رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه بانک اطلاعات ارزیابی مدیران دولت ایجاد میشود، گفت: هدف از دوره «تربیت مدیران آینده» ایجاد نوعی الزام قانونی برای آن است که انتخاب مدیران در دستگاههای اجرایی سلیقهای نباشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، جمشید انصاری، در جلسه اعطای گواهینامه اولین دوره آموزش و تربیت مدیران آینده اظهار داشت: در انتخاب و انتصاب مدیران، علاوه بر داشتن برخی توانمندیها و شایستگیهای عمومی ضروری است به برخی شاخصها و ویژگیهای خاص نیز توجه شود. او جوانگراییِ همراه با تجارب مفید مدیریتی، دارا بودن تخصصهای لازم در حوزه تخصصی مدیریت، جسارت خروج از مناسبات و قواعد سنتی، داشتن روحیه خلق فرصت با امکانات موجود، داشتن شناخت از محیط داخلی سازمان، داشتن دانش مدیریت و پایبندی به آن و تقویت مهارتهای مدیریتی را از لوازم و شایستگیهایی دانست که توجه به آن در فرآیند انتصاب مدیران ضروری است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اضافه کرد: همچنین توجه به مدیریت دانش در سازمان و اینکه بتوانیم تجارب سازمانی را بهعنوان مدیریت دانش جمعبندی و تدوین کنیم، ضروریاست، تا دستاوردهای سازمانها بهحال خود رها نشود. انصاری همچنین تاکید کرد: ضروری است خلاقیت در مدیریت را بهعنوان یک مهارت در افراد تقویت کنیم و روحیه آیندهپژوهی و آیندهنگری را در مدیرانمان ارتقاء دهیم. او در ادامه، ضمن تقدیر از همکاران مرکز مدیریت آموزش دولتی در اجرای آزمایشی موفق یکی از مصوبات شورای عالی اداری در مورد تقویت و تربیت مدیران آینده افزود: امیدوارم با جمعبندی این تجربه اجرایی بتوانیم در باره توسعه و فراگیرکردن این قسم آموزشها تصمیمگیری کنیم و طبق دستورالعملی که در مرحله نهایی خود است، این موضوع را در دستگاههای اجرایی در قالب مدل شایستگی پیش ببریم. معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان این مطلب که در انتخاب مدیران در دستگاههای اجرایی به دو شیوه تامین مدیر از بیرون و سرمایهگذاری به منظور شناسایی و تربیت نیروی درونی سازمان اشاره کرد و گفت: ما در کشورمان هر دو این رویکردها را تجربه کردهایم.
در مقاطعی شرایط بهگونهای بود که جذب مدیرانِ بیرون از سازمانها اجتنابناپذیر بود، ولی در حالحاضر وضعیت تحصیلی و توانمندی نیروهای انسانی درون سازمانها به گونهای است که رویکرد دوم بهعنوان رویکرد غالب، مطرح است. انصاری در ادامه به مجموعه اقداماتی که در گذشته در ارتباط با تربیت مدیران انجام شده است، اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه در وزارت نفت برنامه راهبری توسعه مدیران را داشتیم و همچنین علاوه بر برخی پویشهای پراکنده وزارت نیرو در این ارتباط، در سازمان اداری و استخدامی کشور نیز طی دهه 70 طرحی با عنوان طرح شهید بهشتی به منظور تربیت مدیران آینده اجرایی شد که با توجه به تغییر و تحولات ساختاری سازمان رها شد.
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط:
هنر رسانه