کنشگری محیط زیست؛ سهل و ممتنع
محسن خرامین(روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2495
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





رد صلاحیت شدگان انتخاباتی و کنشگران سیاسی:

رئیسی دخالت کند

همدلی| «ردصلاحیت» توسط هیئت‌های اجرایی به دلیل انتقاد از عملکرد دولت سیزدهم، از جمله مواردی است که این روزها توسط نمایندگان ردصلاحیت شده حاضر در مجلس مطرح می‌شود.
در واکنش به چنین اظهاراتی «امیر رضا واعظ آشتیانی» از جمله فعالان سیاسی اصول‌گرا معتقد است که اگر واقعاً افراد به دلیل انتقاد از دولت ردصلاحیت نشدند، خود دولت به قضیه ردصلاحیت‌ها ورود پیدا کند و از این طریق شائبه ردصلاحیت‌ها به دلیل انتقاد از عملکرد دولت را پاک کند.
واعظ آشتیانی به خبر آنلاین می‌گوید: همه ارگان‌ها باید پاسخگو باشند و توضیحاتی برای افکار عمومی داشته چراکه اگر در برخی شرایط سکوت کنند، می‌تواند تبعات منفی به همراه داشته باشد. از این‌رو توضیحات و روشنگری می‌تواند بسیار بر روی افکار عمومی تاثیر بگذارد اما وقتی دولت و یا هیئت‌های اجرایی سکوت کنند، همین سکوت می‌تواند وسیله و ابزار اعتراضات درباره ردصلاحیت‌ها باشد و به گونه‌ای جلوه داده شود که برای تصمیمات گرفته شده، پاسخگویی وجود ندارد.
او می‌گوید: بنده کاری با شخص رئیسی ندارم، منظورم دولت او است و می‌گویم دولت برای روشن کردن افکار عمومی حداقل به فرمانداری‌ها و استانداری‌ها دستور بدهند که اطلاع‌رسانی لازم در مورد چگونگی ردصلاحیت‌ها انجام دهند که افکار عمومی در جریان قرار بگیرند، البته در برخی از ردصلاحیت‌های نمایندگان به دو بند که موضوع آنها عدم التزام عملی به جمهوری اسلامی است، اشاره شده، در این میان تعدادی از نمایندگان مدعی هستند که اگر التزام عملی به جمهوری اسلامی نداریم چگونه در حال حاضر نماینده مجلس هستیم اما نکته‌ای که وجود دارد این است به قول امام خمینی وضع حال افراد مهم است. شاید برخی در گذشته انقلابی بسیار تیز و تندی بودند اما امروز موضع آنها تغییر کرده است. بنابراین نمایندگی مجلس نمی‌تواند ملاک باشد به عبارت دیگر نمی‌توان گفت که یک نماینده در شرایط قبلی خود است اما در مجموع پرسشی که نمایندگان ردصلاحیت شده، مطرح کردند قابل تأمل است که دلیل آنها برای ردصلاحیت چیست لذا باید روشنگری و پاسخگویی باید صورت بگیرد.چرا که از هر گونه شایعه‌سازی جلوگیری می‌کند امکان دارد صلاحیت فردی رد شده باشد و حقش هم باشد، اما وقتی روشنگری صورت نگیرد آن فرد متوسل به مظلوم‌نمایی می‌شود. در مجموع باید فضای گفتگو و نقد را فراهم کرد.
پیام سکوتِ رئیسی در طوفان ردصلاحیت‌ها
همچنین معاون پارلمانی دولت اصلاحات می‌گوید: اتفاقی که در نتیجه عملکرد هیئت‌های اجرایی در نحوه احراز صلاحیت‌ها به چشم می‌خورد، این است که انتخابات از ذهن مردم حذف می‌شود و این بسیار خطرناک است.
«محمدعلی ابطحی» می‌گوید: «حذف انتخابات از جامعه و ذهن مردم خطرناک است.» او معتقد است؛ این اتفاق نتیجه ردصلاحیت‌های گسترده‌ای است که توسط هیئت‌های اجرایی انجام شده است.
البته ابطحی به این نکته اشاره می‌کند که ردصلاحیت‌های گسترده با هدف خالص‌سازی انجام می‌شود؛ سیاستی که به سمت حذف همگان از سپهر سیاسی کشور حرکت می‌کند و ممکن است تا جایی پیش برود که تنها یک نقطه در فضای سیاسی باقی بماند.او می‌گوید: تصور بنده این نیست که هیئت اجرایی و وزارت کشور به صورت جانبدارانه ردصلاحیت نکردند؛ چراکه دلایل ویژه‌ای برای بی‌طرفی ارائه نکردند. از طرفی چهره‌هایی که می‌توانستند حداقل رواداری را نشان دهند، ردصلاحیت کردند. البته قانون جدید انتخابات فرصت بسیار خوبی در اختیار هیئت‌های اجرایی گذاشته بود که بهانه وقت نداشتن در کار نباشد. لذا با توجه به این موارد به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم به سمت خالص‌سازی هدف‌گیری شده و اینها هم مقدمه خالص‌سازی است.
حکومت‌داری سخت می‌شود اگر....
ابطحی می‌گوید: ای‌کاش این کار را انجام نداده بودند چراکه در دوران خلوص و خالص شدن جریان‌های سیاسی بیشتر آسیب می‌بیند؛ چراکه طی یکسال گذشته از درون همین جریانی که تا پارسال و یا دو سال گذشته خاص بود، تقسیم به دو شد و رو در روی هم قرار گرفتند و اگر این سیر تقسیم شود شاید در نهایت یک نقطه در فضای سیاسی کشور باقی بماند که قابل تقسیم نباشد و در این شرایط حکومت‌داری بسیار سخت خواهد شد.
ذهن جامعه درگیر مسئله انتخابات نیست
این چهره سیاسی می‌گوید: اتفاقی که در نتیجه عملکرد هیئت‌های اجرایی در نحوه احراز صلاحیت‌ها به چشم می‌خورد این است که انتخابات از ذهن مردم حذف می‌شود و این بسیار خطرناک است. واقعیت امر این است که اهمیت ندارد صلاحیت چه کسی رد و یا تایید می‌شود، نکته حائز اهمیت این است که هر کدام از این اتفاقات به نحوی واژه انتخابات را از منظومه فکری جامعه حذف می‌کند و به همین دلیل است که ذهن جامعه درگیر مسئله انتخابات نیست چراکه این مقوله مسئله جامعه نیست.
قبلا شورای نگهبان، حالا هیئت اجرایی
ابطحی می‌گوید: واقعیت امر این است اقدامی که شورای نگهبان درانتخابات انجام می‌داد این بار توسط دولت انجام شده و این از ثمرات یکدست شدن است. به عبارت دیگر در انتخابات گذشته این ردصلاحیت‌های سیاسی توسط شورای نگهبان انجام می‌گرفت اما در انتخابات مجلس دوازدهم توسط هیئت‌های اجرایی صورت گرفت.باید منتظر ماند و مشاهده کرد که عملکرد شورای نگهبان به چه صورت خواهد بود.او سپس به واکنش احتمالی رئیسی اشاره می‌کند و می‌گوید: سکوت رئیسی نسبت به ردصلاحیت داوطلبین انتخابات محلس دوازدهم باعث تعجب نیست چراکه اگر تصمیم کلی دولت برای خالص‌سازی است، طبیعی است که رئیس جمهور دخالت نکند.