از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

پیشبینی هولناک از قیمت دلار با روی کار آمدن تندروها
ریال از این هم بی‌ارزش‌تر می‌شود
 یک کارشناس ارز گفت: ما همین الان ۵۰درصد تورم داریم که به مرور بازار ارز را به سمت بالا می‌برد. تندرو‌ها روند افزایش نرخ ارز با ۵۰درصد تورم را تشدید می‌کنند.
میثم رادپور درباره تأثیر قدرت گرفتن تندرو‌ها بر افزایش شدید قیمت ارز به اقتصاد آنلاین گفت: انتخاب تندرو‌ها خبر خوبی برای بازار نیست. تجربه ثابت کرده این طیف ریسک‌های جدی به بازار ارز وارد می‌کنند. نباید فراموش کنیم نرخ پایه بازار ارز و منشأ اصلی افزایش نرخ ارز، سیاست خارجی کشور است. به هر ترتیب حضور یک رئیس جمهور تندرو، ریسک‌های بازار و افزایش قیمت را به سرعت و شدت بیشتری نشان می‌دهد. ما همین الان ۵۰درصد تورم داریم که به مرور بازار ارز را به سمت بالا می‌برد. تندرو‌ها روند افزایش نرخ ارز با ۵۰درصد تورم را تشدید می‌کنند.وی در رابطه با میزان نوسان نرخ ارز در کوتاه‌مدت با قدرت گرفتن تندرو‌ها بیان کرد: جابه‌جایی نرخ ارز با دولت تندرو‌ها در آغاز و روند پیش رو به صورت عددی مشخص نیست. شما می‌توانید تورم دولت رئیسی را در سه سال محاسبه کنید و همین عدد را ضرب در هشت سال آینده با تندرو‌ها کنید. نوسانات نرخ ارز با قدرت خرید فاصله بیشتری می‌یابد و حضور تندرو‌ها تورم را بیش از همین مقداری می‌کند که وجود دارد. سیاست‌های اقتصادی و سیاست خارجی تندروها، تأثیر مستقیم خود را بر تورم می‌گذارد. خوش‌آمد بازار به تندرو‌ها را باید با در نظر گرفتن تورم سنجید.او افزود: در 12 سال گذشته قیمت ارز و تورم با هم بالا رفته‌اند. طبق آمار مرکز آمار، ارقام نجومی دلار اصلاً از ما دور نیست. دلار اگر دو بار ۵۰درصد تورم بخورد به بالای 100هزار تومان می‌رسد. دولت فعلی اگر هشت سال می‌ماند، دلار به ۶۳۰هزار تومان می‌رسید. بازار ارز در هر حال رو به افزایش قیمت دارد.

عضو مجمع تشخیص نظام:
روزی ۲۶ میلیون دلار به چین تخفیف می‌دهیم
 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گروهی با نام دور زدن تحریم می‌گویند جاده را باز نکنیم چون ما جاده فرعی ساختیم و روزانه یک میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت را می‌فروشیم. می‌پرسیم به چه قیمتی می‌فروشید؟ ۱۵ تا ۳۰ دلار در هر بشکه و میانگین ۲۰ دلار در هر بشکه تخفیف می‌دهند. روزی یک میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت ضربدر ۲۰ دلار یعنی اینکه روزانه ۲۶ میلیون دلار از پول مردم ایران، کشاورزان و اعضای کمیته امداد به خریدار انحصاری نفت تخفیف می‌دهند.به گزارش همدلی، مجید انصاری در یک نشستی خبری اظهار داشت: افتخار می‌کنند روزی یک میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت می‌فروشند. سوال من به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که چه کسانی نفت می‌فروشند؟ اسامی را اعلام کنید. می‌گویند اگر بگوییم دشمن متوجه می‌شود به چه کسانی نفت را می‌فروشیم. می‌گویند اگر بگوییم مشتری منصرف می‌شود زیرا آمریکا اینها را رصد می‌کند.
وی ادامه داد: وقتی سوال می‌کنیم نفت را با چه قیمتی می‌فروشید، می‌گویند محرمانه است. پول به کدام حساب واریز می‌شود؟ می‌گویند آمریکا بانک را تحریم کرده اما پول‌ها برمی‌گردد. از چه طریقی برمی‌گردد؟ می‌گویند صرافی‌ها. صرافی‌ها متعلق به چه کسانی است؟ می‌گویند محرمانه است. بخش عمده پول کجاست؟ همه در یک کشور است. آن کشور پول را می‌دهد؟ خیر، فقط می‌توانیم کالا وارد کنیم. کالا را چه کسی وارد می‌کند؟ باز هم نمی‌گویند.

دعوت پنج اقتصاددان از مردم برای شرکت در انتخابات:
15 تیر؛ زمانی برای اعلام ناخواسته‌هاست
همدلی _ گروه اقتصاد: «داود سوری»، «محمد طبیبیان»، «موسی غنی‌نژاد»، «فرهاد نیلی» و «مسعود نیلی» روز گذشته در بیانیه‌ای به تحلیل انتخابات 8 تیر پرداختند و دیدگاه خود را درباره انتخابات 15 تیر مطرح کردند.در این بیانیه آمده است: انتخابات هشت تیرماه 1403، پیام‌های مهم و متعددی دربرداشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آنها نیست. ازجمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رای کشور یا آینده مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تایید‌شده ندیدند یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند یا می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن، بگویند که خواستار تغییراتی بسیار بزرگ‌تر هستند.نمی‌توان کتمان کرد که بخشی از آنانی هم که رای دادند، در حوزه‌هایی با گروه اول، هم‌نظر بودند مگر در این نکته که هنوز رگه‌هایی از امید به بهبود در دل داشتند. شاید همه پیام‌ها را بتوان در این عبارت کوتاه اما بسیار هشداردهنده خلاصه کرد که بخش بزرگی از جامعه، این صندوق رای که می‌تواند مسالمت‌آمیزترین و کم‌هزینه‌ترین ابزار برای حل مشکلات بزرگ ازجمله تعارض منافع باشد را، ناتوان از انجام ماموریت یاد شده ارزیابی می‌کنند.اینکه آیا همه‌ پیام‌هایی که در رخداد روز 8 تیرماه، توسط مردم داده شد، شنیده هم شده یا نه را آینده آشکار خواهد کرد. آیا این پیام مهم شنیده شد که ظرفیت‌های در اختیار برای ایجاد تغییراتی حتی اندک و تدریجی ولی پایدار و ماندگار در زندگی مردم، در حال زوال است؟ما در مناسبت‌های دیگر، هشدار داده‌ایم که التهاب‌های بزرگ خارجی در کنار چالش‌های عظیم اقتصادی در حوزه‌های آب، انرژی، بودجه و فرابودجه، بانک، صندوق‌های بازنشستگی و فقر و نابرابری، در یک طرف و التهاب‌های عمیق سیاسی، فرهنگی و اجتماعی داخلی برآمده از شکاف در حال بزرگ‌تر شدن بین‌نسلی در طرف دیگر، جامعه ایران را بسیار ناپایدار کرده است.