تقابل اخلاق حرفه‌‌‌‌‌‌ای ورزشکاران و گروه‌های رسانه‌ای
علی‌بدیع ( روزنامه نگار مستقل)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2488
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


توصیه یک پژوهشگر توسعه به رئیس‌جمهور:

“تغییر” را به “سراب” مردم ایران بدل نکنید

همدلی| گروه اقتصاد: یک صنعتگر و پژوهشگر توسعه با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور با بیان اینکه پیام جامعه ایران در انتخابات امسال تغییر بود، تاکید کرد: از مشارکت و ذخیره دانایی کشور بهره‌مند شوید.در نامه «محمد بحرینیان» خطاب به مسعود پزشکیان آمده است: کاندیداتوری جنابعالی در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال، با تأکید بر نکاتی اساسی همچون به‌کارگیری نخبگان، متخصصان، نگفتن دروغ و تکیه بر شرافت؛ رویه‌هایی که در بیش از یک سده گذشته، به جز در چند دوره خاص و کوتاه در کشور مطرح نبود، امید و روح تازه‌ای را در جهت اصلاح مسیر اشتباه‌های گذشته در جامعه زنده کرد و دمید لذا براساس احساس تعلق خاطر فراوانی که به کشور عزیزمان دارم و موفقیت و پیشرفت آن، دغدغه و اولویت ماست، برای رسیدن به آن، از هیچ کوششی فروگذار نخواهم کرد.
پیام واحد انتخابات اخیر، تغییر بود
بحرنیان در ادامه این نامه نوشته است: پیام جامعه ایران در انتخابات امسال؛ چه آنانی که در این انتخابات شرکت کردند و چه آنانی که شرکت نکردند، یک پیام واحد و مبتنی بر تغییر بود؛ تغییری که به بهبود واقعی معیشت و افزایش منطقی آزادی‌های اجتماعی در جامعه ایران بینجامد.در ادامه این نامه می‌خوانیم: شعار اصلی شما در زمان انتخابات، تغییر بود؛ امری که جامعه در حال گذار ایران، از مدت‌ها قبل برای به سرانجام رسیدن آن اعلام آمادگی کرده و برای تحقق واقعی آن در طول چهار دهه گذشته به پای صندوق رأی آمده است. به جرأت می‌گویم، وضعیت حال حاضر کشور را مدیون دوره‌هایی کوتاه در تاریخ خود هستیم که افراد دانشمند، دانا و نخبه در رأس تصمیم‌گیری‌های اقتصادی بودند. در این دوره‌های کوتاه، پایه‌هایی در کشور بنا گذاشته شد که امروز این کشور با این حجم از تحریم، همچنان در حوزه اقتصاد کمرش خم شده اما نشکسته است.
افق سختی فراروی کشور قرار دارد
در ادامه این نامه آمده است: کشور با معضلات مهم اقتصادی فراوانی روبه‌رو‌ست که اگر برای این موضوع چاره‌ای نیندیشید، افق سختی را فراروی ما قرار می‌دهد. قاطعانه ایمان دارم که همچنان با وجود ذخیره دانایی موجود در کشور و نیز با در اختیار داشتن جوانان کم‌‌نظیر علمی چه در داخل و چه در خارج کشور، هنوز امید جهت فائق آمدن بر این مشکلات و توسعه‌نیافتگی‌ها در ایران وجود دارد و قادر هستیم که طی یک دهه در بین کشورهای قدرتمند و بازیگر جهان قرار گیریم اما بیم آن می‌رود همچون اسلاف جنابعالی، برای حل مشکلات کشور، وزرا علائم غلطی را ارائه دهند. همچنان که در ادوار گذشته دیدیم که چگونه تصمیم‌های اشتباه اقتصادی،‌ کشور را به گرداب‌های ناخوشایندی کشاند و کشور را دچار تنش‌های مختلف کرد!
آمار واقعی را از مردم و پژوهشگران مخفی نکنید
بحرینیان در ادامه این نامه با تاکید بر محدودیت‌های رئیس جمهور در انتخاب وزرا و سایر اعضای دولت، پیشنهاداتی برای حل بهتر معضلات و مشکلات ارائه کرده که در اولین بند آن می‌خوانیم: توقف رویه دست‌کاری آمار و اطلاعات و مخفی‌کاری و پنهان‌کاری آنها در کشور تا از این طریق، اهل خرد و دانایی بتوانند به طور منظم و شفاف در جریان داده‌ها و شاخص‌های واقعی کشور قرار گیرند و به طور عملی نظارت‌های تخصصی و مدنی در جهت حل مشکلات کشور اعمال شود. مصادیق فراوان است و تنها به دستور عدم انجام سرشماری سال 1400 اشاره می‌کنم و همچنین عدم انتشار کامل نتایج سرشماری سال 1395.
در ادامه این پیشنهادات آمده است: حال که وزرا برگزیده شده، جهت رفع کاستی‌ها، ضعف‌ها و محدودیت‌های هر تصمیم مهم، پیشنهاد می‌شود سازوکاری طراحی کنید که در هر حیطه تخصصی، دو یا سه خبره با اهلیت علمی و تجربی و با عدم اشتهار به فساد و همچنین اشتهار به حریت و آزادی و ترجیح منافع ملی به منافع فردی و گروهی، قبل از اعلام یا ابلاغ این تصمیم‌ها، این ضعف‌ها دیده و اعلام شود و اینگونه از مشارکت و ذخیره دانایی کشور بهره‌مند شوید. در سه دولت پیش از جنابعالی، تصمیم‌های مقطعی، اشتباه و بدون بررسی کارشناسی دقیق گرفته می‌شد که همواره با موانع متعددی روبه‌رو می‌شد و دیدیم که هر بار با تغییر آن تصمیم‌ها، اعتبار دولت نزد جامعه خدشه‌دار می‌شد.بحرینیان در پایان این نامه نوشته است: جناب آقای رئیس‌جمهور! استدعا می کنم مراقب باشید که از تغییر برای مردم ایران سراب ساخته نشود!