ریشه فساد در فوتبال عمیق است!
حجت اله اکبرآبادی (روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2421
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مردم سنگ تمام گذاشتند

ولی‌الله شجاع پوریان (صاحب‌امتیاز)
سال ۱۳۹۹ با حضور میهمان ناخوانده کرونا متفاوت‌تر از همه سال‌‌ها آغاز شد، سالی که در پی یک سال دشوار، پر ازحادثه و تلخ برای ملت ایران آغاز شده است. از همان ابتدا نیز نگرانی‌ها بابت سپری کردن سال ۹۹ به ویژه در عرصه‌‌های اقتصادی و درمانی در میان کارشناسان شدت گرفته بود. با فرض نبود ویروس کرونا نیز وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در چند سال گذشته در شرایط مناسبی قرار نداشت و امیدها برای عبور از شرایط بغرنج ودشوار کنونی نیز با توجه به تشدید تحریم‌‌های بین‌المللی، فقدان مدیریت یکپارچه و تعدد مراکز تصمیم‌گیری در کشور کمرنگ‌تر نیز شده است، اما آنچه ایران را از شرایط حساس تاریخی سربلند خارج کرده عنصر مهمی به نام همراهی، همیاری و همدلی مردم و وحدت و انسجام آن‌‌ها بود که مانند همیشه بر کاستی‌‌ها و نارسایی‌‌ها و ناتوانی مدیران غلبه کرده و امید می‎رود که ایران ما را از گردباد تند حوادث با آسیب کمتری به سلامت عبور دهد.
در همین روزهای ابتدایی سال ۹۹ وقتی کارگزاران به جای تکذیب و پنهان‌کاری اولیه، به شفاف‌سازی درباره کرونا پرداختند، مردم هم به صورت واقعی نقشی قابل تقدیر ایفا کردند و برخلاف برخی اخبار ناصحیح از جمله سیاه‌نمایی رسانه‌‌های خارجی و تا حدودی بزرگ‌نمایی ضعف‌‌ها در رسانه ملی، شاهد و ناظر کاهش شدید سفرهای برون‌شهری، خودقرنطینگی مردم در منازل، رعایت حداکثری توصیه‌‌های پزشکی و لغو آیین‌های باستانی نوروزی بسان دید و بازدید سال نو، صله رحم، خانه‌نشینی در سیزدهم فروردین (روز طبیعت) و غیره بودیم که نشان می‌دهد اگربه مردم در عرصه‌های مختلف اعتماد کرد و شفافیت و صداقت سرلوحه کار مسئولان کشور باشد مردم به خوبی و درستی نقش خود را ایفا می‌کنند و همراهی و همدلی کامل برای عبور از شرایط دشوار خواهند داشت.
این نقد بر رسانه ملی نیز وارد است که با بدسلیقگی مردم را به عنوان عامل اصلی مشکلات کشور و دارای نقشی حداقلی در برنامه‌‌های مختلف نوروزی معرفی می‌کردند، برای نمونه در سریال محبوب پایتخت نماینده مجلس که باید نماد صداقت و سلامت و پایبندی به قوانین کشور باشد، به موجودی ضعیف‌النفس و بی‌اراده تنزل می‌کند که حتی از پس راننده خود نیز برنمی‌آید. در بخش‌های خبری صدا و سیما نیز نقش مردم در کمبود ماسک، دستکش، الکل و سایر ملزومات بهداشتی کرونا پر رنگ معرفی می‌شود‌‌، گویی که همه مسئولان در انجام وظایف خود کوشا و موفق بوده‎اند و فقط مردم عامل اخلال در روند مدیریت درمانی کشور هستند. در برنامه عصرجدید یکی دیگر از برنامه‌های پرمخاطب سیما نیز رای و نظر چهار داور انتصابی سیما اهمیت و اعتبار بیشتری در برابر آرای انتخابی مردم داشت تا نشان دهد رسانه ملی هم‌چنان نقشی حداقلی و تشریفاتی و چه بسا منفی برای اکثریت و جامعه قائل است.
در سال ۹۹ برای عبور از این شرایط سخت باید مردم را به صورت واقعی و جدی در اداره امور کشور سهیم و به آنان اعتماد کرد. با افزایش شفافیت و رویه‌‌های ضد فساد، می‌توان شکاف میان ملت و حاکمیت را کاهش داد و همه سلایق و علایق را برای ارائه راهکار و حل مشکلات جامعه به میدان آورد. در یک کلام همچنان که انقلاب مردمی ایران و فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و امام خمینی بر حضور پررنگ مردم در مناسبات سیاسی کشور تاکید داشت، مردم به اصلی‌ترین عنصر تاثیرگذار در کشور و متکای واقعی نظام تبدیل شوند. در صورت چنین تغییر رویکردی در سیاست داخلی و سیاست خارجی و در نظر گرفتن خواست و نظر مردم، عبور از این سال سخت ناممکن نخواهد بود، چرا که با حضور مردم، هر ناممکنی ممکن خواهد شد.