پزشکیان؛ منادی نگرش اصلاحی و مشارکت مدنی
محمدرضا چمن نژادیان (فعال فرهنگی و مدنی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2441
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» ابعاد دیگری از پرونده فساد در فوتبال را بررسی می‌کند

پول تولید‌ملی و کارگران مس در حلقوم فاسدان فوتبال

همدلی| گروه ورزش: با وجود اینکه تب چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری به تدریج بالا‌می‌گیرد، اما پرونده فساد در فوتبال آنچنان تکان دهنده است که همچنان خبر اول ورزش کشور است و در فضای مجازی وایرال‌می‌شود.
ماجرا فساد در باشگاه مس رفسنجان در شرایطی که حد فاصل سال‌‌های ۹۸ تا ۱۴۰۰ رقم خورده است که گفته‌می‌شود در یکی از این سال‌ها بودجه مصوب مس سرچشمه به عنوان مالک باشگاه مس رفسنجان ۱۶۵ میلیارد تومان بوده است اما با روی کار آمدن مدیر جدید در این باشگاه مشخص‌می‌شود بیش از ۳۰۰ میلیاردتومان باشگاه هزینه کرده است!
هزینه‌‌‌هایی که با ورود بخش بازرسی مس سرچشمه و به تبع آن نهادهای نظارتی و قضایی دیگر مشخص‌می‌شود صرف ارتشا شده و از دو روز پیش عنوان شد صرف عیاشی هم شده است! پول‌‌‌هایی که حاصل دسترنج کارگران زحمتکش مس بوده و خروجی آن ایفای نقش در تولید ملی به جیب و حلقوم جماعتی فاسد در باشگاه، فدراسیون فوتبال و برخی اصحاب رسانه رفته است!
سکه، ساعت، ویلا، خودرو و ...
رضا جاودانی مجری سابق صدا و سیما و عضو فعلی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که در هفته‌‌های گذشته در فضای مجازی از او نیز به عنوان یکی از افراد درگیر در این پرونده یاد‌می‌شد با رد تمام اتهامات وارده و تصریح بر اینکه از انتشاردهندگان این خبر کذب شکایت خواهد کرد، گوشه‌‌‌هایی از این پرونده را این گونه بر شمرد:
«6میلیارد تومان به یک جادوگر داده شده ، ۷۵۰ سکه به دستور مربی سابق مس رفسنجان بین افراد مختلف پخش شده است،به یک مجری معروف صداوسیما خودرو داده شده که همان ماشین اکنون گم شده است،به عوامل آن برنامه تلویزونی یک ساعت رولکس ۶۰۰ میلیونی  داده اند،یک واحد تجاری داده اند به تهیه کننده یک برنامه فوتبالی، 70 میلیارد تومان در ساخت ورزشگاه رشوه داده اند به یک مسئول سازمان لیگ که از طریق اقوام نزدیک چند داور به این داورها پول داده شده است،400 سکه در سه صرافی به دلار برای داوران تبدیل شده است،*بخشی از این پول گم شده در مس رفسنجان صرف این شده که تو شمال برای این افراد پارتنر برای رابطه غیر مشروع بیاورند، در شهرک بنفشه به یکی از اهالی رسانه یک خانه و یک پژو ۲۰۰۸ دادند و به بعضی‌ها هم پژو ۲۰۰۷ هم داده اند. یک واحد تجاری در میدان پالیزی داده اند، عروس داور‌ها شماره حساب داشتند و ارز‌ها را تبدیل کرده اند. سه تا صرافی بازجویی کرده اند سکه‌ها را تبدیل به دلال و یورو کرده اند.۲۵۰ میلیون از یک باشگاه لیگ برتری به حساب یک خانم در شمال رفته است. پیگیری که کردند، این خانم گفت از من برنج خریدند و بعدا مشخص شد اینطوری پول‌ها را خارج‌می‌کردند»
واکنش فدراسیون فوتبال به افشاگری جاودانی
به دنبال این افشاگری، ابوالفضل حسن زاده، رئیس کمیته انضباطی عنوان کرد:حفظ حرمت و آبروی افراد مورد تاکید همیشگی ما بوده است. از طرف دیگر، با عنایت به اصل برائت و اینکه تنها رکن قانونی رسیدگی به جرایم اشخاص حقیقی و حقوقی مرجع قضایی صالحه است، با توجه به صحبت‌های مطرح شده از سوی رضا جاودانی در مصاحبه با یک رسانه، این اظهارات صرفا دیدگاه شخصی وی بوده و هیچ گونه ارتباطی با جایگاه تشکیلاتی نامبرده نداشته، ندارد و نخواهد داشت.
