«وفاق» به مویی بند است
محسن خرامین(روزنامه‌‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2554
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





ایران بر اقدام قاطع و هماهنگ برای مقابله با تروریسم تاکید کرد

بازگشت تکفیری‌ها به سوریه

همدلی| در حالی که جامعه بین‌الملل و مردم خاورمیانه در حال گمانه‌زنی درباره نحوه اجرای آتش‌بس میان لبنان واسرائیل بودند و تصاویری از شادی و بازگشت آوارگان لبنانی به خانه‌های خود صفحه رسانه‌ها را پر کرده بود که نوید بازگشت آرامش به منطقه را می‌داد، به ناگهان اخباری از درگیری شدید نیروهای تکفیری با ارتش سوریه در صدر خبرها جای گرفت.
خبرها حاکی از آن بود که برای اولین بار بعد از گذشت 4 سال از آتش‌بس در شمال سوریه که میان نیروهای دولتی و گروه‌های مسلح برقرار بود، درگیری شدیدی در این مناطق رخ داد. گفته شده که گروه‌های مسلح تندرو و مخالفان مسلح با حمله به مناطق تحت کنترل دولت سوریه در استان حلب، چند ده روستا را تصرف کردند و به شهر حلب نزدیک شدند. روز پنجشنبه الجزیره در این باره نوشت: گروه های مخالف در سوریه در حملاتی علیه نیروهای دولت سوریه در شمال این کشور، کنترل 32 روستا و منطقه معادل مساحت 245 کیلومتری را در دست گرفتند.این حملات از روز چهارشنبه آغاز و منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد.
چه کسانی حمله کردند؟
بر اساس گزارش رسانه‌ها، ائتلافی از گروه های مسلح مخالف دولت بشار اسد در این حملات مشارکت دارند که بسیاری از آنها را می‌توان گروه های تندرو و افراطی اسلامگرا توصیف کرد.
 این ائتلاف تحت عنوان «تحریرالشام» حمله به شهرهای تحت کنترل بشار اسد را آغاز کردند. تحریرالشام که در شمال سوریه قرار دارد توانسته گروه‌های دیگر همچون «صقور الشام»، «جیش الشمال»، «حزب اسلامی ترکستان»، «اجناد قوقاز»، «کتیبه الرحمان» و «جیش العزه» را وارد ائتلاف با خود کند. تحریرالشام که بنیان‌های فکری آن را رهبران القاعده در سوریه تشکیل می‌دهند با آغاز جنگ داخلی در این کشور به «جبهه النصره» تغییر نام داد. محمد الجولانی سرکرده این به نوشته خبرانلاین  این گروه هم‌اکنون در ادلب حضور دارد. این گروه در فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتری مرز شمالی، استان ادلب واقع شده که آخرین پایگاه مهم مخالفان مسلح اسد است. از سال ۲۰۱۵ که نیروهای دولتی کنترل این استان را از دست دادند، ادلب در اختیار چندین گروه رقیب مخالف قرار گرفته است. در حال حاضر، بخش اعظم ادلب در اختیار «هیئت تحریرالشام»، قرار دارد.
در غیبت حزب‌الله
ناظران سیاسی می‌گویند تحریرالشام بعد از جنگ اسرائیل و حزب الله لبنان، به این نتیجه رسیدند که حزب‌الله توان نظامی خود را در لبنان متوجه جنگ در غزه کرده و اسرائیل نیز تا حد زیادی توانسته کادرهای مرکزی این حزب را ترور کند. از این رو آنها قادر به حرکت به سوریه و تقابل با تحریرالشام نخواهند بود. این ائتلاف صبح روز پنجشنبه از سیطره بر دو شهر کوچک ارناز و كفربسين در استان حلب خبر داد و اعلام کرد مواضع دفاعی «رژیم» متلاشی شده است. رژیم اصطلاحی است که مخالفان و گروه های مسلح برای دولت سوریه به ریاست بشار اسد استفاده می کنند. گروه های مسلح و مخالفان مسلح دولت بشار اسد روز چهارشنبه از سیطره بر شماری از روستاهای استان حلب خبر دادند. آنها اعلام کردند این اتفاق باعث می شود 100 هزار نفر از آوارگان و مهاجران سوری بتوانند به روستاهای خود بازگردند.
 نخستین واکنش سوریه
