همدلی | اردیبهشت ماه حکم یک ساله عبدالعلی علیعسکری رئیس سازمان صدا و سیما به پایان میرسد. او پس از استعفای محمد سرافراز به جام جم رفت. صدا و سیمای تحت امر سرافراز بیشتر از دیگران به فعالیت جناحی متهم میشد. اما علی عسکری هم نتوانسته اصلاحطلبان و اعتدالگرایان را از عملکرد رسانه ملی راضی نگه دارد. همین دیروز سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری خود در سال 95 از گروه سیاسی محدودی در صدا و سیما خبر داد که آنجا برنامههایی میسازند که دولت آنها را تحریف میداند. محمود واعظی وزیر ارتباطات هم این گروه را دارای نفوذ بالایی دانست که قصد دارد صدا و سیما را همچون حزب اداره کند.
تیم سیاسی ویژه در صدا و سیما
محمدباقر نوبخت صبح دیروز در آخرین نشست خبری خود در سال ۹۵گفت: اشکالی وجود ندارد که منتقدین در هر موضوعی چالش کنند، اما وقتی یک آمار رسمی داده میشود اگر به صورت کلی بگویند که این درست نیست چیزی حل نمیشود.
وی ادامه داد: کلی و کیلویی حرف زدن نسبت به آمارهای رسمی دولت جواب علمی کارشناسی نیست. امروز مد شده که هر چه از سوی دولت گفته میشود، از سوی برخی منتقدین یک «نه» روی آن گذاشته شود. بعد هم گزارش تهیه میکنند و از چهار نفر میپرسند که آیا این آمار را در زندگی خود حس میکنید یا نه و آنها هم جواب منفی میدهند و نتیجه گرفته میشود که آمارها درست نیست.
نوبخت همچنین بیان کرد: برخی گزارشها زیبنده رسانه ملی نیست و از صدا و سیما انتظار نمیرود. بهتر است اعتبارات بیشتری منظور کنند و به مردم درست گزارش دهند. مصاحبه با چهار نفر در خیابان و نتیجه گیری از آن جواب کارشناسی نیست. البته رئیس محترم رسانه ملی و معاونین ایشان و بدنه صدا و سیما انسانهای شریفی هستند که باید از آنها قدردانی کنیم، اما یک تیم محدود سیاسی برخی برنامههای حساب شده را تهیه میکنند، که ما آن را تحریف میدانیم. بهتر است با کارشناسان وزارتخانههای مربوطه و سازمان برنامه و بودجه در صدا وسیما بحث کنند و از آنها جواب کارشناسی بگیرند چرا که صدا و سیما نباید القای شبهه کند.
نوبخت در بخش دیگری از نشست خبری خود درباره سکوت صداوسیما درباره رشد اقتصادی در دولت یازدهم گفت: از این که رسانه ملی دولت را تخریب نکرد که رشد اقتصادی ۱۱/۶ بود تشکر میکنم، تخریب دولت صحیح نیست، رسانه ملی امانت در دست مسئولان آن است، ما اعتبارات سازمان صدا و سیما را صد در صد پرداخت کردهایم هر چند که نمیگویم بیشتر هم پرداخت کردهایم و تا بهبود وضع خیلی فاصله داریم.
