همدلی - هر سال با نزدیک شدن به سالگرد سکانداری دولت تدبیر و امید، حرف و حدیثها بر سر تغییرات در کابینه افزایش مییابد و گمانهزنیها حول این محور که، تغییرات کدام وزارتخانه یا دستگاه را شامل خواهد شد، تنور این اخبار را داغ میکند.
از اولین روزهایی که حسن روحانی راهی ساختمان پاستور شده است، هرگاه صحبتی از تغییرات در کابینه پیش آمده، نهایتا این تغییرات از درون ساختمان میدان فاطمی سر بیرون آورده و استانداریها را در نوردیده است و شاید این موضوع به این دلیل باشد که عمدترین انتقادات نیز شامل حال وزارت کشور میشود. هرچند یک سال بیشتر تا پایان دوران چهارساله دولت تدبیر و امید باقی نمانده است،اما بار دیگر نظریهترمیم کابینه فضای رسانهای را پر کرده است که دلیل این موضوع شاید به انتخابات مجلس دهم و تغییرات محسوس در خانه ملت باشد؛
واکنش دولتیها به تغییرات کابینه
در میان تمام اظهارنظرهایی که در باره تغییرات در کابینه صورت گرفته است، رسمیترین اظهار نظر مربوط به سخنگوی دولت است، زمانی که در نشست خبری در پاسخ به سوالی با این مضمون گفت: آنچه در مورد تغییر در کابینه مطرح میشود تنها گمانهزنی است و این نوع گمانهزنیها همیشه بعد از یک تحول یا یک انتخابات اتفاق میافتد و عدهای نظراتی دارند که مایلاند تغییراتی رخ دهد یا بعضیها فکر میکنند محصول هر تغییری در مجلس باعث تغییر در دولت خواهد بود.
البته پیش از این محمدعلی نجفی، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری، تغییر در کابینه را احترام به رای مردم توصیف کرده است. او در گفت و گویی با مرتبط دانستن تغییرات مجلس به خواست ملت برای تغییر در کابینه گفت:«رای مردم در انتخابات مجلس نشاندهنده خواست آنها برای تغییر است و این خواست فقط در حد مجلس خلاصه نمیشود. یعنی آنها انتظار دارند که در سطح دولت یا حتی خارج از دولت هم تغییراتی ایجاد شود، بنابراین من فکر میکنم اگر بخواهیم به رای مردم احترام بگذاریم و به آن توجه کنیم یکی از اقداماتی که باید در این راستا انجام شود، ترمیم کابینه است. حالا اینکه این ترمیم کابینه در کدامیک از وزارتخانهها و در چه سطحی انجام شود بستگی دارد به صلاحدید آقای دکتر روحانی. ولی من به عنوان کسی که از بیرون نگاه میکنم به مسائل جامعه و همینطور مسائل دولت فکر میکنم که در این مرحله ترمیم کابینه به صلاح دولت است و به هر حال حدود یک سال از عمر این دولت باقی مانده است و این مدت، زمان کمی نیست، حتی یک ماه هم برای عمر یک دولت خیلی زیاد است، چه برسد به اینکه این دولت تا پایان مرداد سال آینده به فعالیتهایش ادامه خواهد داد. علاوه بر آن به احتمال قوی دولت بعدی هم در تداوم کار همین دولت خواهد بود. رئیسجمهوری به نظر من تغییر نخواهد کرد، بنابراین میتوان گفت 4سال بعد از آن هم در تداوم همین دولت خواهد بود، یعنی تا پایان عمر دولت دکتر روحانی 5 سال و 4 ماه وقت باقی مانده است و از همین رو نباید زمان را از دست داد. من توصیهام به دکتر روحانی این است که در مواردی که صلاح میدانند در ارتباط با بعضی از وزارتخانهها و سازمانها هر چه زودتر در مورد ترمیم کابینه تصمیم بگیرند.»
توصیه بهارستاننشینان برای ترمیم کابینه
نماینده مردم رشت در گفت و گو با همدلی ضمن ابراز بیاطلاعی از صحت یا کذب بودن موضوع تغییرات در کابینه تدبیر و امید با استقبال از طرح چنین موضوعی اظهار داشت: دولت در ابتدا نیاز به افراد کارآمد و با تجربه داشت، که خطا نداشته باشند و تصمیمی که میگیرند تصمیم متقن و درستی باشد، لذا این استراتژی در دستور کار قرار گرفت که دولت از افرادی که سالها در این راه استخوان خرد کردهاند استفاده کند و این تصمیمی، کاملا درست بود. اما در ادامه راه وقتی دولت به یک ثباتی رسید نیاز دارد با سرعت بیشتری حرکت کند. به عبارت دیگر زمانی پشت فرمان قرار گرفت و مسیر را تعیین کرد، اما امروز باید با سرعت حرکت کند.
جعفرزاده ایمنآبادی ادامه داد: نکتهای که در این راستا باید بر آن تاکید کرد این است که شاید آن سرعتی که دولت امروز نیازمند آن است نتواند با تیمی که در حال حاضر در اختیار دارد، محقق کند. لذا توصیه من این است که دولت در برخی بخشها از نیروهای جوانتر با چابکی بیشتر استفاده کند.
وی افزود: البته لازم به ذکر است استفاده از نیروی جوان در بالاترین مقام یک وزارتخانه حرف درستی نیست، بلکه فرمانده باید مسن و کارکشته باشد، اما افسران میتوانند از نیروهای جوان باشند. بنابراین وزیر باید فردی سالخورده یا حداقل با سابقه کار اجرایی درخور توجه باشد اما نیروی اجرایی میتواند جوان باشد. به همین دلیل به نظر میرسد دولت در یک سال اخیر بهویژه به دلیل پیشرو بودن انتخابات 96، باید روح تازهای در کالبد دولت دمیده شود و بوی امیدی دیگر، از سوی دولت استشمام شود که میتواند بیعت دوباره را منتج شود.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: به نظرم دولت لازم است یک خانه تکانی مختصری را انجام دهد که این خانه تکانی در جهت رو به جلو و پیشرفت باشد و در این زمینه بهتر است خود وزرا وارد میدان شوند.
جعفرزاده در پاسخ به این سوال که کدام بخش از دولت نیاز به خانه تکانی دارد، بیان کرد: به نظرم بیش از همه، بخش اجتماعی و اقتصادی است که نیاز به یک بازنگری دارد، چرا که امروز مخالفان و رقبای دولت روحانی با شعار اقتصادی و اجتماعی میخواهند به انتخابات 96 ورود پیدا کنند و دولت باید مراقب باشد این موضوع تبدیل به یک پاشنه آشیل برای او نشود.قسیم عثمانی، عضو هیات رئیسه مجلس دهم و از اعضای فراکسیون امید نیز در گفت و گو با همدلی با استقبال از تغییرات در کابینه اظهار داشت: نمیدانم موضوع ترمیم کابینه تا چه اندازه میتواند صحت داشته باشد، اما ما از این موضوع استقبال میکنیم چرا که هرگونه تغییری که بتواند دولت را در رسیدن به برنامهها و بهبود شرایط کمک کند میتواند موثر باشد و این تغییرات اگر حوزه اقتصادی را در برگیرد قطعا بیشتر مثمرثمر
خواهد بود.
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط:
هنر رسانه