برخی مسئولان وتلاش برای ایجاد نارضایتی
فضل الله یاری (سردبیر)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- سیاست

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- اقتصاد
۷- فرهنگ و هنر
۸- صفحه آخر

2027
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اولین دلیل مرگ: تغذیه نامناسب

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: ۱۰عامل از ۱۹عامل مرگ در بیماری‌های غیرواگیر مربوط به تغذیه است. به گزارش ایسنا، زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان گفت: بیماری‌های غیرواگیر علت ۶۰درصد مرگ‌ها در جهان و ۷۶درصد مرگ‌ها در ایران است. این وضعیت در تمام کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین ازجمله در ایران که درآمد متوسط دارد، یک‌روند افزایشی دارد. او با اشاره به این‌که الگوی غذایی نامناسب اولین ریسک فاکتور و اولین دلیل مرگ‌هاست، ادامه داد: در یک مطالعه که در ۱۹۵کشور توسط ۱۳۰محقق از ۴۰کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته‌شده و یک‌پنجم مرگ‌ها را در جهان داراست. او افزود: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰میلادی به حدود ۸۰۰هزار مورد می‌رسد که ۳۹۰هزار مورد آن ناشی از بیماری‌های غیر واگیر خواهد بود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: بار اقتصادی ناشی از بیماری‌های غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶هزار میلیارد تومان یعنی معادل سه درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماری‌ها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود. عبداللهی گفت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵سال نشان می‌دهد که یک‌سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰درصد آقایان و ۳۶درصد خانم‌ها دارای اضافه‌وزن و ۵۱درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند. او با بیان این‌که ایرانیان ۹.۷گرم در روز یعنی دو برابر مقدار توصیه‌شده که مصرف روزانه ۵گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می‌کنند، بیان داشت: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶درصدی هزینه‌های مراقبتی و کاهش ۳۲درصدی هزینه‌های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری‌ها خواهیم بود. او اشتغال حدود ۸.۵میلیون کارمند در دستگاه‌های مختلف را مورداشاره قرار داد و ادامه داد: بر اساس بند۸ مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴دستگاه‌های اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری‌ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری‌ها و پایش اجرای برنامه از طریق دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) را خواستار شد.