گوشی‌قاپی؛ علت‌ها و چالش‌ها
محمدعلی اخوت (حقوق‌دان)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2489
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

هیچ پیشرفتی در پرونده‌های اصلی ایران حاصل نشد!
گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط آسوشیتدپرس مشاهده و منتشر شده، می‌گوید تهران در تصمیم سپتامبر ۲۰۲۳ خود برای ممنوعیت حضور با تجربه‌ترین بازرسان هسته‌ای در سایت‌های هسته‌ای خود تجدیدنظر نکرده و همچنین دوربین‌های نظارتی آژانس همچنان مختل هستند. گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین می‌افزاید؛ تولید اورانیوم با غنای بالا در ایران ادامه دارد. این گزارش مدعی شده که ایران همچنان در حال افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود بوده و ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی ایران به ۱۴۶.۷ کیلوگرم رسیده است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرده: ایران درمورد یافت آثار اورانیوم درسایت‌های اعلام‌نشده توضیحی ارائه نداده است.
طبق ادعای آژانس، هیچ پیشرفتی در پرونده‌های اصلی مربوط به پرونده هسته‌ای ایران حاصل نشده است.
در گزارش آژانس بین‌المللی اتمی‌آمده است: منشأ اورانیوم یافت‌شده در سایت‌های اعلام‌نشده در ایران همچنان نامشخص است و تولید اورانیوم با غنای بالا در ایران ادامه دارد.آژانس مدعی شده ایران با وجود قطعنامه شورای حکام، همکاری بهتری با ما نداشته است.

قهر ظریف نمایشی نبود
“شهریار حیدری” در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره بازگشت ظریف به کابینه گفت: باور عموم این بود که “محمدجواد ظریف” در زمان انتخابات تمام ظرفیت و سرمایه اعتباری خود را برای موفقیت آقای پزشکیان گذاشت و توانست در برگرداندن فضای انتخابات به نفع آقای پزشکیان موثر واقع شود.
وی افزود: آقای پزشکیان می‌خواست آقای ظریف را به عنوان وزیر امور خارجه استفاده کند اما به دلایلی نشد و خود آقای ظریف نیز تمایل نشان نداد. وقتی آقای پزشکیان معاونت راهبردی را به آقای ظریف سپرد، آقای ظریف احساس کرد که دارد مورد کم لطفی در دولت قرار می‌گیرد که نهایتا استعفا کرد. بعد از استعفای آقای ظریف، فشارها و گله‌مندی‌ها بر آقای پزشکیان بیشتر شد، منتقدان بر این باور بودند که «نباید آقای پزشکیان خیلی راحت از آقای ظریف می‌گذشت و باید او را برگرداند.»
این فعال سیاسی اظهار کرد: آقای پزشکیان فردی اخلاق‌مدار است و زحمات آقای ظریف را نمی‌توانست نادیده بگیرد؛ چون او هم در انتخابات و هم در تشکیل کابینه خیلی پرتلاش بود و از خودش اعتبار خرج کرد. البته یکسری جریانات سیاسی رسمی و غیررسمی آقای ظریف را قبول ندارند.وی محمدجواد ظریف را فردی توانمند خواند و افزود: قطعا حضور او در کابینه می تواند کمک بزرگی برای دولت آقای پزشکیان به ویژه در حوزه دیپلماسی باشد. هرچند برخی سیاسیون رفت و برگشت آقای ظریف به کابینه را تاکتیکی می‌دانند اما شخصا معتقدم این قهر نمایشی نبود. اولا آقای ظریف با وجودی که رئیس شورای راهبری بود اما در چینش کابینه نقش کمی داشت، اگر کابینه خروجی شورای راهبری بود قطعا مجلس حساسیت نشان می‌داد و تعدادی از وزرای پیشنهادی را رد می‌کرد. ثانیا مهمترین دلیل همراهی مجلس با مسعود پزشکیان در رأی اعتماد کامل به کابینه برآمده از تأیید رهبر معظم انقلاب بود.
نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: اعضای شورای راهبری و کمیته های این شورا از دست آقای پزشکیان خیلی ناراحت شده بودند و به طور مستقیم و غیرمستقیم گلایه کردند و تأکید داشتند که آقای ظریف حتما باید برگردد بنابراین اگر آقای پزشکیان خواهش کرد و آقای ظریف به دولت برگشت، کار معقولانه ای را انجام داد. البته آقای ظریف شخصیتی دارد که اگر به جمع بندی برسد حضورش موثر نیست قطعا قهر و استعفا را تکرار می کند.

آرزوی سخنگوی دولت پزشکیان
“فاطمه مهاجرانی” گفت: امیدوارم حرف‌هایم قلب‌های مادران کشورم را شاد کند، جوانان کشور امیدوارتر شوند و اوضاع کشور روزبه‌روز بهتر شود.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در سخنانی با بیان اینکه امیدوارم نماینده شایسته‌ای برای زنان توانمند کشورم باشم، اظهار کرد: امیدوارم دولت به گونه‌ای کار کند که بتوانم حرف‌های خوبی را به اطلاع مردم برسانم.بنابر روایت ایسنا، وی افزود: امیدوارم حرف‌زدن من به‌عنوان یک مادر باعث شود که قلب‌های مادران کشورم شاد و جوانان کشور امیدوارتر شوند و اوضاع کشور روزبه‌روز بهتر شود.

هنوز هم دولت حسن روحانی را نقد می کنند
“مجید‌رفیعی”در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هنوز در صداوسیما به مناسبت هفته دولت، دوران حسن روحانی نقد می‌شود.به گزارش خبرآنلاین، مجید‌رفیعی، فعال رسانه‌ای، با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:هنوز در صداوسیما به مناسبت هفته دولت، دوران حسن روحانی نقد می‌شود.به نظر شما این رویکرد چه میزان در عدم روی کار آمدن دولت سوم روحانی یا خاتمی موثر است؟!