«وفاق» به مویی بند است
محسن خرامین(روزنامه‌‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2554
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





امان از گرانی

تهیه یک وعده املت بین 90 تا 110هزار تومان خرج دارد

املت ازجمله غذاهای سنتی است که به دلیل ارزان بودن، بین ایرانی‌ها محبوبیت دارد. این غذا به طور معمول به عنوان وعده صبحانه مصرف می‌شود اما از آنجا که تهیه آن نسبت به وعده‌های غذایی دیگر راحت‌تر است و ارزان‌تر هم هست، برای وعده ناهار و شام هم استفاده می‌شود.
به گزارش همشهری آنلاین، تهیه این غذای ساده به موادی مانند تخم‌مرغ، گوجه‌فرنگی یا رب، کره یا روغن و نان نیاز دارد. در ادامه هزینه‌های تهیه املت برای ۴ نفر حساب شده است.
در حال‌حاضر، قیمت هر عدد تخم‌مرغ به صورت فله در بازار حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تومان است و به طور متوسط، قیمت شانه ۳۰ عددی تخم‌مرغ بین ۱۲۴ تا ۱۳۰هزار تومان است. برای تهیه املت برای ۴ نفر به طور معمول ۶ تا ۸ عدد تخم‌مرغ نیاز است که هزینه آن بین ۳۲ تا ۳۶هزار تومان است. برای تهیه املت ۴ نفره حداقل به نیم کیلو گوجه‌فرنگی نیاز است. درحال‌حاضر، به طور میانگین هر کیلو گوجه‌فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی سطح شهر ۳۰هزار تومان است که هزینه نیم‌کیلوی آن ۱۵هزار تومان می‌شود. یک عدد کره حیوانی ۱۰۰ گرمی هم برای پخت املت ۴ نفره کافی است که قیمت آن ۳۲هزار و ۵۰۰ تومان است.
۴ نفر به طور معمول ۲ عدد نان سنگک مصرف می‌کنند. درحال‌حاضر هر عدد نان سنگک بین ۷ هزار تا ۱۰هزار تومان است که دو عدد آن ۱۵ تا ۲۰هزار تومان است. البته برخی نانوایی‌ها هر عدد نان سنگک را با عناوین مختلف خاشخاشی و حاوی کنجد و سبزیجات بعضا تا ۲۰هزار تومان هم به‌دست مردم می‌دهند. بر این اساس، در مجموع هزینه تهیه املت خانگی برای ۴ نفر بین ۹۰ تا ۱۱۰هزار تومان است.
طبق این گزارش، هزینه هر پرس املت گوجه‌فرنگی در چایخانه‌ها و کافه‌های تهران هم به طور متوسط ۷۰ تا ۱۲۰هزار تومان است. البته این املت‌ها به همراه دورچین سرو می‌شوند. همچنین در برخی چایخانه‌ها و کافه رستوران‌های لاکچری سینی املت با قیمت ۱۵۰ تا ۲۰۰هزار تومان هم سرو می‌شود.