روزنامه سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگــی
 -  - 
26 شهریور 1397  |  ورزش  |  کد خبر: 52889
0
0
مدیرکل امورعشایر خراسان رضوی عنوان کرد:
شش درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر خراسانی تولید‌ می‌شود
سیدعلی شفیعی -همدلی | مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: شش درصد از کل تولید گوشت قرمز در سطح کشور توسط عشایر این استان صورت‌ می‌گیرد.
محمد نبوی افزود: عشایر به رقم جمعیت کمی که دارند در حوزه تولید گوشت قرمز نقشی بزرگ و تعیین کننده ای ایفا‌ می‌کنند.
وی ادامه داد: سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر خراسان رضوی تولید‌ می‌شود. این میزان تولید در قالب نگهداری و پرورش 995 هزار واحد دامی در اختیار عشایر این استان صورت‌ می‌گیرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی تولید سالانه گوشت قرمز توسط کل عشایر کشور را 200 هزار تن اعلام و بیان کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران هر نفر عشایر گوشت مصرفی 16 نفر را در ایران تولید‌ می‌کند.
وی گفت: گرچه عشایر 1.5 درصد جمعیت ایران را تشکیل‌ می‌دهند اما 25 درصد گوشت قرمز مصرفی کشور توسط این قشر تامین و تولید‌ می‌شود.
نبوی جمعیت عشایر خراسان رضوی را معادل دو درصد جمعیت روستایی استان ذکر و بیان کرد: خراسان رضوی هفت هزار خانواده عشایری با مجموع جمعیت 35 هزار نفر دارد که شش دهم درصد از کل جمعیت شش میلیون و400 هزار نفری استان را تشکیل‌ می‌دهند.
جمعیت عشایر خراسان رضوی معادل 3.31 درصد جمعیت عشایر ایران است. هر سال 18 درصد اعتبارات سازمان امور عشایری جذب این قشر‌ می‌شود.
عشایر خراسان رضوی در قالب 35 طایفه با دارا بودن 990 هزار راس دام و تولید سالانه 17 هزار تن فراورده‌های دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و 41 هزار و 800 مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش بسزایی در اقتصاد این استان دارند.
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه