از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

انتقاد جلیلی به پزشکیان درباره رجوع به کارشناسان
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم یزد از پزشکیان بابت رجوع به کارشناسان انتقاد کرد.
“سعید جلیلی” می‌گوید این نمی‌شود کسی بگوید هنوز می‌خواهم بررسی کنم، کارشناس‌ها را ببینم و مسئله بدانم. ببینم راه‌حل‌ها چیست، ما وقت نداریم. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم یزد اظهار کرد: وقتی فرزندان شما در سخت‌ترین شرایط دفاع مقدس این حماسه‌ها را ساختند، امروز در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، علمی، اجتماعی و… نمی‌توانند حماسه بیافرینند؟ او افزود: از همان شنبه آغاز کار دولت باید حرکت کشور با قدرت شروع شود.

درک دوران جلیلی آرای خاموش را روشن می‌کند
فعال سیاسی اطلاح‌طلب با بیان اینکه از این قهرِ مستدام با انتخابات باید درس گرفت، گفت: خیلی‌ها اگر بفهمند چه اتفاقاتی قرار است بنا به سیاست ‌های رسمی که آقای جلیلی دارند، پیش بیاید، آرایشان از حالت خاموش روشن می‌شود.محمدعلی ابطحی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: مهم‌ترین اتفاق این انتخابات، میزان پایین مشارکت است. به دلیل اینکه جناح‌های مختلف، دیدگاه‌های مختلف و شخصیت‌های فرهیخته تا جایی که توانستند، برای شرکت در انتخابات دعوت کردند. چه برای رای به یک کاندیدا چه برای افزایش مشارکت در انتخابات. اما این قهرِ همچنان مستدام که از انتخابات گذشته هم مانده بود، وجود داشت و وجود دارد. برخی از کسانی که در راس حاکمیت هستند باید این درس‌ها را بگیرند و بفهمند اما ظاهرا نه در انتخابات مجلس و نه در این انتخابات نشانه‌هایی نیست که چنین درس‌هایی را گرفته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که تحلیل شما از سبد رای قالیباف چیست،‌ گفت:‌ بعضی تلاش‌های انجام شده توسط جناح آقای جلیلی و همراهان‌شان، طبیعی است که نیازی به درخواست به مشارکت وجود ندارد. حس می‌کنند که تکلیف شرعی دارند و باید بر اساس این تکیلف مراقب باشند که آن یک دست بودن حکومت از دست نرود. نگران یک‌سری مسائل اجتماعی و سیاست خارجی عملا و قطعا نیستند ولی در انتخابات شرکت می‌کنند. پس در این دور یک درصدی رای خود آقای جلیلی است و درصدی هم رای آقای قالیباف است. این فعال سیاسی در ادامه افزود:‌ در مجموع سبد رای آقای پزشکیان یک سبد متفاوتی است، سبدی است که باید تک تک با آدم‌ها صحبت کرد شاید بپذیرند یا نپذیرند. تصور می‌کنند که حضور در این انتخابات به معنای این است که همه ابعاد این نظام را باید بپذیرند که آن هم ممکن است، ابعاد دیگر را قبول نداشته باشند. راضی کردن این قشر که بخواهند به آقای پزشکیان رای دهند تا بیاید و بسیاری از آن روندهای فعلی را تغییر دهد، کار دشواری است. این سیاستمدار اصلاح‌طلب درباره امیدها برای پیروزی پزشکیان در انتخابات، گفت: یکی همین میزان رای بیشتر و دوم پیوستن مجموعه سنتی و افرادی که در حوزه رای آقای قالیباف به آقای پزشکیان مراجعه کنند است. یک عده‌ای که رای ندادند وقتی باورشان شد که رای میان این دونفر است و یکی از آن ‌ها می تواند مشکلات بین المللی را کم و دیگری اختلافات بین المللی را بیشتر کند، شاید فضای یک مقداری بهتر شود. این شصت درصد نشان می‌دهد که خیلی‌ها از همه چیز این نظام گذشته‌اند و این موضوع دردناکی است.

۴۰ درصد از آرای قالیباف را می‌توان جذب کرد
یک فعال سیاسی گفت: آقای پزشکیان در دور اول تلاش نکرد جامعه آرای خاموش را هدف ‌گذاری کند و پیام های روشن، شفاف و دقیقی برای ایجاد انگیزه و امید برای این بخش از جامعه داشته باشد، آرای خاموش حدود ۶۰ درصد می‌شود که آقای پزشکیان نتوانست آن‌ها را به پای صندوق های رأی بکشاند و این بزرگترین مشکل کمپین آقای پزشکیان بود.“سعید شریعتی” در گفت‌وگو با ایلنا، درباره دو مرحله‌ای شدن چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: از ۶۱ میلیون ۴۵۰ هزار نفری که واجد رأی دادن بودند ۲۴ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۱۸۵ نفر در انتخابات شرکت کرده‌اند. این میزان مشارکت ۴۰ درصدی است که اگر یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۹۵۹ آرای باطله که چیزی حدود ۵ درصد می‌شود را کم کنیم؛ میزان مشارکت موثر در انتخابات ۳۵ درصد است که از انتخابات مجلس ۱۴۰۲ هم کمتر است و این نشان می‌دهد آن تدبیری که از سوی شورای نگهبان صورت گرفته بود که با تنوع بیشتر کاندیداها شاهد مشارکت بیشتری باشیم معطوف به نتیجه نبوده است و این به مسئله معنادار بودن انتخابات از نظر جامعه باز می‌گردد.
شریعتی افزود: در اصل بخش دیگری از انتخابات؛ بحث اثر گذار بودن نتیجه آن در شیوه اداره کشور است. به نظر می‌رسد با این رأیی که اتفاق افتاد تلقی جامعه این بود که حتی با وجود آقای پزشکیان قرار نیست تغییر ریلی در اداره کشور صورت گیرد.شریعتی گفت: در این فرصت کوتاه برای شکل‌گیری کمپین کافی و قدرتمند انتخاباتی به بخش‌های مورد نظر و جامعه هدف پیامش را برساند قابل قبول و توجیه است، همین ۱۰ میلیونی که توانسته در یک فضای سرد و یخ زده مطلق بیاورد خوب است و حرکت آقای پزشکیان قابل تقدیر است اما در دور دوم این اقدامات باید تکمیل شود و پیام‌های روشن ودقیق به همراه برنامه‌های قانع کننده‌ای برای این بخش از جامعه باید داشته باشند که اگر انتخاب شود و در کسوت رئیس جمهور قرار گیرد واقعا فرق می‌کند. این پیام باید به گروه‌هایی که رأی ندادند ، مردد هستند و یا قهر کرده‌اند، داده شود.این فعال سیاسی یادآور شد: به هیچ وجه با ادبیات ملامت گرایانه و تحقیر‌آمیز نباید با این بخش از جامعه صحبت کرد.