همدلی| بر اساس مطالعات صورت گرفته مطالعات تولید برق از جریان فاضلاب موجود در شبکه جمعآوری و خطوط انتقال فاضلاب شهری با استفاده از توربین در دستور کار وزارت نیرو قرارگرفته است. معاون بهرهبرداری شرکت فاضلاب تهران گفت:تولید برق از جریان فاضلاب موجود در شبکه جمعآوری و خطوط انتقال فاضلاب شهری در دستور کار قرارگرفته است و برآورد میشود ، حدود یک هزار و 324 کیلووات ساعت برق بتوان از جریان فاضلاب تهران تولید کرد.
به گزارش شرکت فاضلاب تهران، عباسعلی مُصرزاده با اشاره به وجود اختلاف ارتفاع در مناطق مختلف شهر تهران گفت: فرآیند جریان فاضلاب در شهر تهران بهصورت ثقلی انجام میشود و در محل افزایش شیب زمین نسبت به شیب شبکه فاضلاب برای عبور جریان فاضلاب از دراپ (گودیهای درون شبکه) استفاده میشود که از ظرفیت جریان ریزشی فاضلاب میتوان برق تولید کرد. به گفته وی، در این پروژه از توربینهایی استفاده میشود که میتواند از فشار ایجادشده در اثر جریان ثقلی و اختلاف ارتفاع ریزشی فاضلاب در خطوط لوله شبکه فاضلاب برق تولید کند که توان تولید توربینها با توجه به قطر لوله، دِبی جریان فاضلاب و اختلاف ارتفاع تعیین میشود. این مقام مسئول اضافه کرد: با نصب این توربینها و تولید برق علاوه بر تامین بخشی از انرژی موردنیاز، از مصرف سوخت فسیلی و تولید گاز دیاکسید کربن خودداری میشود. وی افزود: در فاز مطالعاتی سهنقطه در خیابان دماوند، خیابان ولیعصر و خیابان یاس (منطقه 14) و نیز گودیهای درون شبکه ورودی تصفیهخانه فاضلاب شهرک غرب بهعنوان بهترین نقاط جهت استحصال برق انتخابشده است که در صورت نصب تجهیزات تولید برق، ظرفیت تولیدی حدود یک هزار و 324 کیلووات ساعت برق در سال وجود دارد.
مطالعات اولیه طرح تولید برق با استفاده از پتانسیل هیدرولیکی شبکه فاضلاب تهران در ابتدا در سال 1393 آغاز و در سال 95 با توجه به اهمیت ویژه به انرژیهای تجدیدپذیر مجدد در دستور کار قرار گرفت و هماکنون در چهار بخش شامل بررسی و شناسایی پتانسیلهای موجود، مطالعات طرح استحصال توان از شبکه فاضلاب تهران، امکانسنجی قابلیت اتصال به شبکه برق سراسری و مطالعات مالی – اقتصادی طرح در حال انجام است.
نصب واحدهای نیروگاهی سیار برای عبور از پیک تابستان
همدلی| مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی شرکت تولید برق حرارتی گفت: برای عبور از پیک مصرف برق در فصل تابستان، واحدهای نیروگاهی سیار در برخی از مناطق کشور نصبشده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «غلامرضا مهرداد» افزود: سه واحد 25 مگاواتی نیروگاهی سیار در نیروگاه پرند و شهرهای بهشهر و نوشهر نصبشده که علاوه بر تامین نیاز مصرف محلی و کنترل ولتاژ آن مناطق، امکان حمل به هر نقطه دیگر از شبکه را در سریعترین زمان خواهد داشت. وی اضافه کرد: تابستان امسال با توجه بهتناسب نداشتن رشد ظرفیت تولید نسبت به رشد متعارف مصرف، از حساسیت ویژهای برخوردار بود و به همین دلیل اقدامات ویژهای بهمنظور تامین نیاز مصرف تابستان پیشبینیشده است.
مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی شرکت تولید برق حرارتی با اشاره به اینکه انجام تعمیرات پیشگیرانه و سرویسهای معمول عامل اصلی حفظ آمادگی نیروگاهها است، گفت: پس از پیک تابستان پارسال، یک هزار و 450 مگاوات به ظرفیت نامی نیروگاهها اضافهشده است. مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی با اشاره به اینکه نبود تناسب بین افزایش ظرفیت تولید و افزایش نیاز مصرف، باعث شده تولید نیروگاههای موجود از اهمیت ویژهای برخوردار شود، گفت: از ابتدای پاییز 95 تا شروع تابستان 96 برای بیش از 500 واحد نیروگاهی تعمیرات کوتاهمدت و بلندمدت بر اساس استانداردهای مربوطه برنامهریزی و به مرحله اجرا درآمد که شامل 555 مورد تعمیرات بوده است. مهرداد افزود: حاصل تعمیرات پیشگیرانه انجامشده این است که نیروگاههای حرارتی آمادگی خود را جهت پاسخگویی به نیاز مصرف شبکه سراسری در فصل تابستان کسب کردهاند و مشکلی برای تامین برق ایجاد نشده است.
مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی گفت: دو نیروگاه اصفهان و همدان دچار محدودیت تولید ناشی از کمبود آبشده بودند، بهطوریکه ظرفیت تولید آنها در سال 1394 به حدود یکسوم رسیده بود. وی افزود: برای رفع این مشکل در نیروگاه همدان با احداث خط لوله انتقال پساب از تصفیهخانه همدان و همچنین احداث برج خنککن خشک برای یک واحد امکان تامین بار نامی نیروگاه در فصل تابستان فراهمشده است. مهرداد ادامه داد: در نیروگاه اصفهان نیز ضمن هماهنگی با شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب اصفهان برنامهای تنظیمشده تا با مدیریت کانالها و خطوط آبرسانی و کاهش تولید نیروگاه در ساعات غیر پیک امکان تولید تا 90 درصد بار نامی نیروگاه در ساعات اوج مصرف فراهم شود.
وی با اشاره به همکاری با سایر نهادها برای تامین برق تابستان گفت: بر اساس توافقهایی که بین مسئولان صنعت برق و کارخانههای گاز مایع (LNG) وابسته به وزارت نفت صورت گرفت با انجام اصلاحات و مقدمات موردنیاز، دو واحد از نیروگاه این تاسیسات با ظرفیت نامی درمجموع 320 مگاوات تحت بهرهبرداری قرار گرفتند.
مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی از اجرای طرحهای کاهش دمای هوای مصرفی نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی خبر داد و گفت: یکی از روشهای سریع و کمهزینه افزایش ظرفیت تولید، اجرای طرحهای کاهش دمای هوای ورودی کمپرسور نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی است. با توجه به اینکه تولید عملی این نیروگاهها با افزایش دمای هوای محیط کاهش مییابد، اجرای طرحهای کاهش دما به روش تبخیری بخصوص در مناطق خشک و نیمهخشک کشور ظرفیت تولید را تا حدود 10 درصد افزایش میدهد.
وی گفت: برای تابستان امسال در 12 واحد نیروگاههای جهرم، یزد، شیروان و مشهد این طرح به مرحله اجرا درآمد که 170 مگاوات افزایش تولید به همراه داشته است.
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع میباشد. طراحی و اجرا توسط:
هنر رسانه