از آرمان‌گرایی تا واقع‌گرایی
مجید صیادنورد (دکترای اندیشه سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2451
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مردم آزاری ساعتی!

محمد‌علی اخوت (حقوقدان)

به نقل از ايسنا ، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس گفت: ساعات آغاز به کار و خاتمه تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری(و بانک‌ها، شهرداری‌ها و سایر نهادهای عمومی) از ۱۵ خردادماه تا ۱۵ شهریور ماه، از ساعت ۶:۰۰ الی ۱۳:۰۰ است.
 اين تغيير ساعت كاري از شش صبح تا يك بعد از ظهر هم مشكلي شده است ميگويند براي صرفه جويي در مصرف برق تابستاني است گيريم كه امر درستي باشد امانمي شود يك مشكل را ببينيم بقيه مشكل‌هارا فراموش كنيم پيش از اين معقول، از ١٥ فرودين ماه تا آخر شهريور ، ساعت را يك ساعت عقب ميكشيدند علت هم استفاده از نور روز بود و البته صرفه جويي در برق كه تابستان را در بر مي گرفت مردم و اداره هاهم بر همين منوال برنامه ريزي مي كردند دولت احمدي‌نژاد كوشش كرد اين روال را برهم زند حتا باعث تنش دولت با مجلس هم شد ولي مجلسيان نپذيرفتند. استدلال طرفداران تغيير ندادن ساعت، اين بود كه تغيير وقت نماز را بر هم مي زند كه حرف بي ربطي بود چون وقت شرعي نماز در هر جا با وضع حركت خورشيد تعيين مي‌شود و متغير است. دين باوران مسلمان قرن‌هاست بر اين موضوع إشراف دارند و ربطي به ساعت كه امر اعتباري است ندارند. باري اين تصميم نابجا گرفتاري‌هاي زبادي ايجاد كرده است كه چند مورد را مي آورم:
يكي وقت دادگاه‌هاست كه از سال پيش با روال سابق تعيين شده است و تا ساعت دو بعد از ظهر هر روز ادامه دارد حالا قاضي و كارمند از ساعت شش بامدادمي‌آيند تاهشت مي‌نشينند كه ساعت دادرسي شروع شود.  از آنطرف بايد ساعت يك تعطيل كنند، در حاليكه براي اين ساعت وقت محاكمه داده اند.
 دوم؛ كارمنداني كه كودكشان را بايد ساعت ٧ به كودكستان مي‌بردند تا سر موقع به محل كار برسند با اين تصميم ناصواب بايد ساعت پنج صبح كودك بيچاره را زا براه كنند از خواب ناز بيرونش كشند و درمانده كه كودك را كجا برند و به چه كسي بسپارند؟ مهد كودك‌ها هم بي‌شك ،پول بيشتري مي‌خواهند. حالا فرض كنيد كارمندي كه ازكرج براي كار به تهران مي‌آيد بايد چه خاكي بسرش بريزد؟ ! خب، اين مصوبه الان اجرائي شده اما به اين امر توجهي ندارند كه در ارائه خدمات دو لتي از هماره دو دسته از مردم نقش آفرين هستند اول كارمندان كه بايد سر ساعت شش صبح برغم گرفتاري‌ها، سر خدمت باشند. دوم، ارباب رجوع . دسته اول از اطراف و اكناف شهر به هر بدبختي شده براي اين‌كه غيبت نخورده، پرونده كارمنديشان خراب نشود؛مجبورند سر ساعت شش سركار باشند اما معلوم نيست.
دسته دوم همانند كار‌مندان بيايند اغلب آنها به روال سابق می‌آيند. در نتيجه چون فرصت از هشت تا يك است ترافيك و تنش‌هاي ناشي از آن باعث ميشود مردم ناراضي شوند. دسته اول هم از شش تا هشت صبح بيكار بنشينند تا در يك زمان كوتاه شده پنج ساعته بكار مردم برسند مي‌بينيد يك تصميم ناپخته در يك امر ساده چطور مردم را سر گردان مي‌كند. مردم ايران واقعا نجيب هستند كه اعتراض نمي‌كنند. از نظر حقوقي همه آنها كه از اين تصميم خسارت ديده‌اند چه كارمند و چه ارباب رجوع مي‌توانند خسارت خود را مطالبه كنند. چطور مي‌شود چند نفر در اتاق‌هاي بسته، نشسته، مردم را اذيت كنند. اگر اين مردم آزاري وناراضي سازي نيست پس چيست؟