دستور مصدق برای اخراج اشرف پهلوی از کشور
به تصمیم دکتر محمد مصدق رئیس دولت وقت، يکم اوت دهم اَمُرداد 1331 اشرف پهلوي خواهر دوقلوي شاه وقت و در آن زمان 33ساله، ايران را تَرك كرد و روانه اروپا شد. مصدق براي قطع اعمالنفوذ و نیز پيشگيري از توطئه احتمالي اشرف بر ضد دولت خود و همکاری با عوامل بیگانه، دستور داده بود كه از كشور خارج شود.
مصدق میدانست که اشرف از ورود به توطئه بر ضد دولت او خودداری نمیکند و سازمان اطلاعات شهربانی (پلیس) را مأمور گزارش تماسهای او کرده بود.
مصدق با مداخله بستگان و نزديكان شاه در امور كشور شديداً مخالف بود. به همین دلیل او بارها در جلسات شورای وزیران و در مصاحبههای مطبوعاتی و سخنرانیهای خود گفته بود که هیچ عاملی بیش از مداخله و اعمالنفوذ خواص، اصحابِ نام و متنفذان در معاملات دولتی، انتصابات، صدور پروانهها، طرح قوانين و اموری نظیر اینها مردم را عصبی و آماده عصیان نمیکند. این مداخلات همه قشرها را خشمگین میسازد بهویژه طبقه منوّر (روشنفکر) و طبقه متوسط جامعه را که کوشش ما بر افزایش شمار اعضای این دو طبقه است.
اِعمال نفوذِ صاحبان منافع در امور دولتی، کشور را هم به بیراهه میکشاند و در دست قدرتهای جهانی میاندازد و چنین کشوری رُشد نخواهد کرد ـ کشوری رُشد میکند که از استقلال کامل و حاکمیت ملّیِ مطلق برخوردار باشد.
اشرف يك سال بعد در همين زمان (در آستانه براندازي 28اَمُرداد 1332 = اوت 1953) بهگونهای محرمانه به ايران بازگشت!
همزمان، سرهنگ شوارتسکوف ـ افسر آمریکاییِ کارشناس امور پلیسی [پدر ژنرال شوارتسکوف] هم وارد تهران شده بود و ... تاریخ معاصر از اشرف پهلوی (اشرف الملوک) که در ژانویه 2016 و در 96سالگی در مونت کارلو (موناکو) درگذشت بهعنوان یکی از شرکای توطئهِ براندازی حکومت ملّی و دمکراتیک مصدق نام برده است.
وی سه بار ازدواج کرده بود ـ چهار سال با احمد قوام، 16سال با احمد شفیق [مصری] و 56 سال (تا آخر عُمر) با مهدی بوشهری. پس از انقلاب وی در فرانسه، آمریکا و موناکو زندگی میکرد. یکبار هم در فرانسه از یک سوءقصد، جان بدر برده بود.
گفته شده است که وی در طول سلطنت برادرش از مشاوران او بود و بر اثر فشار وی بود که قانون حمایت خانواده (سپرده شدن طلاق، تعدّد زوجات و حضانت در دست دادگاه که روحانیون وقت آن را به آن صورت خلاف احکام اسلامی میدانستند) به تصویب رسید و به اجرا درآمد.دفتر اشرف در دهههای 1340 و 1350 به روزنامههای تهران تأکید کرده بود که با اخبار مربوط به او، از عکسهایی استفاده کنند که قبلاً به آنها داده شده است. (عکسهای دوران جوانی و زیبایی) نظریه مصدق که نارضایتی از امور و عملکردهای دولت و مقامات و وجود فساد دولتی در یک جامعه، ایجاد خشم عمومی میکند و خشم باعث طغیان میشود در کتابهای «عِلم حکومت» نقل شده است.
اين فرضیه مصدق با خودسوزی محمد بوعزیزی در تونس که آتش انقلاب در اين کشور را روشن ساخت و دگرگونی عميق ایجاد کرد وسیعا در تفسیرها نقل شده بود. بوعزیزی یک ناراضی از بوروکراسی و فساد اداری شهرداری شهر خود بود که در میدان شهر خودسوزی کرد، مردم خشمگین شدند و شورش کردند.
بوعزیزی 26ساله که يک ليسانسيه بيکار بود هفدهم دسامبر 2010 خود را در ملأعام آتش زد و چهارم ژانويه 2011 در بيمارستان درگذشت. وي براي امرار معاش، ميوه فروش دوره گرد شده بود که مامور شهرداري از او که پروانه ميوه فروشي نداشت مطالبه رشوه کرده بود و چون بوعزيزي زيربار نرفت ميوه هاي وي را مصادره کرد و بخشي از آن را به دور ريخت و او از فرط خشم خودرا آتش زد و تونسي ها را خشمناک ساخت، به گونه اي که تا دولت را تغيير ندادند از پای ننشستند. در این انقلاب که سریعا نتیجه داد، دست خارجی در کار نبود.
منبع: روزنامک