  در نخستین واکنش، وزارت دفاع سوریه اعلام کرد نیروهای مسلح سوریه با حملات تروریستی که از روز چهارشنبه آغاز شده مقابله می کند و تاکنون خسارت مالی و انسانی گسترده‌ای را بر آنها وارد کرده است. در  بیانیه وزارت دفاع سوریه آمده با همکاری گروه‌هایی که آنها را «نیروهای دوست» نامید در حال مقابله با گروه های ترویستی است. ارتش سوریه نیز با صدور بیانیه‌ای از تحرکات تروریست‌های جبهه النصره و همدستان آن در شمال غرب این کشور و درهم کوبیدن این تحرکات از زمین و هوا خبر داد.
نقش ترکیه
یک منبع آگاه در وزارت دفاع ترکیه به رویترز گفت آنکارا تحرکات اخیر گروه های مخالف در شمال سوریه را تحت نظر دارد و همه اقدامات احتیاط آمیز را برای تضمین امنیت نیروهای خود در این منطقه به کار می گیرد.شماری از نیروهای ارتش ترکیه در شمال سوریه مستقر هستند.ارتش ترکیه با اشغال نوار مرزی در داخل خاک سوریه ، مناطقی را برای فعالیت نیروهای مخالف دولت بشار اسد ایجاد کرده است. در حال حاضر، ترکیه، مهمترین حامی گروه های مخالف دولت بشار اسد در طیف های مختلف است.
شهادت فرمانده نظامیان ایرانی در حلب
 خبرگزاری دانشجو وابسته به بسیج دانشجویی روز پنجشنبه خبر داد که فرمانده نیروهای ایرانی در حلب سوریه به شهادت رسید.این خبرگزاری نوشت: سردار سرتیپ پاسدار کیومرث پورهاشمی فرمانده مستشاران ایرانی در سوریه در حمله مزدوران تکفیری تروریستی به حلب به شهادت رسید.
هشدار ایران درباره گروه‌های تکفیری
نخستین واکنش ایران به عنوان متحد نزدیک سوریه را سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز کرد و بر ضرورت اقدام قاطع و هماهنگ برای مقابله با تروریسم در سوریه تاکید کرد. اسماعیل بقائی، ضمن هشدار نسبت به فعال‌شدن مجدد گروه‌های تروریستی‌تکفیری در سوریه، خواستار اقدام قاطع و هماهنگ برای جلوگیری از گسترش بلیه تروریسم در منطقه شد. وی با محکوم کردن شدید همه اشکال و مظاهر تروریسم، تحرکات گروه‌های تروریستی در سوریه در دو روز اخیر را بخشی از طرح اهریمنی رژیم تروریستی و آمریکا برای ناامن‌سازی منطقه غرب آسیا دانست و بر ضرورت هوشیاری و هماهنگی کشورهای منطقه به ویژه همسایگان سوریه برای خنثی‌کردن این توطئه خطرناک تاکید کرد.سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد که بر اساس توافق‌های موجود میان سه کشور ضامن روند آستانه (ایران، ترکیه و روسیه) منطقه حومه حلب و ادلب جزء مناطق کاهش تنش محسوب می‌شوند و حمله گروه‌های تروریستی به این مناطق نقض فاحش توافقات روند آستانه نیز است و دستاوردهای مثبت این روند را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. بقائی همچنین با یادآوری مسئولیت مشترک جامعه جهانی برای پیشگیری و مبارزه با پدیده شوم تروریسم، هشدار داد که هرگونه تعلل در مقابله با تحرکات تروریستی در سوریه، همه دستاوردهای مبارزه با تروریسم در سال‌های گذشته را در معرض خطر قرار داده و منطقه را وارد دور جدیدی از ناامنی و بی‌ثباتی خواهد  کرد. از سوی دیگر عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه لبنان به این موضوع واکنش نشان داد و فعال شدن مجدد گروه‌های تروریستی تکفیری را طراحی آمریکایی ‌ صهیونیستی برای برهم زدن ثبات و امنیت منطقه پس از ناکامی‌ها و شکست‌های رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت دانست. به گزارش خبرآنلاین، عراقچی روز پنجشنبه در تماس تلفنی با عبدالله بوحبیب وزیر امور خارجه لبنان، در خصوص آخرین وضعیت لبنان پس از برقراری آتش‌بس، گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.