غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


انقلاب كشاورزان انگلستان

 15 ژوئن سال 1381میلادی با قتل «وات تايلر» رهبر انقلاب كشاورزان انگلستان و نشان دادن جسد او به پيروانش اين مهم‌ترين انقلاب اروپا در قرون وسطا پايان يافت. 
وات تايلر 14 ژوئن برای مذاكره با ريچارد دوم پادشاه وقت به كاخ سلطنتی دعوت شده بود. اين انقلاب دو رهبر ديگر به نام‌های «جان بال» و «جك استراو» داشت.
 انقلاب از منطقه «اسكس» انگلستان آغاز شده بود. كشاورزان اين منطقه كه از تعدی ماموران جمع‌آوری ماليات، ماليات اضافی به نام «هزينه جنگ با فرانسه»، بهره مالكانه (درمورد مزارع بزرگ و غير خرده مالك) و ظلم لردها به تنگ آمده بودند؛ وقتی كه تهديد شدند اگر فورا و بدون چون و چرا ماليات مقرر (ماليات اضافی براي تامين هزينه جنگ با فرانسه) را نپردازند، از اراضی‌شان اخراج می‌شوند، به رهبری «وات تايلر» كه مردی سخنور بود دست به عصيان زدند.
 اين انقلاب در اندك زمانی تبديل به مبارزه مسلحانه شد و انقلابيون وارد لندن شدند؛ اسقف اعظم انگلستان را كه از آنان حمايت نكرده بود كشتند، به يك مجتمع قضايی حمله بردند و قضاتی را كه برضد كشاورزان و تهيدستان حكم داده بودند مقتول ساختند و به سوي زندان مركزی شهر هجوم بردند تا زندانيان را آزاد سازند كه ريچارد دوم پادشاه وقت در صدد حل مسئله بر آمد و از رهبر شماره يك انقلابيون خواست كه با او ملاقات كند و درخواست خود را مطرح سازد تا حضورا مذاكره شود. 
وات تايلر به ملاقات پادشاه شتافت كه در آنجا به ضرب شمشير شهردار لندن كه حضور داشت كشته شد و چند ساعت بعد پس از تجهيز همه نيروهاي دولت، چند ساعت بعد جسد او را به پيروانش نشان دادند و از يك تير چوبی آويزان كردند تا انقلابيون مرعوب و متفرق شوند. بعدا درباريان پادشاه گفتند كه تايلر بيش از آن چه كه برايش انقلاب كرده بودند مطالبه كرد و با خشونت سخن گفت كه لرد شهردار به خشم آمد و او را كشت.
 درباريان اضافه كرده بودند كه تايلر از پادشاه خواسته بود كه القاب لرد‌ها را كه از آن براي ظلم كردن استفاده مي‌كنند لغو كند. 
اظهارات يكجانبه همين شهود سند مورخان در توصيف اين رويداد مهم قرار گرفته است. خبر به‌پاخيزی كشاورزان انگلستان به فرانسه رسيد، ناراضيان از دولت را گوش به زنگ ساخت و هنگامي كه تحصيلداران ماليه سراغ دستفروش‌هاي پاريس رفتند، كسبه اين شهر نيز دست به انقلاب زدند. 
در پي اين دو انقلاب، در كشورهاي اروپايي تا چند سال از سختگيری در جمع‌آوری ماليات‌ها كاسته شد تا موارد مشابهی رخ ندهد.
منبع: روزنامک