واعظی: این گروه محدود پرنفوذند
محمود واعظی وزیر ارتباطات نیز این گروه را دارای نفوذ بالایی عنوان کرد که میخواهند صدا و سیما را به صورت یک حزب اداره کنند. واعظی به ایلنا گفت: نمیدانم چه اتفاقی افتاده است که از مدتها قبل یک گروهی دولت را تخریب میکنند و متاسفانه برخی مواقع شاهد هستیم که بخشهایی از صداوسیما هم به این مسئله دامن میزنند. واعظی تاکید کرد: دولت همواره از انتقاد استقبال کرده، اما اسم این اقدامات انتقاد نیست، بلکه تخریب است. امیدوارم گروههای سیاسی خودشان بدانند که مردم فرق انتقاد و تخریب را به خوبی متوجه میشوند و انتقاد اثر میگذارد اما تخریب تاثیری معکوس خواهد داشت.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه آقای علیعسکری نیز در جلسات هیات دولت وجود دارد، آیا تاکنون نقدهای دولت به رسانه ملی مستقیماً به ایشان منتقل شده، گفت: ما معتقدیم آقای علیعسکری انسان بسیار خوب و مثبتی است و بسیار هم علاقهمند است که کار کند ولی هنوز بخشهایی در صداوسیما هستند که آنجا را به عنوان یک دانشگاه اداره نکرده و به آن به عنوان یک مجموعه منصف نگاه نمیکنند. این گروه محدود که نفوذ زیادی هم دارند میخواهند صداوسیما را به عنوان یک حزب و جناح اداره کنند که این مسئله خیلی اشتباه است.
برنامههای انتخاباتی صداوسیما نظارت میشوند
از سوی دیگر اما با تصمیم شورای نظارت بر صداوسیما، کمیتهای تشکیل شد تا بر ویژهبرنامههای انتخاباتی صداوسیما نظارت کند. در جلسه روز دوشنبه اعضای شورا که به ریاست حجتالاسلام محسنی اژهای و حضور نمایندگان قوای سهگانه برگزار شد، با توجه به اهمیت رعایت قانون و نیز حقوق کاندیداها، مقرر شد تا کمیتهای برای نظارت بر ویژهبرنامههای انتخاباتی رسانه ملی در شورای نظارت تشکیل شود. تمامی برنامههایی که مستقیم و غیرمستقیم با موضوع انتخابات ریاست جمهوری و شوراها توسط شبکههای گوناگون رادیویی و تلویزیونی تولید و پخش میشود، توسط این کمیته رصد و نظارت خواهد شد. طبق اعلام صداوسیما، در انتخابات پیشرو علاوه بر تولید برنامههای تحلیلی، تبیینی و تهییجی بخشی از برنامهها همچون انتخابات سالهای گذشته به تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری اختصاص خواهد داشت. بر اساس مصوبه ستاد انتخابات رسانه ملی هر یک از نامزدهای این دوره در چهار برنامه گفتوگو محور حضور پیدا میکنند. این برنامهها شامل ۳۰ دقیقه گفتوگو با دوربین، و سه برنامه ۶۰ دقیقهای گفتوگو با جوانان، پاسخ به سوالات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و گفتوگو با ایرانیان خارج از کشور هستند. همچنین پخش سه مناظره ۱۸۰ دقیقهای در این دوره از انتخابات پیش بینی شده است.
تخریبهای احمدینژاد را از طریق مراجع قضایی پیگیری میکنیم
سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست خبری دیروز به بیانیههای محمود احمدینژاد پرداخت. او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که «احمدینژاد رئیس جمهور را به دروغگویی متهم کرده» گفت: انتظار نیست که هر نامهای از سوی ایشان داده میشود پاسخ داده شود. بخصوص که ایشان دست به مکاتبهشان هم قوی است و برای رئیس جمهورها نامه مینویسند که البته اشکالی ندارد، شاید بعضی مواقع طلب کند که به این حرفها پاسخ داده شود که روابط عمومی وزارتخانهها و شورای اطلاعرسانی به موقع جواب میدهند. به گزارش ایلنا، نوبخت همچنین اضافه کرد: پرداختن به این موضوع وقتگیر است و نباید به آن پرداخت، باخبرم چیزهای دیگری هم که مطرح کرده و دولت با سکوت از کنارش گذشته، اما این به آن معنا نیست که ما کاری انجام ندادهایم. به مراجع قضایی اعلام شده و ما پیگیر گفتهها تخریبها هستیم.
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط:
هنر رسانه