«وفاق» به مویی بند است
محسن خرامین(روزنامه‌‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2554
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





وجود ۱۴‌میلیون هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در کشور

همدلی| سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به وجود ۱۴میلیون هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در سطح کشور گفت: تنها دستگاهی که مسئولیت کاشت درخت در کانون‌های بیابان‌زایی و خیزش ریزگردها را برعهده گرفته است، سازمان منابع طبیعی است و شکی نیست که اگر پویش کاشت یک میلیارد درخت راه نمی‌افتاد،به‌طور قطع شاهد تشدید بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی از جمله خیزش گرد و غبار بودیم.
«حسن وحید» در مراسم تکریم از رییس سابق سازمان منابع طبیعی و معرفی سرپرست جدید این سازمان خاطرنشان کرد: در نزدیک ۲۵ سالی که در سازمان منابع طبیعی مشغول به کار هستم، هیچ وقت کسی را به جدیت دکتر نوبخت برای انجام اقدامات لازم به‌منظور بهبود وضعیت نهالستان‌ها در سطح کشور، ندیده بودم و چه بسیار نهالستان‌ها و ایستگاه‌های تولید بذر مخروبه که به همت او در طول دو سال گذشته احیا شد. این تلاش دکتر نوبخت مورد توجه همکاران تمام استان‌ها قرار گرفته است و بسیاری از همکاران ستادی و استانی سازمان منابع طبیعی، شخصا به نهضت تولید نهال پیوسته‌اند.
وی با اشاره به وجود ۱۴میلیون هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در سطح کشور گفت: تنها دستگاهی که مسئولیت کاشت درخت در کانون‌های بیابان‌زایی و خیزش ریزگردها را برعهده گرفته است، سازمان منابع طبیعی است و شکی نیست که اگر پویش کاشت یک میلیارد درخت راه نمی‌افتاد،به‌طور قطع شاهد تشدید بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی از جمله خیزش گرد و غبار بودیم.
اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در دولت سیزدهم
در ادامه این مراسم عباسعلی نوبخت - رئیس سابق سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور- گفت: بیش از  ۲۵سال است که در کنار همکاران سازمان منابع طبیعی مشغول فعالیت هستم و  ۷۵۰روز نیز به عنوان یک جنگلبان در مسئولیت ریاست سازمان در خدمت شما بودم و از این به بعد هم در بخش دیگری در خدمت شما خواهم بود، چون من نیروی رسمی سازمان منابع طبیعی هستم و این سازمان منزل بنده محسوب می‌شود.
وی تاکید کرد: حتی در صورت امکان به عنوان یک قرق‌بان برای حفظ پوشش گیاهی کشورمان خدمت خواهم کرد و هیچ وقت فراموش نمی‌کنم در سال‌های ابتدایی که در سازمان جذب شده بودم، هشت سال در جنگل‌های شمال طرح تهیه می‌کردم و در این هشت سال، در بسیاری از روزها خدمت دامداران منطقه می‌رسیدم و از دانش بومی بهره‌مند می‌شدم و اطلاعات دریافتی از آن‌ها را یادداشت می‌کردم که سبب شده است اطلاعات خوبی درباره گیاهان به‌ویژه گیاهان دارویی داشته باشم.
رئیس سابق سازمان منابع طبیعی ادامه داد: بعد از هشت سال کار میدانی در جنگل‌های هیرکانی، سه سال به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان، پنج سال به عنوان مدیرکل منابع طبیعی استان، سه سال به عنوان مدیرکل دفتر جنگل‌کاری ستاد سازمان و پنج سال و نیم نیز به عنوان معاون امور جنگل فعالیت کردم و پنج ماه و نیم هم سمت مشاور معاونت امور جنگل را برعهده داشتم.
نوبخت در بخش دیگری از صحبت‌هایش، طول دوره ریاست خود بر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را دو سال و ۲۰روز عنوان کرد و گفت: از ۳۰خرداد ۱۴۰۱که به سرپرستی سپس ریاست سازمان منابع طبیعی انتخاب شدم تا پایان آن سال، ۲۷سفر استانی انجام دادم. ۷۱سفر استانی نیز در طول سال ۱۴۰۲انجام دادم و در سال ۱۴۰۳هم به ۱۶سفر رفتم، به نحوی که تعداد سفرهای استانی بنده در طول دوره مسئولیت، در مجموع ۱۱۴سفر بوده است.
معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که دیگر قصدی برای بازگشت به مسئولیت در سازمان منابع طبیعی ندارد، گفت: وقتی کار ریاست سازمان را شروع کردم، برایم مهم بود که معاونان سازمان را به گونه‌ای انتخاب کنم که این سازمان بتواند در چهار مقطع مختلف، چهار رئیس داشته باشد و در حال حاضر مطمئن هستم که هر چهار معاون بنده، توان ریاست سازمان منابع طبیعی را دارند.
نوبخت در ادامه اظهارکرد: اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مشخص است و هیچ تغییری در روند کاری سازمان به وجود نیامده است، به‌ویژه طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران که دستور شهید رئیسی بود و مقام معظم رهبری نیز به‌صورت ویژه از آن حمایت کرده است و عملکرد همکاران سازمان در سال اول اجرای این طرح یعنی ۱۴۰۲به حدی مطلوب بود که رهبر انقلاب در ۱۴اسفند سال گذشته، بنده را به حضور پذیرفتند و ضمن بیان دغدغه‌های خودشان در حوزه منابع طبیعی از اجرای طرح یک میلیارد درخت در دولت سیزدهم تقدیر کردند.
نوبخت با تاکید بر این که همه مدیران و فعالان حوزه منابع طبیعی باید برای حفظ امنیت زیستی کشور بکوشند، گفت: امنیت زیستی، حلقه‌ای بین امنیت ملی و سایر مولفه‌های امنیت از جمله امنیت زیستی است. تا الان من فرمانده میدان حفظ امنیت زیستی کشور بودم و از این به بعد، دکتر وحید فرمانده این میدان است  و حتی فرمانده سازمانی خود بنده نیز او خواهد بود.
رئیس سابق سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابراز امیدواری کرد که دولت دکتر پزشکیان در حل مشکلات معیشتی و سایر مشکلات مردم، موفق‌تر از همه دولت‌ها عمل کند و برای حسن وحید نیز در سمت سکان‌داری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، آرزوی موفقیت کرد.