“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


غرب همچنان هزینه‌های منازعه با روسیه را بر اوکراین تحمیل می‌کند

یک بام و چند هوای اروپا در برابر اوکراین

همدلی| محسن رفیق: اگر چه به نظر می‌رسد که ازسرگیری مذاکرات صلح اوکراین با روسیه، امری مثبت بوده و به پایان ناآرامی‌ها در این جبهه کمک می‌کند اما با این حال برخی کشورها همچنان با این مساله مخالف هستند. در همین زمینه انگلیس با درخواست فرانسه در رابطه با اوکراین برای ازسرگیری مذاکرات صلح با روسیه مخالفت کرد و هشدار داد که رئیس‌جمهوری روسیه ممکن است به سادگی دنبال یک توقف در درگیری‌ها پس از سری شکست‌های نظامی باشد. این در شرایطی است که روسیه ادعا کرده است که خستگی از دست کی‌یف و اقدامات آن، غرب را وادار می‌کند که اوکراین را به سمت مذاکره با روسیه سوق دهد.به گزارش بلومبرگ، جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه‌ای گفت: «همیشه مشخص بوده که روسیه تنها زمانی وارد مذاکره می‌شود که تحت فشار باشد. روسیه در حال حاضر در لاک دفاعی فرو رفته است اما بسیار مهم است که به حمایت از اوکراینی‌ها همزمان با اینکه آنها به دفاع از خودشان ادامه می‌دهند، ادامه دهیم.» کلورلی در حاشیه کنفرانس امنیتی منامه در بحرین گفت: «همه جنگ‌ها در نهایت به مذاکره ختم می‌شوند اما این بستگی به اوکراین دارد که تصمیم بگیرد تحت چه شرایطی تمایل دارد برای مذاکره حاضر شود و سازش باید به چه شکلی باشد.» او اضافه کرد: «اگر روسیه تصمیم بگیرد که وارد مذاکرات شود، نمی‌تواند از این مذاکرات تنها به عنوان دکمه توقف استفاده کند چرا که آنها اکنون شاهد تغییرات معکوس در میدان جنگ هستند.»این اظهارات کلورلی در حالی مطرح می‌شود که ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس سفر از پیش اعلام نشده‌ای به کی‌یف برای نخستین بار از زمانی که در اکتبر سال جاری میلادی به نخست وزیری رسیده، انجام داد. او در جریان این سفر بار دیگر بر حمایت لندن از اقدامات دفاعی اوکراین در برابر روسیه تاکید کرد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه گفته بود، امیدوار است ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با ازسرگیری مذاکرات صلح که از آوریل به حالت تعلیق درآمده، موافقت کند. اما زلنسکی ضمن مخالفت با این پیشنهاد فرانسه، در پاسخ گفت، روسیه ممکن است به دنبال یک آتش‌بس کوتاه صرفا برای گروه‌بندی مجدد باشد. او اضافه کرد ممکن است یکی این را پایان جنگ بنامد اما چنین فرجه‌ای تنها اوضاع را بدتر می‌کند.
از سوی دیگر، رئیس‌جمهوری پیشین روسیه نیز گفت که غرب کم‌کم از دست ولودیمیر زلنسکی خسته شده و کی‌یف را به سمت مذاکرات با مسکو سوق می‌دهد. به گفته او، آمریکا و ناتو نمی‌خواهند خطر یک جنگ جهانی جدید را به جان بخرند. به گزارش خبرگزاری راشا تودی، دیمیتری مدودف رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر پیشین روسیه در واکنش به اصابت موشک به لهستان که جان دو غیرنظامی را گرفت، گفت که این نشانه جدیدی را فاش می‌کند که حتی سرسخت‌ترین روس‌هراس‌ها در ورشو نخواستند که مقصر این حادثه را مسکو جلوه دهند.
