گوشی‌قاپی؛ علت‌ها و چالش‌ها
محمدعلی اخوت (حقوق‌دان)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2489
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دریچه

از ۱۳ کشور حاضر در جشنواره لندن ۲۰۲۴
۱۱ فیلم در بخش مسابقه
با هم رقابت می‌کنند
همدلی| جشنواره فیلم لندن (BFI) عناوین فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه ۲۰۲۴ را معرفی کرد.به نقل از ورایتی، شصت و هشتمین جشنواره فیلم لندن اسامی ۱۱ فیلمی را که در بخش مسابقه رسمی این جشنواره با هم رقابت می‌کنند، اعلام کرد. در این مجموعه، فیلم‌هایی از ۱۳ کشور که طیفی از فیلمسازی بین‌المللی را دربرمی گیرد، گرد آمده‌اندفیلم‌های منتخب شامل این موارد هستند: «خاطرات یک حلزون» از استرالیا به کارگردانی آدام الیوت؛ این انیمیشن استاپ موشن درباره دوقلوهای جدا شده استرالیایی در دهه ۱۹۷۰ است که طنز و احساسات را در هم می‌آمیزد. این فیلم که سارا اسنوک و اریک بانا صداپیشگان آن هستند، برنده بهترین فیلم انسی امسال شده است.«آنها را پایین بیاور» محصول مشترک ایرلند-بریتانیا-بلژیک به کارگردانی کریستوفر اندروز؛ فیلمی درباره ۲ خانواده کشاورز دشمن یکدیگر در روستایی ایرلند است که بری کیوگان و کریستوفر ابوت بازیگرانش هستند. این فیلم در جشنواره تورنتو نیز حضور دارد.«درباره تبدیل شدن به مرغ دریایی» محصول مشترک زامبیا-بریتانیا-ایرلند به کارگردانی رانگانو نیونی؛ فیلمی درباره سنت، سوء‌استفاده و قدرت در یک خانواده زامبیایی است. این فیلم اولین بار در جشنواره کن به نمایش درآمد و جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرد.«آوریل» محصول مشترک فرانسه-گرجستان-ایتالیا به کارگردانی دئا کولومبگاشویلی؛ درباره زندگی روستایی در گرجستان و با تمرکز بر یک پزشک است که برای مرگ نوزادی در طی یک زایمان سخت با سرزنش روبه‌رو می‌شود. لوکا گوادانینو تهیه کننده فیلم است و فیلم در ونیز نیز برای کسب شیر طلایی در صف مدعیان است.«خانم فلاور فوق‌العاده» از بریتانیا به کارگردانی ایین فورسیث، جین پولارد؛ زندگی‌ جرالدین فلاور که نامه‌های عاشقانه‌اش اشاره‌ای به زندگی احتمالی جاسوسی او دارد.
«چهار مادر» محصول ایرلند-بریتانیا به کارگردانی دارن تورنتون؛ داستان یک رمان‌نویس عجیب و غریب که از مادر پیرش و سه زن مسن دیگر مراقبت می‌کند و با اقتباس از «ناهار اواسط آگوست» ساخته شده است.«زندگی در دو جهان» از ژاپن به کارگردانی میپو او؛ سفر درونی پیچیده فرزند والدینی ناشنوا را دنبال می‌کند.«از اینکه با ما بانکداری می‌کنید متشکرم» محصول فلسطین-آلمان به کارگردانی لیلا عباس؛ داستان دو خواهر در حال رقابت با زمان برای حفظ ارث خود در مواجهه با نظام‌های ناعادلانه مردسالارانه.«گرگ‌ها همیشه شب می‌آیند» محصول استرالیا-مغولستان-آلمان به کارگردانی گابریل برادی؛ مستندی داستانی از زندگی یک خانواده در روستایی از مغولستان که با تغییرات آب و هوایی مواجه است. این فیلم در جشنواره تورنتو در بخش پلتفرم نمایش داده می‌شود.«زیر آتشفشان» از لهستان به کارگردانی دامیان کوکور؛ درباره تعطیلات یک خانواده اوکراینی درکنار ساحل که با وقوع جنگ مختل می‌شود و موجب پناهنده شدن آنها می‌شود. این فیلم پس از نمایش در تورنتو راهی جشنواره لندن می‌شود.«سرخابی» محصول مشترک ایتالیا-فرانسه-بلژیک به کارگردانی مائورا دلپرو؛ درباره یک دهکده کوهستانی دورافتاده ایتالیایی است که با ورود یک سرباز فراری آرامشش به هم می‌خورد. این فیلم در جشنواره ونیز در بخش رقابت اصلی برای کسب شیر طلایی حضور دارد.فیلم برنده جشنواره لندن ۲۰ اکتبر تعیین می‌شود. «شیطان وجود ندارد» هاماگوچی ریوسو که برنده بخش رقابتی سال ۲۰۲۳ و «کورساژ» ماری کروتزر برنده سال ۲۰۲۲ این جشنواره بوده اند.جشنواره لندن بخش رقابتی برای انتخاب بهترین مستند، اولین فیلم بلند و فیلم کوتاه هم دارد. این جشنواره از ۹ تا ۲۰ اکتبر (۱۸ تا ۲۹ مهر) برگزار می‌شود.

جواد قامتی؛ بازیگر فیلم سینمایی «در آغوش درخت»:
«در آغوش درخت»
 توجه ویژه‌ای به ساحت خانواده دارد
همدلی|  بازیگر فیلم سینمایی «در آغوش درخت» گفت: فیلم سینمایی «در آغوش درخت» در محور خانواده و توجه به بچه‌ها و حرمت به خانواده ساخته شده و دارای ارزش است.جواد قامتی در حاشیه رونمایی از این اثر در قزوین که توسط حوزه هنری انجام شد، با اشاره به ساخت فیلم سینمایی «در آغوش درخت» اظهار کرد: این کار در محور خانواده و توجه به بچه‌ها و حرمت به خانواده ساخته شده و دارای ارزش است.او افزود: برخی سرمایه‌ها را تا وقتی داریم متوجه اهمیت آن نمی‌شویم ولی وقتی فقدان آن را متوجه می‌شویم به بزرگ بودن این سرمایه پی می‌بریم و خانواده دارای همچنین جایگاهی است.بازیگر فیلم سینمایی «در آغوش درخت» با بیان اینکه هنر مقوله‌ای برای کندوکاو و نشان داده زیبایی و همچنین نشان دادن کاستی‌ها است، تصریح کرد: هنر زبان گیرایی است که در هر مقوله‌ای وارد شود اثرگذار است و بدون شک در حوزه خانواده نیز این امر اجتناب‌ناپذیر است.او با اشاره به نحوه ساخت این اثر بیان کرد: کار بسیار خوبی بود و گروه خوبی در کنار مردم ارومیه شکل گرفت و باعث دیده شدن این اثر سینمایی شد.قامتی با اشاره به استفاده این کار از نسلی جوان در سینمای ایران خاطرنشان کرد: امروز به جوان‌گرایی و انرژی نو در سینما نیاز داریم و باید از ورود نسل جدید به سینما و حتی عرصه‌های دیگر کشور استقبال کنیم.