وی افزود: ارکان قضایی فدراسیون طبق قوانین و آیین نامه‌های فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا از هرگونه مصاحبه، گفتگو و. ممنوع هستند. اگر هم اطلاعاتی وجود دارد، می‌بایست در اختیار مراجع قضایی قرار گیرد و در این باره فدراسیون فوتبال هم کمافی السابق همکاری‌های کامل و تنگاتنگی با مراجع ذیربط خواهد داشت.
تاج: 7 نفر هستند نه 15 نفر!
در شرایطی که سهیل مهدی، خداداش افشاریان و فریبرز محمودزاده از مسئولان سابق فدراسیون فوتبال به دلیل اتهامات وارده در خصوص این پرونده در حبس به سر‌می‌برند، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در تازه ترین اظهار نظر خود درباره نامه به دادگستری استان کرمان بابت دریافت اطلاعات پیرامون پرونده فساد همچنین صحبت‌های علی خضریان نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما امروز جلسه‌ای با خضریان در کمپ تیم‌ملی داشتیم و معاون صداوسیما هم بود. آنچه مسلم و صحیح است، این است که این پرونده مدتی قبل در کمیته اخلاق مطرح شد. برخی از ابعاد آن در صلاحیت رسیدگی کمیته اخلاق فدراسیون نبود و باید به محاکم قضائی می‌رفت. الان هم رفته و تعداد متهمان هفت نفر است؛ بیش از هفت نفر هم نیست. من دیدم که بعضی‌ها مثلاً می‌گویند ۹ یا ۱۵ نفر حالا هر کسی با هر کسی مساله دارد اسمش را وسط می‌آورد. برای این ۷ نفر کیفرخواست صادر شده و بهترین کسی که می‌تواند در مورد این پرونده صحبت کند دادستان و رئیس دادگستری کرمان است، چون قضائی صحبت می‌کنند. به نظرم فساد در فوتبال بخش‌های دیگری هم دارد که باید کمیته اخلاق پیگیری کند که در حال پیگیری هم هستند.
او افزود: بهتر است ما همان کاری را کنیم که حقوقی می‌گوید و از الان از اسم بردن بپرهیزم. به هر حال کمیته اخلاق با هماهنگی نهادهای نظارتی در حال رسیدگی به تعدادی از این پرونده‌هاست. حالا اگر مفاسد اینها به شکلی باشد که باید به دادسرا بروند، به آنجا ارجاع می‌شود، ولی اگر بناست که ما رسیدگی کنیم این کار را انجام می‌دهیم. آن چیزی که مسلم است، بدون شعار فدراسیون فوتبال به صورت جدی، جدی، جدی پای مبارزه با فساد ایستاده است.
در انتظار اظهارنظر کاندیداهای ریاست جمهوری
در حالی که شش کاندیداهای کسب کرسی ریاست جمهوری به تدریج در حال ارائه برنامه‌‌های خود هستند تاکنون هیچ گونه اظهار نظری در خصوص ورزشی نداشته اند اما قطعا ورزش و فوتبال آنقدر جذاب هستند که انتظار‌می‌رود در روزهای آینده به تدریج این افراد به موضوعاتی ورزشی از جمله فساد در ورزش ورود کنند.