این در شرایطی است که ورشو این حادثه را یک رویداد ناگوار خواند که پیشگیری از آن عملا غیرممکن بود. در همین حال، ارتش روسیه اعلام کرد که در آن زمان هیچ شلیکی در نزدیکی مرز اوکراین و لهستان انجام نداده است، در حالی که تجزیه و تحلیل عکس‌های گرفته شده از محل حادثه نشان می‌دهد که این پرتابه یک موشک ضدهوایی اس-۳۰۰ است که توسط نیروهای اوکراینی عملیاتی می‌شود. دیمیتری مدودف گفت: «همه از دست رژیم کی‌یف خسته شده‌اند. به خصوص در مورد زلنسکی روان‌رنجور که مدام در حال افزایش تنش‌ها، آه و ناله کردن، غرغر کردن و اخاذی بیشتر و بیشتر پول و تسلیحات است. او مانند یک کودک هیستریک با مشکلات رشدی رفتار می‌کند.»
مدودف که در حال حاضر معاون شورای امنیت روسیه است، ادامه داد: «خستگی از دست کی‌یف و اقدامات آن، غرب را وادار می‌کند که اوکراین را به سمت مذاکره با روسیه سوق دهد. آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا خواهان گسست کامل با روسیه نیستند چرا که خطر وقوع جنگ جهانی سوم را به دنبال دارد. از این رو، تلاش‌های مکرری برای مهار کی‌یف و سر عقل آوردن آن و سوق دادنش به سمت مذاکره انجام می‌شود.» دیمیتری مدودف گفت: «زلنسکی با امتناع از گفت‌وگو با روسیه، در واقع به دنبال اهداف بسیار پیش پا افتاده و خودخواهانه است. اگر زلنسکی واقعیت فروپاشی اوکراین را نپذیرد، نشستن بر سر میز مذاکره بیهوده است و اگر او آن را بپذیرد، به دست ناسیونالیست‌های خودش که با مقامات عالی ارتش در هم آمیخته‌اند، کنار گذاشته خواهد شد.»
اظهارات این رئیس‌جمهوری سابق روسیه در حالی بیان شد که چندین سیاستمدار برجسته در غرب، از جمله امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه بارها خواستار گفت‌وگوهای مستقیم بین کی‌یف و مسکو شده‌اند. گزارش‌های اخیر همچنین نشان می‌دهد که واشنگتن به طور خصوصی به اوکراین فشار می‌آورد تا از رد روند صلح با روسیه دست بردارد. هفته گذشته، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده پیشنهاد کرد که پیروزی نظامی اوکراین ممکن است «دست‌نیافتنی» باشد و زمستان می‌تواند فرصتی برای آغاز مذاکرات با مسکو فراهم کند.
در همین حال، وزیر دفاع فرانسه گفت که کشورش دو آتشبار سامانه موشکی ضدهوایی کروتال را برای کی‌یف ارسال کرده است. به گزارش ایسنا، سباستین لیکورنو، وزیر دفاع فرانسه به روزنامه ژورنال دو دیمانش گفت: «فرانسه دو آتشبار از سامانه موشکی ضدهوایی کروتال را برای کی‌یف ارسال کرده است و در حال بررسی درخواست اوکراین برای دست‌یابی به رادار است و ما نیز دو سامانه موشکی چندپرتابی را ارائه خواهیم داد.» این در شرایطی است که در ماه اکتبر، الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین گفته بود که کی‌یف در حال مذاکره فشرده با پاریس برای دست‌یابی به سامانه دفاع هوایی کروتال است. روز گذشته نیز سفارت آلمان در اوکراین اعلام کرد که کی‌یف 30 توپ ضدهوایی آلمانی  دریافت کرده است.از سوی دیگر، صدراعظم آلمان گفت که نباید اجازه داد جنگ و درگیری در اوکراین به جنگ بین روسیه و ناتو تبدیل شود. به گزارش ایسنا، اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان در کنفرانس حزب سوسیال دموکرات آلمان در شهر فریدریش‌هافن آلمان گفت که جنگ به اروپا بازگشته است و بسیاری از آن می‌ترسند. او خاطرنشان کرد که برلین تصمیم گرفته است به اوکراین در دفاع از حاکمیتش و ارسال سلاح به آن کمک کند. او اضافه کرد: «مهم است اطمینان حاصل شود که این تشدید منجر به جنگ بین روسیه و ناتو نمی‌شود. بنابراین، مهم است که با دوستان و متحدان خود در اتحادیه اروپا و ناتو و در سطح  جی هفت همکاری نزدیک داشته باشیم.»