«وفاق» به مویی بند است
محسن خرامین(روزنامه‌‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2554
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





برخی نمایندگان از جنجال‌های برخی افراطیون ابراز نگرانی کردند

تلاش مجلس برای برائت از تندروی

همدلی| فعل و انفعالات اصولگرایان در هنگام برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم در اسفندماه 1402  وتشگیل گروه های تازه‌ای که تلاش می کردند با اسم رمز «پدرخواندگی» خود را از زیر نفوذ بزرگان سنتی و متعادل این جناح بیرون بکشند، نشان می داد که اصولگرایان معتدل با برخی از هم جناحی‌های خود به مشکل خواهند خورد.
پس از برگزاری انتخابات در غیاب بخش زیادی از مردم (حدود 60 درصد) والبته ردصلاحیت همیشگی جناح اصلاح ‌طلب واعتدالگرا  مشخص شد که به هر حال مجلس شورای اسلامی به مانند  دو  دوره گذشته نیز در دست اصولگرایان خواهد بود. مجلسی که قرار بود با ریاست محمدباقر قالیباف شمایل یک مجلس اصولگرای سنتی قائل به مذاکره با طیف‌های سیاسی دیگر از جمله جناح اصلاح و اعتدال و دوری از تنش وتشنج در ارتباط یا قوای دیگر از جمله مستاجرا پاستور را به خود بگیرد. اما اتفاقات قبل از انتخابات و ایجاد تشکل‌های جدید که بعضا با رویکردی تندروانه در مسایل کشور، و حضور چهره های موثرشان در مجلس نشان داد که حضور محمدباقر قالیباف میانه‌رو الزاما به معنای میانه‌روی همه نمایندگان نخواهد بود. موضوعی که این رزوها به خوبی خود را نشان می‌دهد. در حالی که مجلس دوازدهم بر اثر  توصیه‌های رهبری در تلاش است تا رویکردی همدلانه با دولت پزشکیان داشته باشد، در سه ماه اول این دولت، افراطبون مجلس، این شیوه را بر نمی‌تابند  و راه خود را می‌روند. راهی که تنش میان قوای نظام را تشدید می کند.
در جریان حضور محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی رئیس جمهور که با چراغ سبز ارکان نظام همراه بود، برخی از این چهره‌ها که در چند سال گذشته به ویژه دوران مذاکرات نفسگیر ظریف با قدرت‌های بزرگ جهان برای معاهده برجام، مخالفت و دشمنی خود با وزیر خارجه دولت روحانی را با شدت وحدت پیگیری می‌کردند، این روزها همین موضوع را دستمایه تنش و مخالفت با دولت پزشکیان قرار دادند و بر اساس آن با بخشی دیگر از نمایندگان نیز درگیری پیدا کرده اند.
در این میان گروهی‌هایی از نمایندگان که رویکرد افراطیون این جناح را نمی-پسندند و در جهت مخالف با وضعیت کشور و منویان رهبری می‌دانند، تلاش می کنند تا ساحت مجلس را از تصمیم‌گیری به شیوه این افراد دور کنند.
روز گذشته دو عضو فراکسیون مستقلین و انقلاب اسلامی رفتار تندروها در مواجهه با لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس را خصوصا بعد از تایید نقل قول رهبری برای اصلاح این قانون را مورد ارزیابی قرار دادند.
از نظر مجید نصیرپور سردهائی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی این تناقض در رفتارهای تندروها ناشی از افراطی گری آنها است. او البته هشدار می دهد که این رفتارها نشانی از نفوذ است که باید مراقب بود.
موسی غضنفرآبادی، رئیس موقت فراکسیون انقلاب اسلامی اما نگاه متفاوتی نسبت به تندروها دارد، چنانچه در گفتگو با خبرآنلاین می گوید این طیف توانایی فضاسازی در مجلس را ندارند و مجلس تابع نظر رهبری است.
مجید نصیرپور سردهائی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس، در گفتگو با خبرآنلاین ضمن ارزیابی رفتار تندروها برابر تایید نقل قول دولت از رهبری درباره اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس گفت:«بنده به دوستان مخالف دولت در مجلس همیشه می گویم که خدا اصلاحات و ظریف را برای شما نگه دارد که حرفی برای گفتن داشته باشید. متاسفانه دوستان برای رسیدن به مطالب و برنامه‌های سیاسی خود از هیچی فروگذاری نمی کنند و حتی از تناقض با این میزان از شفافیت هم نمی‌گذرند.»
وی افزود:« روز یکشنبه اصرار می کنند که موضوع تعیین تکلیف انتصاب افراد در مشاغل حساس ضرورت ندارد بعد خودشان اصرار می کنند گزارشی که براساس اصرار آنها در کمیسیون امنیت ملی تهیه شده، در صحن قرائت شود. این دو موضوع یک ماهیت دارند اما وقتی دوستان دچار افراط در سیاست ورزی می شوند به این تناقضات توجه نمی کنند و به عقلانیت و شعور مردم توهین می کنند.»
