی قوانین ارزی، مالیاتی یا تجاری می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را کاهش دهد. همچنین پیچیدگی‌های اداری، طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها و ضعف در حمایت حقوقی از سرمایه‌گذاران از دیگر موانع مهم به شمار می‌رود.
در کنار این مشکلات، تصویر بین‌المللی اقتصاد ایران نیز نقش مهمی در تصمیم سرمایه‌گذاران دارد. در دنیای امروز، علاوه بر شاخص‌های اقتصادی، برداشت عمومی از ثبات سیاسی، شفافیت و کیفیت حکمرانی نیز بر جریان سرمایه اثرگذار است.
با این حال، فرصت‌های ایران همچنان چشمگیر است. ایران یکی از بزرگ‌ترین دارندگان ذخایر نفت و گاز جهان است و در حوزه‌هایی مانند پتروشیمی، انرژی‌های تجدیدپذیر، معادن، حمل‌ونقل، گردشگری و اقتصاد دیجیتال ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه دارد. بازار بیش از ۸۰ میلیونی کشور و دسترسی به بازارهای منطقه‌ای نیز مزیتی است که بسیاری از کشورهای منطقه از آن برخوردار نیستند.
از سوی دیگر، توسعه فناوری و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند مسیر تازه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی، به‌ویژه در حوزه استارتاپ‌ها و فناوری‌های نوین، ایجاد کند. بسیاری از سرمایه‌گذاران امروز تنها به دنبال منابع طبیعی نیستند، بلکه به بازارهای نوآور و نیروی انسانی متخصص توجه دارند؛ مزیتی که ایران از آن بهره‌مند است.
در نهایت، جذب سرمایه‌گذاری خارجی صرفاً با تبلیغ ظرفیت‌ها محقق نمی‌شود، بلکه نیازمند اصلاحات واقعی در محیط کسب‌وکار، ثبات اقتصادی، تعامل سازنده با اقتصاد جهانی و تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران است. اگر این الزامات فراهم شود، ایران می‌تواند از موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های اقتصادی خود برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های مهم سرمایه‌گذاری در منطقه بهره ببرد.

مطالب مرتبط

صهیونیسم بجای یهود

تاب‌آوری دولت و ملت، پسا جنگ

حل مساله مسکن با بهره‌گیری از الگوی اصلاحات ارضی

آیا انسداد اینترنت، به دلایل امنیتی است؟

«خانواده، مدرسه و محله»

مذاکرات مرحله‌ای؛ یک گام به جلو

جام جهانی فوتبال و ایران

تعلیق؛ خطرناکتر از جنگ

لغو پاسخ

جدیدترین مطالب

آرشیو خبر ها
  • اقتصادی 8 خرداد 1405

    بخشنامه حقوق و مزایای کارکنان دولت در سال ۱۴۰۵ ابلاغ شد

  • بین الملل 8 خرداد 1405

    هشدار ترکیه به اوکراین و روسیه در پی حمله به کشتی باری این کشور

  • زیر یک 8 خرداد 1405

    ذخایر استراتژیک نهاده دام در 3 ماه گذشته دست نخورد

  • سیاسی 8 خرداد 1405

    پیام صریح قالیباف درباره مذاکرات با آمریکا

  • بین الملل 8 خرداد 1405

    ادعای ترامپ: محاصره دریایی اکنون لغو می‌شود

  • بین الملل 8 خرداد 1405

    اعتراف رسانه آمریکایی: توافق با ایران شامل آتش‌بس در لبنان می‌شود

جدیدترین مطالب

  • بخشنامه حقوق و مزایای کارکنان دولت در سال ۱۴۰۵ ابلاغ شد
  • هشدار ترکیه به اوکراین و روسیه در پی حمله به کشتی باری این کشور
  • ذخایر استراتژیک نهاده دام در 3 ماه گذشته دست نخورد
  • پیام صریح قالیباف درباره مذاکرات با آمریکا
  • ادعای ترامپ: محاصره دریایی اکنون لغو می‌شود
  • اعتراف رسانه آمریکایی: توافق با ایران شامل آتش‌بس در لبنان می‌شود
  • تا این لحظه تفاهم نهایی بین ایران و آمریکا صورت نگرفته است

پربازدیدترین ها

  • بازدید: 3,298 فرمانده نیروی هوایی ارتش منصوب شد
  • بازدید: 2,544 شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی در سامانه کدال
  • بازدید: 2,271 حق شنیده‌شدن
  • بازدید: 2,244 هویت شهروندی، ضرورتی برای جامعه ایران
  • بازدید: 2,205 مصوبه ۱۰ بندی حمایتی دولت از بورس به لایحه بودجه پیوست شد
  • بازدید: 2,121 خیانت امنیتی و بازی جدید غربگرایان برای انتخابات
  • بازدید: 1,986 ریزش دلار و ریزش بورس؟

دسترسی سریع

  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Youtube Whatsapp Telegram Instagram