افراطی‌ها هنور در دوره انتخابات مانده‌اند
نصیرپور همچنین تصریح کرد:«وقتی روز یکشنبه می گویند موضوع ضرورت ندارد اما روز سه شنبه اصرار می کنند که همان موضوع مطرح شود، تناقض است.به نظرم دوستانی که مخالف دولت هستند صریح بگویند که مخالف دولت هستند و هنوز انتخابات را تمام نکردند و از الان برای دوره بعدی انتخابات سرمایه گذاری می کنند، این نکته را شفاف بگویند.»
وی ادامه داد:«تندروها در ظاهر می گویند با دولت مشکلی نداریم و پزشکیان خیلی خوب است اما در عمل برخلاف صحبت های خودشان عمل می کنند. بنابراین ابتدا خودشان باید شفاف کنند که دلیل این حجم از مخالفت با دولت چیست. نکته بعدی اینکه دولت لایحه ای برای اصلاح قانون مشاغل حساس داده و نظر رهبری هم اصلاح و تعدیل این شرایط است.»
نصیرپور اظهار کرد:« لذا دولت لایحه خود را داده و کمیسیون  اجتماعی هم مامور رسیدگی به آن است. امیدواریم که به دور از همه این فضاسازی‌ها کمیسیون اجتماعی موفق شود که مسئله را روشن کند و همه جهات آن را تبیین کند و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم را حل کند. به‌هرحال امروز که کشور از دانشمندان متعدد غیرایرانی در موضوعات بسیار استراتژیک استفاده می کند که حتما جزو مشاغل حساس محسوب می‌شود، در این شرایط اگر قرار باشد این اندازه چنین امری را توسعه بدهیم که هیچکس نتواند در این مشاغل کار کند، در این شرایط چگونه نیاز کشور را حل کنیم.»
داخل حاکمیت، علیه حاکمیت
وی افزود:« علاوه بر این مستشارانی داریم که ماموریت‌ها و مسئولیت‌های طولانی‌مدت در جاهای مختلف داشتند، ازدواج کردند، بچه دارند، در این شرایط چه اقدامی انجام بدهیم؟ این مسئله که مربوط به امنیت ملی کشور است. در هر صورت دوستان در فضای مجازی به این موارد توجه نمی کنند و علاقمندی های سیاسی خودشان را مطرح می کنند و من متاسف هستم که بگویم مستقیما این افراد با برخی از حرف‌ها و رفتارهای خود آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و حتما جایی باید به این موضوع رسیدگی شود و به نظرم شورای عالی امنیت ملی باید موضوعات منافع ملی و امنیت ملی را احصاء و ابلاغ کند، چراکه نمی‌شود من نماینده مجلس باشم و در داخل حاکمیت حضور داشته باشم اما برعلیه حاکمیت رفتار کنم.»
نصیرپور همچنین خاطرنشان کرد:« اگر دوستان علاقمند هستند که برعلیه حاکمیت حرفی بزنند و فعالیت کنند، از پوزیشن های حاکمیتی خارج شوند و تبدیل به منتقد اجتماعی شوند، آن وقت هر چه می خواهند بگویند.»
برخی رفتارها مساله نفوذ را تقویت می کند
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اینکه با توجه به تایید نقل قول رهبری درباره اصلاح قانون مشاغل حساس این امکان وجود دارد که توصیه رهبری در این مورد توسط تندروها پشت گوش انداخته شود و مجدداً فضاسازی کنند، یادآور شد:« به‌هرحال من متاسف هستم که بگویم رفتار بعضی از دوستان آدم را نگران نفوذ می‌کند.»
تندروهای مجلس تاثیرگذار نیستند
موسی غضنفرآبادی، رئیس موقت فراکسیون انقلاب اسلامی نیز در گفتگو با خبرآنلاین درباره احتمال فضاسازی تندروها در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس گفت:«تندروها تا این اندازه نمی‌توانند بر فضای مجلس تاثیر بگذارند.»
وی افزود:« برای هر لایحه‌ای امکان دارد فضاسازی صورت بگیرد اما اگر نظر رهبری اعلام شود، مجلس حتماً تبعیت می‌کند.»
تلاش برای خروج از زیر تاثیر تندروها
همچنان که این نمایندگان گفته‌اند و همچنان که در جریان رای اعتماد به همه وزرای پیشنهادی پزشکیان، علیرغم تلاش بسیار وتبلیغات سنگین این گروه افراطی علیه برخی از این وزرا، مجلس تصمیم گرفت که راه مصالحه با دولت پزشکیان را برعهده بگیرد و به همه وزرا رای اعتماد دهد، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند که برای این دوره از مجلس، بتوانند خانه ملت را از زیر تاثیر تندروی‌های ایم افراد خارج کنند، به ویژه که از یک طرف، تحرکات اسرائیل علیه ایران تشدید شده واز سوی دیگر دونالد ترامپ نیز با رویکرد ضد ایرانی خود، در کاخ سفید مستقر می‌شود.